Home TOP NEWS Να μπουν τα σενάρια στο τραπέζι, να βγει ο σχεδιασμός, να μην...

Να μπουν τα σενάρια στο τραπέζι, να βγει ο σχεδιασμός, να μην αλλάξουν οι στόχοι


Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια για να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέυ-οφ. Οι πιθανότητες μας για να μπούμε στο γκρουπ του πρωταθλητή και της Ευρώπης είναι μεν περιορισμένες όμως υποχρέωση της ομάδας είναι να τις κυνηγήσει.

Αν τελικά συμβεί αυτό που ήδη προδιαγράφεται, δηλαδή να είμαστε στο δεύτερο γκρουπ, τότε οι πιθανότητες μας για έξοδο στην Ευρώπη περιορίζονται αφού μόνο η κατάκτηση του κυπέλλου θα μας δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Το δικό μας ερώτημα έχει να κάνει με τη διαχείριση που θα γίνει στην περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να υλοποιήσει αυτό της τον στόχο. Ένα πολύ σημαντικό έσοδο δεν θα μπει στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Αυτό θα επηρεάσει τον προγραμματισμό που θα γίνει ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου; Ο πρόεδρος λέει συχνά πυκνά ότι είναι παρών, για να δώσει όποτε χρειαστεί όσα χρειάζονται για να μπορεί η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Όμως αν λάβουμε υπόψιν την αναφορά του για τα 18 εκατομμύρια τα οποία ήδη έφυγαν από τον λογαριασμό του, μας δημιουργείται η απορία για το πως θα διαχειριστεί ο ίδιος το καθοριστικό, στην εξέλιξη και την πρόοδο της ομάδας, οικονομικό κομμάτι.

Θυμίζουμε ότι αρκετά είναι τα συμβόλαια που λήγουν με το τέλος της περιόδου. Η σύμβαση με την ΟΜΟΝΟΙΑ των Χοράτσκα, Χούμποτσαν, Κίκο, Σέχου, Γκόμεθ, Παπουλής, Λοβέρα, Μποτεάκ, Ασάντε και Τσέποβιτς, ολοκληρώνεται σε 100 μέρες και κάτι.

Από αυτούς τους δέκα, υπολογίζουμε πως οι 8 δεν θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Άρα πως θα κινηθούμε στο κομμάτι της ενίσχυσης αν μείνουμε εκτός Ευρώπης; Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο κορμό ξένων παικτών που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές βλέψεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Μπορεί να μην είναι της ώρας να γίνεται αυτή η συζήτηση όμως αν η ομάδα θέλει να δει μπροστά, πρέπει οπωσδήποτε να βάλει κάτω τα σενάρια και να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και την κατεύθυνση για το πως πράττεις την καθορίζει ο στόχος που θέτεις. Και στην ΟΜΟΝΟΙΑ αυτός δεν θα πρέπει να είναι ποτέ υπό διαπραγμάτευση.