Home TOP NEWS Αλλάζουν πολλά από το 2024 στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Αλλάζουν πολλά από το 2024 στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις


Αλλαγές προανήγγειλε η UEFA στο σύστημα διεξαγωγής των τριών διασυλλογικών διοργανώσεων. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για εφαρμογή του «ελβετικού συστήματος» σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ & Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

UEFA

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA από τη σεζόν 2024/2025 θα έχουμε τις ριζικές αυτές αλλαγές. Στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνίζονται 36 ομάδες σε έναν όμιλο. Στην πρώτη φάση οι ομάδες θα δίνουν οκτώ αγώνες. Τα δύο εξτρά εισιτήρια θα πηγαίνουν σε ομάδες από τις χώρες που μάζεψαν τους περισσότερους βαθμούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανά σεζόν. Π.χ. αυτή τη στιγμή θα ήταν η Αγγλία και η Ολλανδία (λίστα Country Coefficient). Δηλαδή όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, η Τότεναμ θα προκρίνονταν στο Τσάμπιονς Λιγκ ακόμα κι αν τερμάτιζε στην 5η θέση.

Η χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση του Ranking της UEFA, θα στέλνει ακόμα μία ομάδα απευθείας στον όμιλο της διοργάνωσης. Επιπροσθέτως, οι ομάδες που προκρίνονται από το «μονοπάτι των πρωταθλητών» αυξάνονται σε πέντε από τέσσερις.

Η διοργανώτρια αρχή επιθυμεί κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις της να έχει μία εβδομάδα που θα διεξάγονται αγώνες μόνο μίας εκ των τριών. Οπότε για παράδειγμα, θα έχουμε εβδομάδα αποκλειστικά με δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέλος, τόσο το Γιουρόπα Λιγκ, όσο και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ θα απαρτίζεται από έναν όμιλο των 36 ομάδων. Όσον αφορά του Γιουρόπα Λιγκ, οι ομάδες θα δίνουν πάλι 8 αγώνες, ενώ στο Κόνφερενς θα δίνουν 6 αγώνες.