Home TOP NEWS Η προσοχή απόψε στο Τορίνο! H νίκη της Ρόμα και… τα άλλα...

Η προσοχή απόψε στο Τορίνο! H νίκη της Ρόμα και… τα άλλα σενάρια που στέλνουν τον κυπελλούχο σε ομίλους

Η πρώτη ευκαιρία για ΟΜΟΝΟΙΑ και Εθνικό Άχνας να σφραγίσουν θέση σε όμιλο πριν καν ξεκινήσουν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αφού η Ράντζερς δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Europa League. Σήμερα το βράδυ παίζεται η δεύτερη από τις τρεις ευκαιρίες των δύο ομάδων για απευθείας είσοδο σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Στις 21:45  21:45 η Ρόμα θα φιλοξενηθεί από την Τορίνο για την τελευταία αγωνιστική της Serie A και σε περίπτωση που κερδίσει, θα εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και στους ομίλους του επόμενου Europa League.

Ενδεχόμενη νίκη λοιπόν της ομάδα τους Μουρίνιο θα σημαίνει πως ανεξαρτήτως αποτελεσμάτος του τελικού του Conference League, ο κυπελλούχος μας θα προβιβαστεί από τον τρίτο γύρο του Europa League στα πλέι οφ, έχοντας, δηλαδή, εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο, τουλάχιστον στο Conference League.

Να υπενθύμισουμε πως η Ρόμα αγωνίζεται στον τελικό του Conference (25/5) με τη Φέγενορντ  η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόμενο Europa League και σε περίπτωση που το ίδιο ισχύσει και για τους τζιαλορόσι, θα σημαίνει πως όποια ομάδα κι αν κατακτήσει το Conference, θα δημιουργηθεί ένα κενό στους ομίλους του Europa.

Συνεπώς νίκη της Ρόμα στο αποψινό παιχνίδι στο Τορίνο θα ισοδυναμεί με εισιτήριο ομίλων για την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο στις 25 Μαίου. Φυσικά υπάρχει και το σενάριο η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Εθνικός Άχνας να ευνοηθεί και σε περίπτωση που δεν κερδίσει η Ρόμα, εάν Φιορεντίνα με Γιουβέντους και Αταλάντα με Έμπολι επίσης δεν νικήσουν κι επομένως δεν προσπεράσουν τη Ρόμα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εάν χαθεί και η δεύτερη ευκαιρία, τότε οι δύο φιναλίστ του κυπέλλου θα ελπίζουν σε νίκη της Φέγενορντ στον τελικό του Conference League.