Home TOP NEWS Πρωτιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ για την χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες

Πρωτιά για την ΟΜΟΝΟΙΑ για την χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, CIES Football Observatory, κατατάσει την ΟΜΟΝΟΙΑ στην πρώτη θέση όσον αφορά την χρησιμοποιήση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες της στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.


Η έρευνα που έγινε αφορά νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ομάδων τους (έχουν προπονηθεί για τουλάχιστον για τρία χρόνια στον σύλλογό τους από τα 15 έως τα 21 τους) και κατά πόσο χρησιμοποιούνται από αυτές.

Την πρωτιά της εν λόγω λίστας, την κατέχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού χρησιμοποιήσε νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της στο 17.8% των λεπτών του πρωταθλήματος, ανά μέσο όρο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός Λευκωσίας με 17.3% και τρίτος ο Απόλλωνας με 12.8%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η ΑΕΚ Λάρνακας και Εθνικός Άχνας, με 9.9% και 9% αντίστοιχα.

Να σημειώσουμε ότι η ΑΕΛ έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες της, συνολικά οκτώ, όμως είναι στην έκτη θέση με 7.5%. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Ολυμπιακός έχουν χρησιμοποιήσει από έξι ποδοσφαιριστές, ενώ πέντε νεαροί έχει αγωνιστεί στον Αποέλ που έχει 4.3%.

Πάφος FC, Δόξα και Άρης Λεμεσού δεν χρησιμοποιήσαν κανένα νεαρό ποδοσφαιριστή σε κάποιο από τα παιχνίδια τους.