Home TOP NEWS Μπεργκ: Ανανέωση ή αποδέσμευση

Μπεργκ: Ανανέωση ή αποδέσμευση


Έχουμε πολλές μέρες μέχρι το επόμενο μας παιχνίδι και φυσιολογικά θα έχουμε να λέμε και να γράφουμε πολλά, τα οποία αφορούν στο παρόν, το μέλλον αλλά και τα όσα έγιναν προηγουμένως για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε.

Σήμερα, όπως είναι λογικό μετά από ένα αποτέλεσμα που μας καθηλώνει στη βαθμολογία και εξανεμίζει τις πιθανότητες μας για διάκριση μέσω του πρωταθλήματος, κεντρικό πρόσωπο είναι ο προπονητής.

Έχουμε κι εμείς καταθέσει πάμπολλές φορές τις απόψεις μας για τον Νορβηγό. Τον έχουμε αποθεώσει για τις επιτυχίες οι οποίες ανήκουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ίδιο, τον έχουμε κριτικάρει για κάποιους χειρισμούς του σε ότι αφορά στον προγραμματισμό, τον έχουμε επίσης κριτικάρει για το κοουτσάρισμα στους αγώνες αλλά και τη διαχείριση που έκανε κατά περιόδους στο ρόστερ του.

Σήμερα όμως θα γίνουμε αιρετικοί. Δηλαδή θα διαφοροποιήσουμε την άποψη μας από τα τετριμμένα. Απευθυνόμαστε στη διοίκηση για να πούμε πως στο κομμάτι του προπονητή δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αναμονή. Ότι είναι να γίνει ας γίνει τώρα και όποια απόφαση κι αν παρθεί εμείς θα την στηρίξουμε, με όλο μας το είναι.

Οι επιλογές είναι δύο και όχι τρεις. Η τρίτη αφορά στην σχολή σκέψης που λέει πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα κυλήσει μέχρι το τέλος η χρονιά. Όχι! Η χρονιά είναι ήδη αποτυχημένη ακόμα κι αν η ομάδα φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου. Διότι μιλάμε για μία διοργάνωση στην οποία, αν σου χαμογελάσει λίγο η τύχη, μπορείς να φτάσεις μέχρι το τέλος. Αγωνιστικά η ομάδα έχει ήδη ναυαγήσει, οπότε πάμε στις δύο πρώτες επιλογές.

Επιλογή Νο1. – Άμεση αποδέσμευση Χένινγκ Μπεργκ.

Πολλοί είναι οι προπονητές που πέτυχαν πράγματα σε ομάδες ωστόσο ήρθε σε κάποια φάση η στιγμή να πουν το αντίο. Παραδείγματα αμέτρητα. Όμως το μόνο που δεν θα αλλάξει ποτέ στον κόσμο που ζούμε, είναι πως όλα κάποτε αλλάζουν. Και φέρνουμε μπροστά ως επιλογή για τη διοίκηση, την άμεση αποδέσμευση του Νορβηγού ώστε να αρχίσει από τώρα και χωρίς χρονοτριβή, να βλέπει την επόμενη μέρα.

Μπορεί επίσης κάποιος να προτάξει επιχειρήματα για να στηρίξει μία τέτοια απόφαση αφού παρά τις επιτυχίες που σημείωσε η ομάδα με τον Μπεργκ στον πάγκο ίσως να δείχνει και ο ίδιος πως αδυνατεί να διαχειριστεί μία κατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε με τον ίδιο να είναι ο κύριος υπεύθυνος. Και εξηγούμαστε.

Κωλυσιεργία στις μεταγραφές, τη στιγμή που η ομάδα έδειχνε κραυγαλέες αδυναμίες και έδειχνε πως είχε άμεση ανάγκη την αγωνιστική τόνωση μέσω των μεταγραφών, την ώρα μάλιστα που η διοίκηση διεμύνυε πως δεν υπάρχουν αυστηρά όρια στο μπάτζετ.

Ελλειπής περίοδος προετοιμασίας. Το έχουμε αναφέρει ξανά πως η αισθητά μειωμένη χρονικά, περίοδος του βασικού σταδίου προετοιμασίας αλλά και η επιλογή να μην δώσει η ομάδα αρκετά φιλικά παιχνίδια πριν μπει στις επίσημες υποχρεώσεις, ήταν επιλογή του Μπεργκ. Αυτό ενδεχομένως να έπαιξε το ρόλο του.

Σε κανένα ματς δεν βοήθησε την ομάδα από τον πάγκο με τις αλλαγές του ενώ, αν και σοφότεροι από την περσινή περίοδο, η διαχείριση της μετάβασης από Κύπρο σε Ευρώπη λειτούργησε ανασταλτικά για την ομάδα, κυρίως στις εγχώριες υποχρεώσεις μας.

Ίσως ο κύκλος του Νορβηγού στην ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει κλείσει.

Επιλογή Νο.2 – Ανανέωση τώρα του συμβολαίου του Χένινγκ Μπεργκ.

Αν αυτό αποφασιστεί τότε, τελειώνουν οριστικά οι συζητήσεις μεταξύ των δύσπιστων. Η διοίκηση στέλνει εμπράκτως το μήνυμα στήριξης προς τον Νορβηγό και συνεχίζει να επενδύει σε αυτόν αρχίζοντας άμεσα σκέψεις για το μέλλον. Παράλληλα οι ποδοσφαιριστές, όσοι παραμείνουν τελοπάντων στο ρόστερ και την επόμενη σεζόν, θα γνωρίζουν από τώρα ότι συνεχίζουν και στο μέλλον να δουλεύουν υπο την καθοδήγηση του Νορβηγού. Ο Μπεργκ έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο δουλειάς και αν θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας θα πρέπει να το δείξουμε.

Επιχειρήματα για να δικαιολογήσει κάποιος μία τέτοια απόφαση υπάρχουν πολλά. Ο Μπεργκ μας οδήγησε σε δύο πρωτιές στο πρωτάθλημα. Είδαμε την ομάδα να παίζει διαδοχικά σε Ευρωπαϊκούς ομίλους γεμίζοντας τα ταμεία της.

Έχει προωθήσει στην πρώτη ομάδα διψήφιο αριθμό νεαρών παικτών ενώ επί εποχής του έγινε η ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή της, βγαλμένου μάλιστα από της ακαδημίες της ενώ έπιασε στα χέρια της την μεγαλύτερη προσφορά που έγινε ποτέ για Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Όλα αυτά μπορούν πιστωθούν στον Μπεργκ ο οποίος, είτε αρέσει σε κάποιους να το ακούνε είτε όχι, έχει συνδέσει το όνομα του με τις ιστορικότερες επιτυχίες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου μας.

Και ναι, έχει κι αυτός δικαίωμα στην αποτυχία. Οπότε η επιλογή να τον κρατήσουμε και στην επόμενη σεζόν, θέλοντας να τον δούμε να μαθαίνει από τα λάθη του, είναι απόλυτα ρεαλιστική, λογική και στον απόλυτο βαθμό δικαιολογημένη.

Κλείνοντας, ξαναλέμε πως το κεφάλαιο Χένινγκ Μπεργκ θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα.  Αυτή είναι η γνώμη μας. Τη μεταφέρουμε με κάθε ταπεινότητα προς τη διοίκηση, η οποία θα πρέπει να θεωρήσει ως δεδομένο πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Χωρίς κολλήματα, χωρίς προσωπολατρίες και εννοείται χωρίς να εκφραζόμαστε με σκοπιμότητα.

Τον Χένινγκ Μπεργκ τον έχουμε αγαπήσει και η προσφορά του στην ομάδα θα μνημονεύεται για χρόνια. Σε αυτό θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Όμως ήρθε η στιγμή η διοίκηση να δράσει με αποφασιστικότητα.

Και οι επιλογές, κατά την άποψη μας, είναι δύο και όχι τρεις!