Home TOP NEWS Τα δεδομένα για την ΟΜΟΝΟΙΑ για την Ευρώπη

Τα δεδομένα για την ΟΜΟΝΟΙΑ για την Ευρώπη


Η ΟΜΟΝΟΙΑ από το βράδυ της Τετάρτης πανηγυρίζει το 15ο κύπελλο στην ιστορία της και παράλληλα την εξασφάλιση μιας θέσης στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ως γνωστόν η ομάδα μας έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Conference League ενώ την φετινή σεζόν θα γίνει μια μεγάλη προσπαθήσει για είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το Ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας μας θα ξεκινήσει από τα πλέι – οφ του Europa League και το σύνολο του Νιλ Λένον θα μάθει αντιπάλο στις 2 Αυγούστου ενώ τα δύο παιχνίδια (εντός – εκτός) αναμένεται να γίνουν στις 18 και 25 Αυγούστου.

Αν η ομάδα μας καταφέρει να περάσει το εμπόδιο που θα βρει στον δρόμο της στο πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι για το 2022 τότε θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League σε αντίθετη περίπτωση θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί σεζόν στο Conference League.

Το σύνολο του Νιλ Λένον λοιπόν θα βρίσκεται στο POT1 της κλήρωσης. Η διαδικασία της κλήρωσης είναι τέτοια που οι ομάδες χωρίζονται στα 4 POT χωρίς να υπάρχουν δυνατοί ή αδύνατοι.

Στο POT1 θα είναι 7 κυπελλούχοι ανάμεσα τους και η ΟΜΟΝΟΙΑ

Γάνδη (Βέλγιο)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Χαρτς (Σκωτία)
Σίβασπορ ή Καϊσεριπορ (Τουρκία)
Ντίνπρο (Ουκρανία)
Οντένσε ή Σίλκεμποργκ (Δανία)
ΟΜΟΝΟΙΑ (Κύπρος)

*** Με αυτές τις ομάδες δεν θα μπορεί να αγωνιστεί η ΟΜΟΝΟΙΑ

Στο POT2 θα είναι 6 πρωταθλητές που θα αποκλειστούν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και θα συνεχίσουν στο Europa.

Στο POT3 θα είναι 5 πρωταθλητές που θα αποκλειστούν  από τον 2ο προκριματικό του CL και ακολούθως θα προκριθούν από τον 3ο προκριματικό του Europa League (μονοπάτι πρωταθλητών).

Στο POT4 είναι ομάδες που προκρίνονται από 3ο προκριματικό του Europa (μονοπάτι μη πρωταθλητών). Εκεί ίσως βρεθεί η ΑΕΚ Λάρνακας

Έτσι θα γίνει η κλήρωση:

Αρχικά οι ομάδες του απο το POT4 κληρώνονται με 2 ομάδες από το POT1. Άρα υπάρχει πιθανότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ να κληρωθεί με την ΑΕΚ αφού όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει ο περιορισμός για τις ομάδες της ίδιας χώρας.

Ακολούθως οι 5 ομάδες που απομένουν από το POT1 θα κληρωθούν με τις 5 ομάδες από το POT3. Άρα η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να κληρωθεί με ομάδα από το 4ο ή το 3ο pot.

Η κλήρωση θα γίνει στις 2 Αυγούστου.