Home TOP NEWS Τώρα χρειάζονται δραστικές/γενναίες αποφάσεις

Τώρα χρειάζονται δραστικές/γενναίες αποφάσεις


Έτσι όπως προχωράει η φετινή χρονιά θα είναι έκπληξη αν, με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στους αγώνες της, καταφέρει να πετύχει κάτι καλό. Αυτή τη στιγμή ο πρώτος χρονικά στόχος που πρέπει να τεθεί είναι η είσοδος μας στην πρώτη εξάδα. Βρισκόμαστε με τη πλάτη στον τοίχο και αυτό γίνεται αντιληπτό αν δει κάποιος τη βαθμολογία.

Είμαστε στην έκτη θέση έναν βαθμό πάνω από το Αποέλ το οποίο έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, είναι πάνω από εμάς η Πάφος και Ανόρθωση που έχουν ακόμα παιχνίδι να δώσουν. Και έχουμε μπροστά μας πέντε παιχνίδια. Κι αν πει κανείς πως έχουμε στα δύο τον πρώτο λόγο για νίκη, αυτά με ΠΑΕΕΚ και Εθνικό, τα υπολοιπα τρία έχουν πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Έμεινε η έξοδος μας στο «Παπαδόπουλος», η έξοδος μας στο Τσίρειο για τον αγώνα με τον Άρη και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας με το Αποέλ.

Οπότε το να συζητάμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, πέραν από το πλασάρισμα μας στις πρώτες έξι θέσεις με το τέλος των 22 αγωνιστικών, δεν έχει ουσία.

Λέμε για τον στόχο του κυπέλλου όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς. Και φάνηκε ξεκάθαρα πως το ρόστερ μας, έτσι όπως είναι δομημένο, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με ελλείψεις στο ρόστερ(πχ επιθετικός, πχ μέσος) ή έχει να κάνει καθαρά με τις επιλογές που γίνονται από τον Μπεργκ, το πλάνο που καταρτίζει πριν τους αγώνες και ο τρόπος παιχνιδιού, ίσως και το κοουτσάρισμα του κατά τη διάρκεια τους.

Και η μπάλα σήμερα είναι στα χέρια της διοίκησης. Το λάθος θα είναι να αφήσει την ομάδα να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη σεζόν έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει απαραιτήτως να παρθούν δραστικές αποφάσεις. Τι σημαίνει αυτό;

Να βγάλει χρήμα για να διακόψει τώρα συμβόλαια παικτών που δεν έχουν να δώσουν στην ομάδα και να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες που θα δώσουν την ποιότητα που χρειάζεται το ρόστερ. Να καλύψει άμεσα τα κενά και τις αδυναμίες φέρνοντας παίκτες πρώτης διαλογής, αν βεβαίως υπάρχουν στην αγορά. Αυτό είναι το ένα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον προπονητή. Ναι έχει προσφέρει, ναι έχει συνδέσει το όνομα του με τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες όμως αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να του δίνει άλλοθι. Οι ευθύνες του για την φετινή πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι τεράστιες και θα πρέπει και ο ίδιος να το αποδεχθεί αλλά και οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα να το αναγνωρίσουν. Και προχωράμε ένα βήμα πάραπερα. Αν για το καλό της ομάδας θα πρέπει να παρθεί απόφαση που αφορά στον Μπεργκ τότε αυτό είναι που πρέπει να γίνει.

Είναι δύο πτυχές τις οποίες, θεωρούμε πως η ομάδα έχει ήδη μπροστά της και πρέπει να σκέφτεται πολύ σοβαρά. Αν πρέπει να δράσει άμεσα και να θέσει σε εφαρμογή και τις δύο τότε ας γίνει αυτό.

Επαναλαμβάνουμε πως το λάθος αυτή τη στιγμή είναι να μην δράσει και μάλιστα άμεσα!