Home TOP NEWS Επισημοποιήθηκε! 17 ξένοι καταλόγου Α’ στο πρωτάθλημα

Επισημοποιήθηκε! 17 ξένοι καταλόγου Α’ στο πρωτάθλημα


Δεκτό έγινε το αίτημα που έγινε προς την ΚΟΠ και το οποίο υποστήριζαν αρκετές ομάδες προκειμένου στον κατάλογο Α΄ να μπορούν να εγγράψουν 17 ξένους/κοινοτικούς. Έτσι, παρά το γεγονός ότι υπήρξε εδώ και καιρό ανακοινωθεί η προκήρυξη γίνεται η αλλαγή.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, αποφάσισε σε συνεδρία του στις 28.07.2022, να γίνουν τροποποιήσεις στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2022/2023 και στους Κανονισμούς Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών με τρόπο ώστε τα σωματεία να δικαιούνται να εγγράψουν στη δύναμη τους για τον κατάλογο Α, μέχρι 27 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών.

Από τους 27 ποδοσφαιριστές τουλάχιστον οι 10 θα πρέπει κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ.

Στις ημερομηνίες που αναφέρονται στην τροποποιημένη Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta, 2022/2023, κάθε σωματείο θα πρέπει αποστείλει στην ΚΟΠ τον κατάλογο Α, στον οποίο θα δικαιούται να δηλώσει μέχρι 25 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 22 ετών κατά την 1 Ιανουαρίου 2022, από τους 27 που δικαιούνται να έχουν στη δύναμη τους».