Home TOP NEWS Οι λανθασμένοι χειρισμοί και αυτό που οφείλει να κάνει σήμερα η διοίκηση

Οι λανθασμένοι χειρισμοί και αυτό που οφείλει να κάνει σήμερα η διοίκηση


Είχαμε μπροστά μας ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να κάνουμε τις επιλογές εκείνες που θα μας έφεραν ένα βήμα, τουλάχιστον, πιο μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες στην Κύπρο. Διότι, κακά τα ψέματα, πέρσι φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς να είμαστε εμφανώς ανώτεροι από τους υπόλοιπους. Είχαμε ευνοϊκές τις συγκυρίες, σε αρκετά παιχνίδια μας χαμογέλασε και η τύχη ενώ η αλήθεια είναι πως η συμβολή του τερματοφύλακα μας ήταν καθοριστική.

Πιστέψαμε πως με την προοπτική που είχε δημιουργηθεί και κάνοντας τις κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις, έχοντας πριν ακόμα από τις Ευρωπαϊκές κληρώσεις, σχεδόν βέβαιη τη συμμετοχή μας σε όμιλο, θα μπορούσαμε να κτίσουμε διαφορά. Τελικά όχι μόνο η ομάδα δεν ενδυναμώθηκε, φτάνουμε σήμερα σχεδόν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος να συζητάμε για εξάδα και να μην είμαστε καν φαβορί για να τα καταφέρουμε.

Ξέραμε στην περίοδο του προγραμματισμού ότι κάποιοι παίκτες κλειδιά έβαζαν χρόνο πάνω τους (Γκόμεθ, Μποτεάκ, Χούμποτσαν, Παπουλής) και δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να φέρουμε νεαρότερους και ποιοτικούς για να τους πλαισιώσουν. Οι τρεις από τους 4 πιο πάνω είναι σήμερα βασικοί στην ομάδα ενώ αντικαταστάτης του Παπουλή δεν υπάρχει, ο Γκόμεθ είναι φανερό ότι έχει φθήνουσα πορεία ενώ η παρουσία του Χούμποτσαν στην άμυνα είναι δυστυχώς αναγκαία. Όσο για τον Μποτεάκ, είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ήταν όταν πρωτοήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε να παραμείνει στο ρόστερ ο, κατά τα άλλα, πανάκριβος Ντούρις έχοντας μάλιστα και το δείγμα της πρώτης του χρονιά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία ήταν απογοητευτική. Ξέραμε για την απώλεια του Ασάντε, ο οποίος είχε μεγάλη συμβολή στην περσινή επιτυχία ενώ είναι δεδομένο πως ο Κούσουλος δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.

Το μέγα δυστύχημα είναι πως η διοίκηση ανέφερε πως το φετινό μπάτζετ είναι υψηλότερο από το περσινό. Και έχοντας αποφασίσει να ανεβάσει το μισθολόγιο, όπως η ίδια λέει, δεν έκρινε σκόπιμο να διατηρήσει στο τεχνικό επιτελείο τον Παπαδάκη. Η ομάδα προγραμματισμού των προηγούμενων χρόνων έσπασε με την απόλυση Λάρκου, ενώ δόθηκαν στον Μπεργκ διευρημένες εξουσίες, κάτι που ίσχυσε από την αρχή της χρονιάς και πριν ακόμα αποτελέσει παρελθόν ο πρώην αθλητικός διευθυντή. Ήταν ουσιαστικά ο Μπεργκ αυτός που αποφάσισε για τις φετινές μεταγραφές, για το κομμάτι της προετοιμασίας (πήγαμε να παίξουμε το 1ο μας επίσημο ματς με δυομιση φιλικά) ενώ για τη διαχείρηση του ρόστερ και το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας είναι αχρείαστο πλέον να μιλάμε.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η ομάδα νοσεί και τίποτα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Μόνο κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες που αναφέρουν ότι, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί ένα ποσό στην ομάδα προγραμματισμού για να γίνουν κινήσεις, εντούτοις… είμαστε ακόμα στο ψάξιμο;

Και αφού ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προσπαθεί να αντιληφθεί τι πραγματικά πήγε λάθος, ρίχνοντας ευθύνη μεμονομένα σε παίκτες αλλά και στον προπονητή, ήρθε η στιγμή και η ίδια η διοίκηση να κάνει την αυτοκριτική της, να προσπαθήσει να βρει το γιατρικό και το κυριότερο, να βγει μπροστά και να μιλήσει με ειλικρίνια στον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ.