Home TOP NEWS Ξιούρουππας: “Το πιο σημαντικό θα είναι να ξεκινήσουν όλοι δουλειά για την...

Ξιούρουππας: “Το πιο σημαντικό θα είναι να ξεκινήσουν όλοι δουλειά για την επόμενη σεζόν”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Πανίκος Ξιούρουππας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την ήττα από τον Εθνικό: «Ψες ήταν το κερασάκι. Είχαμε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα χθες, όμως το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν μια σειρά όσων έγιναν από το καλοκαίρι και μετά. Εγώ θέλω να πω πως μιλάμε για την πρωταθλήτρια ομάδα, όμως αυτή την στιγμή η Ομόνοια δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν και η ομάδα κινδυνεύει να μην μπει στην πρώτη εξάδα. Είναι το Κύπελλο μια ευκαιρία, όμως κανένας δεν προδιαγράφει ότι θα το κατακτήσει».

Για το τι πήγε λάθος: «Η Ομόνοια πρέπει να σκεφτεί ήδη την επόμενη σεζόν. Θα πρέπει να γίνει δουλειά από όλους, για να μην βρεθούμε στον ίδιο παρονομαστή και του χρόνου. Δυστυχώς οι καμπάνες χτυπούσαν από το περασμένο καλοκαίρι, κανένας δεν τις άκουσε, ο προγραμματισμός ήταν λάθος. Έχω πει ότι στεφθήκαμε πρωταθλητές, διότι ο Φαμπιάνο έκανε θαύματα, εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες των άλλων ομάδων και εβδομάδα με εβδομάδα φτάσαμε στον στόχο. Κατακτήθηκε το πρωτάθλημα, όμως η ομάδα ήθελε ενίσχυση. Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, όλοι έχουμε ευθύνη. Η αντίληψη και ο τρόπος που έπρεπε να λειτουργήσουν τα πράγματα λειτούργησαν συναισθηματικά και αρνητικά. Το συναίσθημα έπαιξε ρόλο στο να μην αποδεσμευτούν κάποιοι ποδοσφαιριστές και να γίνει πιο δυνατή η ομάδα. Η διοίκηση δεν αρνήθηκε σε κανένα να μην γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν λεφτά. Δεν έγινε σωστή δουλειά το περασμένο καλοκαίρι, αυτό φταίει».

Για τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου: «Τον Ιανουάριο ποτέ δεν είναι εύκολη η μετεγγραφική περίοδος. Δεν βρέθονταν οι κατάλληλες επιλογές, υπήρχαν επιλογές με ερωτηματικά και επιλέγηκαν κάποιοι παίκτες την τελευταία στιγμή. Είναι μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να μην μπούμε εξάδα, όμως πιστεύω ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι εκεί».

Για τις ευθύνες του Μπεργκ και τη συνέχεια: «Η Ομόνοια δεν πήρε ότι δικαιούταν, έχασε παιχνίδια χωρίς να είναι χειρότερη από την αντίπαλό της, η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όταν δεν έχει το εύκολο γκολ, χάνει. Και ο νοών νοείτο. Δεν προκείται να μειώσω τον Μπεργκ, όμως έκανε λάθη. Εννοείται πως σε πολλά παιχνίδια έκανε λάθη, κατά την άποψή μου, όμως δεν θα στήσω στον τοίχο κάποιον που πήρε την μισή Κύπρο στο Ηλίας Πούλλος για να πανηγυρίσει. Έχει ευθύνη, αλλά δεν μηδενίζει κανείς το έργο του. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχει καθαρό μυαλό στα δύσκολα και να πάρεις την σωστή απόφαση. Εμένα δεν θα με ενοχλούσε αν η διοίκηση κάνει μεταγραφές στο επίπεδο της πρωταθλήτριας Ομόνοιας. Να έχει στόφα πρωταθλητή, να είναι μάγκας και να μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, αλλά όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Το πιο σημαντικό θα είναι να ξεκινήσουν όλοι δουλειά για την επόμενη σεζόν. Σωστός προγραμματισμός σημαίνει σωστή πορεία».