Home TOP NEWS Νιλ Λένον: “Είναι πρόκληση η ΟΜΟΝΟΙΑ – Είναι ένας μεγάλος σύλλογος”

Νιλ Λένον: “Είναι πρόκληση η ΟΜΟΝΟΙΑ – Είναι ένας μεγάλος σύλλογος”

Ο νέος τεχνικός της ομάδας μας, Νιλ Λένον, παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της Σκωτίας και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα The Scotsman κάνοντας φυσικά τις πρώτες του τοποθετήσεις μετά την συμφωνία του με την ΟΜΟΝΟΙΑ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Ο Λένον είχε συνδεθεί με πρόσφατες κενές θέσεις στη Σάντερλαντ και τη Λέιτον Όριεντ, αλλά πουλήθηκε στο εξωτερικό αφού μίλησε με τα αφεντικά των συλλόγων και αμέσως έβαλε στο στόχαστρο να σηκώσει ένα τρόπαιο για να προσθέσει στη συλλογή του από την εποχή που ήταν επικεφαλής της Σέλτικ.

«Έκανα λίγη έρευνα για αυτό, μίλησα με εκπροσώπους του συλλόγου, τον πρόεδρο και έριξα μια ματιά σε μερικά από τα πρόσφατα παιχνίδια. Πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το πρότυπο και τη στάση των παικτών. Είναι οι σημερινοί πρωταθλητές, αλλά δεν είχαν καλή σεζόν φέτος, ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται στη διοργάνωση του κυπέλλου, στην οποία προφανώς θέλουμε να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε.Αυτός είναι ο στόχος τώρα, να τελειώσουμε καλά τη σεζόν και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα τρόπαιο».

Ο Βορειοϊρλανδός ήθελε να επιστρέψει στη δουλειά 12 μήνες μετά την αποχώρησή του από τη Σέλτικ και ελπίζει ότι η Κύπρος μπορεί να διευρύνει τους προπονητικούς του ορίζοντες έχοντας περάσει όλη την καριέρα του ως παίκτης και προπονητής μέχρι σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έχεις πάντα επιφυλάξεις για οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα, αλλά πάντα μου άρεσε η ευκαιρία να δουλέψω στο εξωτερικό. Νομίζω ότι θα είναι μια ωραία κλιματική αλλαγή, αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο και το τέλος. Νομίζω ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι μια ωραία πρόκληση και που πραγματικά με ελκύει. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Νομίζω ότι είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στο τέλος, αν είσαι επιτυχημένος, υπάρχει η ευκαιρία να πάρεις τον σύλλογο ξανά στην Ευρώπη. Έχουν πιθανότητες να κερδίσουν τρόπαια, αλλά είναι η γενική επιστροφή στο παιχνίδι και η νέα πρόκληση και η κουλτούρα να αντιμετωπίσω και να δω πού θα με πάει».

Αναλογιζόμενος την σκληρή αποχώρηση από τη Σέλτικ την περασμένη σεζόν εν μέσω της αποτυχημένης προσφοράς 10 σερί, ο Λένον πρόσθεσε: «Πέρασα καλά στη Σέλτικ. Δεν τελείωσε καλά, αλλά ήμουν στο Hibs και Μπόλτον και έκανα πάνω από 500 παιχνίδια. Πέρασα πολύ χρόνο στη Σκωτία και ήθελα μια νέα πρόκληση και η Ομόνοια θα μου δώσει αυτή τη νέα πρόκληση. Είναι πολύ συναρπαστικό, θα είναι διαφορετικό και θα χρειαστεί λίγη προσαρμογή, αλλά αφού το κοιτούσα όλο και περισσότερο και το έψαξα. Υπάρχει πάντα η ευκαιρία να επιστρέψω ξανά ούτως ή άλλως, αλλά για το βραχυπρόθεσμο και το επόμενο έτος περίπου η προσοχή μου θα είναι στην Ομόνοια».