Home TOP NEWS Post Game: Πρωτάθλημα τέλος – Τώρα φουλ για τίτλο και επιστροφή του...

Post Game: Πρωτάθλημα τέλος – Τώρα φουλ για τίτλο και επιστροφή του χρόνου στην κορυφή


Οι τελευταίες δοκιμές πριν τον τελικό κυπέλλου, έγιναν χθες από τον Νιλ Λένον. Παρέταξε την ομάδα σε έναν διαφορετικό σχηματισμό, με τριάδα στην άμυνα, έδωσε ρόλο αριστερού φουλ-μπακ στον Μποτεάκ, έπαιξε με δύο ταχείς επιθετικούς μπροστά, Κακουλλή-Ασάντε, ενώ χρησιμοποίησε 16 παίκτες χθες με κάποιους εκ των βασικών να μένουν εκτός αποστολής και αρκετούς να μην παίζουν καθόλου.

Έγινε ένα καλό παιχνίδι, με λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και πολύ περισσότερες στο δεύτερο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν συνολικα καλύτερη από τον αντίπαλο της, ενώ το σημαντικό και αυτό που ήθελε να δει ο Λένον, το είδε. Τους ποδοσφαιριστές του να επιβεβαιώνουν ξανά την καλή τους αγωνιστική κατάσταση.

Ατομικά τα πήγαν όλοι πάρα πολύ καλά. Ο Κυριακίδης είχε πολύ καλά πατήματα κάτω από το τέρμα του και έστειλε μηνύματα ενόψει της νέας χρονιάς.

Στην άμυνα ο Γιούστε ήταν καθοδηγητής και μαζί με τους Λανγκ και Χούμποτσαν έδειξαν σταθερότητα. Από τους τρεις μόνο ο Έκτορ βγήκε από το παιχνίδι στο 78, δίνοντας τη θέση του στον Νικόλα. Ο Ψάλτης είναι ανεβασμένος και το έδειξε χθες. Ήταν πολύ καλός αμυντικά ενώ έδωσε πολλές βοήθειες και στην επιθέση, μέχρι τη στιγμή της αντικατάστασης του.

Ο Μποτεάκ ήταν μάλλον ο κορυφαίος του γηπέδου. Κατάπιετα χιλιόμετρα του έχοντας ως ευθύνη του όλη την αριστερή γραμμή. Αμύνθηκε, επιτέθηκε και πιστώνεται και την ασίστ στο γκολ μας.

Κινητικότατος ήταν ο Χαραλάμπους στο κέντρο, είχε αυτοπεποίθηση και δίπλα στον Μπασιρού συνέθεσαν ένα σταθερό δίδυμο σε αυτό τον νευραλγικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ασημένος αντικετέστησε τον Μπασιρού με τον Χάμπο να εξακολουθεί να είναι αυτός ο οποίος έπαιρνε τις πρωτοβουλίες επιθετικά.

Η επιθετική τριάδα των Ζαχαρίου, Κακουλλή και Ασάντε είχε τις στιγμές της στο πρώτο μέρος με την ομάδα να γίνεται πιο παραγωγική στο δεύτερο ημίχρονο όταν μπήκαν στο γήπεδο οι Λοβέρα και Τσέποβιτς. Ο Αργεντινός είχε ωραία ξεσπάσματα δημιουργίας στο παιχνίδι, ο Σέρβος έκανε κάποια τελειώματα, δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει.

Χαρήκαμε όλοι το γκολ του Σάββα. Ήταν το δεύτερο του στο πρωτάθλημα και σαφώς ικανοποίησε και τον Λένον. Από τις 7 συμμετοχές του φέτος οι έξι είναι με τον Βορειο-Ιρλανδό στον πάγκο και βεβαίως και τα δύο του γκολ. Είναι εμφανής η πρόοδος του μικρού ο οποίος ενδεχομένως του χρονου να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Δείχνει να το θέλει πολύ και να το αξίζει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκληρώνει δυναμικά ένα πρωτάθλημα στο οποιο αδίκησε τον εαυτό της. Κάθε εμπόδιο όμως για καλό, έλεγαν οι σοφοί του παρελθόντος. Σε μία σεζόν φαινομενικά χαμένη, στο τέλος η ομάδα αποκομίζει κέρδη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία να καταγράψει επιτυχία κατακτώντας τίτλο. Η κρίσιμη απόφαση της διοίκησης για να γίνει η αλλαγή προπονητή έφερε ευεργετικά αποτελέσματα. Αγωνιστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ μεταμορφώθηκε, οι παίκτες ανέκτησαν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, ο κόσμος αναθάρρησε και όλοι πλέον βλέπουν το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία.

Τώρα ξέρουμε πως ποιοτικά δεν υστερούμε έναντι κανενός ενώ στον πάγκο είναι ένας προπονητής με νοοτροπία νικητή, με αγωνιστική φιλοσοφία που ταιριάζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και βεβαίως με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

Αποχαιρετούμε τη χρονιά στο πρωτάθλημα και παρά το γεγονός ότι η θέση στη βαθμολογία δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μία πρωταθλήτρια, υπάρχει η αίσθηση πως η ομάδα θα επιστρέψει δριμύτερη του χρόνου με βλέψεις για την κορυφή ξανά.