Home TOP NEWS Άλμα 36 θέσεων στο ranking της UEFA

Άλμα 36 θέσεων στο ranking της UEFA


Μέσα από ανάρτηση της η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει αναφορά στο Ευρωπαϊκό βαθμολογικό ανέβασμα.

Αναλυτικά:

Από την 167η θέση ξεκινά τη φετινή προσπάθειά της στην Ευρώπη η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι «πράσινοι» μετά και το τέλος της σεζόν 2021-2022 έχουν κάνει άλμα 36 θέσεων σε σχέση με την 203η θέση που κατείχαν με το τέλος της σεζόν 2020-2021.

Η ομάδα μας έχει πλέον συντελεστή 7000 βαθμών, δηλαδή μεγαλύτερο από αυτόν της Κύπρου που είναι 5275, αφήνοντας πίσω της στο ranking της UEFA ομάδες όπως Άρης Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκός, FC Zürich, Rubin Kazan, Dynamo Moscow, Lech Poznan, Trabzonspor, Maccabi Haifa κ.ά.

Ο Ευρωπαϊκός συντελεστής κάθε ομάδας καθορίζεται από την παρουσία της στις διοργανώσεις της UEFA τα τελευταία πέντε χρόνια, με την ομάδα μας να διαμορφώνει τον δικό της συντελεστή μόλις από τις δύο προηγούμενες σεζόν όπου πήρε 3000 και 4000 βαθμούς αντίστοιχα.

Γίνεται αντιληπτό πως εάν συνεχίσουμε τις θετικές Ευρωπαϊκές παρουσίες θα αυξήσουμε περαιτέρω τον συντελεστή πενταετίας και θα δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες στο μέλλον για Ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Η άνοδος στην Ευρωπαϊκή κατάταξη αποδεικνύει και την πρόοδο της ομάδας μας τα τελευταία, κάτι που φιλοδοξεί να πετύχει και φέτος με την 3η σερί συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό όμιλο.

*Η κλήρωση για τα playoffs του UEFA Europa League θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου, με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για τις 18 και 24 του ιδίου μήνα.