Home TOP NEWS Μπασιρού: «Απαιτητικός ο Λένον, ζητάει ένταση… είμαι χαρούμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Μπασιρού: «Απαιτητικός ο Λένον, ζητάει ένταση… είμαι χαρούμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ»


Παραχώρησε συνέντευξη στον Σούπερ Σπορ ΦΜ ο Φουάντ Μπασιρού, ο οποίος αυτές τις μέρες είναι με την Εθνική του ομάδα. Μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου, τον Νιλ Λένον, τις συνθήκες στην ομάδα και τον κόσμο.

Αναλυτικά:

Τι κάνεις που σε βρίσκουμε και ποιο είναι το κλίμα στην Ομόνοια; «Είμαι με την Εθνική ομάδα. Το κλίμα στην Ομόνοια είναι πολύ καλό καθώς κλείσαμε με πολύ καλό τρόπο την σεζόν και νιώθω πολύ καλά γι’ αυτό».

Πως ήταν η σεζόν; Δεν αρχίσατε καλά αλλά την κλείσατε και θετικό τρόπο: «Δεν αρχίσαμε καλά και ήταν δύσκολο και για εμάς και για τον κόσμο. Δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον στόχο στο πρωτάθλημα αλλά με την κατάκτηση του Κυπέλλου σώσαμε την σεζόν».

Πως έζησες τον τελικό και πόσο αγχώθηκες στον τελικό; «Αν για εσάς ήταν αγχωτικό φανταστείτε για εμάς. Δεν αρχίσαμε καλά, ήρθε η αποβολή, ήταν δύσκολος τελικός αλλά μας βοήθησε και ο κόσμος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Τι οδηγίες λάβατε μετά την αποβολή όταν άλλαξαν και τα πλάνα; «Ο προπονητής μας είπε ότι πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο και ότι οφείλουμε να σώσουμε την σεζόν. Αυτά τα λόγια του μας οδήγησαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου».

Για την διαδικασία των πέναλτι αν φοβήθηκαν και για τον Φαμπιάνο: «Είχαμε αυτοπεποίθηση. Σίγουρα εμπιστευόμαστε και τον Φαμπιάνο που είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Έχουμε και καλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν πέναλτι».

Για τον Νιλ Λένον: «Είναι πολύ καλός προπονητής, μας βοηθά με την εμπειρία του και ελπίζουμε να έχουμε μια καλύτερη σεζόν του χρόνου».

Για τις διαφορές του με τον Μπεργκ: «Είναι καλοί και οι δύο προπονητές. Ο Λένον είναι πιο απαιτητικός και θέλει περισσότερη ένταση».

Έχει και χιούμορ; «Ναι έχει αίσθηση του χιούμορ, του αρέσει να πειράζει τους ποδοσφαιριστές και να κάνει αστεία».

Είσαι στα 32, έχεις ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, θέλεις να κλείσεις την καριέρα συ στην Ομόνοια; «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα πότε θα σταματήσω. Για την ώρα είμαι χαρούμενος στην Ομόνοια και βλέπω να αγωνίζομαι για αρκετά χρόνια ακόμα».

Για το φετινό πρωτάθλημα και την κατάκτηση του τίτλου από τον Απόλλωνα: «Δεν υπήρχαν πολλές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Ο Απόλλωνας το άξιζε γιατί έπιανε βαθμούς. Αν κάνεις καλή αρχή θα συνεχίσεις με επιτυχία. Εμείς δεν ο είχαμε αυτό».

Είναι ικανή η Ομόνοια να επιστρέψει στους τίτλους τη νέα σεζόν; «H κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μόνος στόχος μας. Δεν τα καταφέραμε φέτος αλλά το θέλουμε του χρόνου».

Για τον κόσμο της Ομόνοιας: «Είναι καταπληκτικοί οι οπαδοί μας. Έπαιξα και σε άλλα πρωταθλήματα αλλά η προσφορά των οπαδών της Ομόνοιας είναι το κάτι άλλο. Τους αξίζει να νικάμε γι’ αυτούς. Εντός και εκτός γηπέδου είναι καλοί μαζί μου».

Σου αρέσει η Κύπρος; «Ναι μου αρέσει και ο κόσμος είναι φιλόξενος» .

Ποιο Κυπριακό φαγητό σου αρέσει; «Μου αρέσει το σουβλάκι».