Home TOP NEWS Το ”Who is Who” του Άνταμ Μάθιους

Το ”Who is Who” του Άνταμ Μάθιους


Η δεύτερη μεταγραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι από σήμερα γεγονός. Ο 30χρονος Άνταμ Μάθιους έρχεται για να καλύψει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1992 και από το 2009 παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά.

Τελευταία ομάδα στην οποία αγωνιζόταν ήταν η Τσάρλτον. Έπαιζε στην League One, την τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας. Στην τελευταία χρονιά κατέγραψε 31 συμμετοχές μοιράζοντας 3 ασίστ.

The curious case of Adam Matthews, the ex-Cardiff City, Celtic and  Sunderland star who tamed Lionel Messi but is now without a club - Wales  Online

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κάρντιφ ενώ έπαιξε για 4 χρόνια στην Σέλτικ. Το 2009 αναδείχθηκε κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιηπ αγωνιζόμενος με την ομάδα της Ουαλίας.

Οι εμφανίσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον της Σέλτικ η οποία τον απέκτησε 2011 και έμεινε εκεί για 4 χρόνια.

Έχει 4 πρωταθλήματα Σκωτίας, 1 κύπελλο Σκωτίας και ένα Λιγκ Καπ Σκωτίας.

Το 2016 η Σάντερλαντ δαπάνησε 2,8 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Έμεινε εκεί για έναν χρόνο και ακολούθως παραχωρείτο διαδοχικά για 3 χρόνια δανεικός στην Μπρίστολ Σίτι.

Adam Matthews: Bristol City defender sidelined with hamstring injury - BBC  Sport

Το 2019 τον απέκτησε ελεύθερο η Τσάρλτον όπου έπαιζει μέχρι και φέτος.

Ο Μάθιους συμφώνησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ και έρχεται στην Κύπρο για να δουλέψει με έναν γνωριμο του, τον Νιλ Λένον, με τον οποίο συνυπήρξε στην Γλασκώβη και στη Σέλτικ.

381 εμφανίσει κατέγραψε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, σκόραρε 8 φορές και μοίρασε 38 ασίστ.

Έχει εμπειριες από Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με την Σέλτικ αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έπαιξε και 5 ματς σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχει καταγράψει 14 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας.

Ο Μάθιους ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι για αυτόν η… δίοδος.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα.