Home TOP NEWS To ”Who Is Who” του Μπράντον Μπάρκερ

To ”Who Is Who” του Μπράντον Μπάρκερ


Ο 26χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός Μπράντον Μπάρκερ αποτελεί από σήμερα τη νέα μεταγραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του. Αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες στην Κύπρο.

Γεννημένος στο Μάντσεστερ στις 4 Οκτωβρίου 1996, ο Μπράντον Μπάρκερ, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 11 χρονών όταν και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάνσταστερ Σίτι.

To ταλέντο του φανερώθηκε νωρίς και όπως ήταν λογικό ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που θεωρήθηκαν από τους πλέον υποσχόμενους στην Αγγλία.

Rangers: Fans stunned by revelation of Brandon Barker's £10,000-a-week wage  | The Transfer Tavern

Η ανάπτυξη του στην ομάδα του Μάνστεστερ του έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι και την πρώτη ομάδα, και να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Βέβαια ως πρωτοεμφανιζόμενος αγωνίστηκε στις μικρότερες ομάδες της Σίτι, στο Τσάμπιονς Λιγκ νέων οπου διακρίθηκε μάλιστα πετυχαίνοντας γκολ και καταγράφοντας ασίστ.

Με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Σίτι κάθησε σε τρία παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ στον πάγκο και σε άλλα δύο στην Πρέμιερ Λιγκ, σε ηλικία 19 χρονών, όμως δεν κατέγραψε συμμετοχές.

Σε διεθνές επίπεδο, έχει αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες τις Αγγλίας κάτω των 18, κάτω των 19 και κάτω των 20, έχοντας συνολικά 17 συμμετοχές και 6 γκολ.

City trio shine for England u18s

Η Ρέιντζερς ήταν η ομάδα η οποία αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό στην ποδοσφαιρική του πορεία. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας της Γλασκώβης 26 παιχνίδια, τα 6 εκ των οποίων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

The time Rangers winger Brandon Barker terrorised Liverpool star Trent  Alexander-Arnold - Daily Record

Θήτευσε στη Χιμπέρνιαν τη σεζόν 2017/18, υπό την καθοδήγηση του Νιλ Λένον. Εκεί είχε γεμάτη χρονιά παίζοντας σε 30 παιχνίδια, σκοράροντας δύο τέρματα και μοιράζοντας 5 ασίστ.

Neil Lennon irked by Craig Levein's 'natural order' jibe after Hearts  defeat Hibernian in Scottish Cup | HeraldScotland

Τελευταία του ομάδα ήταν η Reading FC. Επιπλέον ενόσω βρισκόταν σε Μαν. Σίτι και Ρέιντζερς είχε δοθεί δανεικός σε 5 διαφορετικές ομάδες (Ρόδεραμ, Μπρέντα, Χιμπέρνιαν, Πρέστον Νορθ Εντ και Όξφορντ Γιουνάιτεντ.

Out Of The Blue, Reading FC Snap Up Winger Brandon Barker - The Tilehurst  End

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 184 αγώνεςκαι έχει πετύχει 29 γκολ και 23 ασσίστ. Αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ ωστόσο κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί και ως δεξί εξτρέμ, ενώ αρκετά πιο σπάνια και σε άλλες θέσεις της επίθεσης και της μεσαίας γραμμής.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 184 αγώνες που έχει στην καριέρα του ως αριστερό εξτρέμ έχει αγωνιστεί 117 φορές, ως δεξί εξτρέμ 21 φορές, ως κεντρικός επιθετικός μέσος 4 φορές, ως αριστερός μέσος 2 φορές, ως κεντρικός επιθετικός επίσης 2 φορές ενώ κεντρικός μέσος έχει αγωνιστεί 1 φορά.

Κατά την περίοδο δανεισμού του στην Ρόδεραμ έχει υπάρξει συμπαίκτης με τους Ματ Ντάρμπισαϊρ καθώς και με τον Οντζίτζα Οφόε ο οποίος ήταν πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς.

New Rangers signing Brandon Barker says Ibrox atmosphere gave him 'shivers'  - Football Scotland

Η τρέχουσα χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com είναι στις 350.00 με το μισό εκατομμύριο να είναι το υψηλότερο σημείο αξίας που έχει φτάσει στην καριέρα του.

Ο Μπράντον Μπάρκερ ανοίγει νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και θέλει στην ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει νέο ξεκίνημα και να φτάσει σε επιτυχίες.

Του το ευχόμαστε ολόψυχα!