Home TOP NEWS «Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές… να γίνει επιλογή αντάξια ίσως και καλύτερη του Μπεργκ»

«Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές… να γίνει επιλογή αντάξια ίσως και καλύτερη του Μπεργκ»


Στο ραδιόφωνο του Σούπερ Σπορ ΦΜ μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου μας και μέλος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Για τον Μπεργκ: «Το κεφάλαιο Χένινγκ Μπεργκ είναι τεράστιο. Είναι ο προπονητής που μας έδωσε δύο πρωτιές, ένα πρωτάθλημα και μας έβαλε στους ομίλους του Γιουρόπα και του Κόνφερενς Λιγκ. Ζήσαμε στιγμές ανεπανάληπτες. Κρίναμε ότι αυτή τη στιγμή η απόφαση ήταν πως έπρεπε να γίνει μια αλλαγή για να κυνηγήσουμε με περισσότερες πιθανότητες τον θεσμό του κυπέλλου και να προετοιμαστεί η ομάδα για τη νέα σεζόν με καινούργιο προπονητή. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, κάποιες φορές πρέπει να γίνει μια αλλαγή και αυτό πράξαμε. Βλέπαμε ότι δεν γύριζε το παιχνίδι, να βλέπουμε μια πιο φρεσκάδα στην ομάδα. Η ποιότητα των παικτών μας είναι ξεκάθαρη, δεν στερούμαστε σε ποιότητα αλλά αποτελεσματικότητα θα έλεγα. Με τους ίδιους παίκτες η άμυνά μας δεχόταν πιο λίγα τέρματα. Χάσαμε εννιά αγώνες και έπρεπε να δούμε πως το μαζεύουμε αυτό και πως προχωρούμε στη νέα χρονιά. Σίγουρα κάποιες επιλογές δεν βγήκαν όπως φάνηκε και με τις αποδεσμεύσεις, κάποιοι μαζεμένοι τραυματισμοί εμπόδισαν τον προπονητή να βάλει κάτω στον αγωνιστικό χώρο τα πλάνα που είχε στο μυαλό του. Πιθανόν αν δεν ήταν αυτά να μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω και να αλλάξουμε τα πράγματα».

Για τους νεαρούς παίκτες: «Είναι μια φιλοσοφία που παραμένει στην Ομόνοια. Ο Μπεργκ το έκανε πολύ σωστά, ανέδειξε πολλούς παίκτες και μπήκαν στην ομάδα και αγωνίστηκαν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Πολλές ομάδες στο εξωτερικό στηρίζονται στις ακαδημίες του και αυτή η φιλοσοφία θα συνεχίσει. Είναι και ένας από τους λόγους που προγραμματίζονται τα έργα στο “Ηλίας Πούλλος”».

Για την επιλογή του επόμενου προπονητή: «Πρέπει να γίνει επιλογή αντάξια της Ομόνοιας, γιατί όχι όπως είπατε και πριν να είναι και καλύτερος από τον Μπεργκ. Η Ομόνοια είναι ο κόσμος της και ζητάμε συγνώμη που τον στεναχωρήσαμε. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε τις λύσεις που πρέπει για να επανέλθουμε στις επιτυχίες το συντομότερο δυνατό. Η προσπάθεια που θα γίνει θα πρέπει να είναι με την κατάκτηση του κυπέλλου»

Και συνέχισε: «Το πρώτο πράγμα που γίνεται είναι να εξετάζονται βιογραφικά. Η ομάδα που χειρίζεται το θέμα, θα κάνει σωστά τη δουλειά της, θα πάρει το χρόνο που πρέπει για να κάνει την καλύτερη επιλογή το συντομότερο δυνατό. Τώρα αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να πάρουν λίγο περισσότερο λόγω διαδικασιών. Η φιλοσοφία για τον νέο προπονητή δεν αλλάζει, θέλουμε ένα προπονητή που να μπορεί να κυνηγήσει τους στόχους κάθε χρόνο και η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα. Γιατί ο Μπεργκ την γνώριζε; Το θέμα είναι να σου βγει και το πλάνο».

Για το θέμα τεχνικού διευθυντή: «Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να πάρει και αυτό τον δρόμο του. Με τις προτεραιότητες αυτή τη στιγμή, θα κυνηγήσουμε πρώτα το θέμα προπονητή»