Home TOP NEWS Επιθετικός… αστερισμός

Επιθετικός… αστερισμός

Ναι, το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία. Ναι, ο αντίπαλος ήταν κατώτερος και έχει μάλιστα πέσει κατηγορία Ναι, υπήρχε εμφανής διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων. Ναι, το ματς ήταν …ανοικτό και ελεύθερο. Ναι, δεν υπήρχε άγχος.


Όμως η Ομόνοια του Νιλ Λένον με τη λαμπρή -γενικώς- παρουσία της έδειξε ξανά ότι έχει επανέλθει και αγωνιστικά και από άποψη φιλοσοφίας, ούσα πανέτοιμη για το μεγάλο στόχο. Την κατάκτηση του κυπέλλου και πλέον όλο το βάρος στην ομάδα πέφτει στο να σηκώσει αυτήν την κούπα, που θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας, που έχει γίνει κατά το τελευταίο διάστημα όπου η ομάδα έχει πάρει τα πάνω της και έχει φέρει ξανά χαρά στον κόσμο της.

Τότε που η Ομόνοια από το κέντρο και μπροστά άνοιγε σαν βεντάλια και με φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο, «κτυπούσε» τις αντίπαλες άμυνες από όλες τις πλευρές

Εκείνο που αξίζει περισσότερο να τονίσει κανείς στην απόδοση της Ομόνοιας κατά την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου, ήταν η παρουσία των παικτών της επιθετικής γραμμής. Να σημειωθεί ότι στη νίκη επί της ΠΑΕΕΚ οι «πράσινοι» πέτυχαν τα περισσότερα γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος στη φετινή σεζόν.

Οι Λοΐζος Λοΐζου, Μάξι Λοβέρα και Μάρκο Τσέποβιτς συνέθεσαν μια επιθετική τριπλέττα απολαυστική που υπήρξε μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία του Παναγιώτου.

Μέσα στην καταπληκτική ομαδική δουλειά που έκανε η ομάδα, ξεχώρισε ο επιθετικός… αστερισμός που σχημάτισαν αυτοί οι παίκτες. Που συνδέθηκαν άψογα, κατάφεραν να αποσταθεροποιήσουν τα αμυντικά εργαλεία της αντίπαλης ομάδας, δημιουργώντας καταστάσεις πλεονεκτήματος χώρου στον κεντροεπιθετική περιοχή. Η όλη παρουσία θύμισε άλλες εποχές.

Τότε που η Ομόνοια από το κέντρο και μπροστά άνοιγε σαν βεντάλια και με φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο, «κτυπούσε» τις αντίπαλες άμυνες από όλες τις πλευρές.

Ο Λοΐζος Λοΐζου διανύει αυτό το διάστημα την κορυφαία ίσως περίοδο της καριέρας του και βγάζει εμφαντικά και απολαυστικά το potential που τον έκανε ένα από τα αστέρια του αύριο στην Ευρώπη. Στα δεξιά –κυρίως- της επίθεσης του 4-2-3-1 των πρασίνων. ο μικρός προσφέρει απλόχερα πλέον, ποιότητα, ποσότητα, σταθερότητα και στιγμές μαγείας με οξυδερκείς κινήσεις, ντρίμπλες και γκολ. Προχθές –με τα τρία γκολ- είχε την πιο παραγωγική μέρα της καριέρας του. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που κάνει μπαμ στο παιχνίδι του και το μέλλον του εξελίσσεται λαμπρό.

Μάξι Λοβέρα. Ξεπέταγμα στη γραμμή, πλαγιοκόπηση, ντρίπλα και κοντρόλ. Στα αριστερά της επίθεσης και ενίοτε ως δεκάρι ήταν ασύλληπτος με τις επελάσεις του και τις φαρμακερές μεταβιβάσεις του να κάνουν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Είχε και δυο ασίστ. Περιμένουμε περισσότερη αποτελεσματικότητα από το νεαρό Αργεντινό, τον οποίο η Ομόνοια θα προσπαθήσει να κρατήσει και τη νέα σεζόν, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από αυτήν.

Εξαιρετικός ο Μάρκο Τσέποβιτς που επανέρχεται και αυτός έστω και στο τέλος της περιόδου. Σκόραρε όπως και στο ματς με την ΑΕΛ –έκανε 7 τα γκολ για φέτος- έδωσε μια ασίστ και είχε συνεχή κίνηση εντός περιοχής, με αποτέλεσμα να παίρνει θέση βολής κάτι που έβλεπαν συνεχώς οι Λοΐζου και Λοβέρα.

Η τριάδα αυτή όπως την είδαμε είναι …κάτι που έχει στο μυαλό ο Νιλ Λένον για τον τελικό.

Ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, είχε ενοχλήσεις, αλλά, με βάση τις εκτιμήσεις δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. το πλάνο ήταν να αγωνιστεί για 45 λεπτά. Ο Εκτορ Γιούστε είναι τιμωρημένος, ο Ανταμ Λανγκ θα είναι διαθέσιμος για το ματς της Παρασκευής, ενώ ο Τόμας Χούμποτσαν ήταν άρρωστος, Η προσοχή είναι στραμμένη στους Γιαν Λέζιακς και Τιμ Μάταβς. Για τον Τσέχο οι πιθανότητες να προλάβει τον τελικό είναι αρκετά καλές ενώ για τον Σλοβένο για την ώρα υπάρχει έντονη αμφιβολία.

Δεν θέλει άδεια κερκίδα ο Κίκης Φιλίππου

Από αύριο – με βάση την σχετική ανακοίνωση- Τρίτη οι οπαδοί του Εθνικού Άχνας θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια. Θα πρέπει άρα ο κόσμος της Ομόνοιας να περιμένει λίγες ακόμη μέρες για την απόφαση του προέδρου του Εθνικού για τη Νότια κερκίδα του ΓΣΠ. Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του Εθνικού δεν θέλει να γίνει τελικός με άδεια κερκίδα. Οπότε λογικά δεν πρέπει να ανησυχούν οι οπαδοί της Ομόνοιας.

Πηγή:24sports.com.cy (Του Πέτρου Παπαγιώργη)