Home TOP NEWS Οι μικροί που μας συστήθηκαν επί εποχής Χένινγκ Μπεργκ

Οι μικροί που μας συστήθηκαν επί εποχής Χένινγκ Μπεργκ


Δεν ξεχωρίζει ηλικίες, ονόματα και Εθνικότητες ο Χένινγκ Μπεργκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Η καθιέρωση των Λοϊζου και Κακουλλή ήρθε με τον Νορβηγό στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, ο Τζιωνής είναι πλέον ολοκληρωμένος παίκτης και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για άλλες πολιτείες (Αμερικής), ενώ ο Χαράλαμπος παίρνει συχνά τις ευκαιρίες του. Ο δε Νικόλας Παναγιώτου θεωρείται ήδη παίκτης με ρόλο στην ομάδα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Χθες εμφάνισε στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον νεαρό Κωνσταντίνο Χρίστου ο οποίος μπήκε και σκόραρε μάλιστα, στο ντεμπουτο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι και η αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο.

Είχαν βέβαια προηγηθεί και κάποιοι άλλοι που ήδη κατέγραψαν επίσημα λεπτά συμμετοχής με τον Νορβηγό προπονητή.

Σε ηλικία μόλις 16 χρονών ο Κωνσταντίνος Βενιζέλος είχε αγωνιστεί σε δύο ματς πρωταθλήματος πέρσι. Στο νικηφόρο 2-1 επί της ΑΕΚ και στην ισοπαλία 2-2 στην Πάφο.

Φέτος ο 17χρονος Ανδρέας Σάββα έπαιξε στο παιχνίδι του Σούπερ Καπ με την Ανόρθωση ενώ αγωνίστηκε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Πάφο.

Τρεις συμμετοχές έχει καταγράψει και ο 17χρονος Ανδρέας Ασημένος αγωνιζόμενος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φλόρα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καραμπάκ ενώ έπαιξε και στο πρωτάθλημα μία φορά, βασικός μάλιστα, στη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού πρόσφατα.

Είχε παίξει κι ο Ζευκής με τη Φλόρα εκτός έδρας.

Είναι και ο 17χρονος Ανδρέας Ευαγγέλου ο οποίος αν και δεν κατέγραψε ακόμη χρόνο συμμετοχής ήταν στην αποστολή της ομάδας σε 7 Ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος.

Ο Μπεργκ παρακολουθεί την πρόοδο των ποδοσφαιριστών των χαμηλότερων ηλικιών και κάνει τις… καταχωρήσεις στο μπλοκάκι του.

Μας έχει παρουσιάσει πλειάδα νεαρών παικτών και, ότι κι αν του καταλογίζεται, αυτό σίγουρα πρέπει να του πιστωθεί και όλοι μας να του βγάλουμε το καπέλο για κάτι που, στη δική μας ποδοσφαιρική κουλτούρα και νοοτροπία, θεωρείται τολμηρό.

Για αυτόν όμως όχι. Είναι μόνο η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων!