Home TOP NEWS Η έννοια που ξεθώριασε και η ανάγκη για το κάτι παραπάνω… αν...

Η έννοια που ξεθώριασε και η ανάγκη για το κάτι παραπάνω… αν θέλεις κορυφή!


Μπορεί αλήθεια να μιλήσει σήμερα κάποιος για «βάρος φανέλας»; Ή να αναφερθεί σε αυτό το ειδικός βάρος που κουβαλά το όνομα μίας ομάδας; Πλέον, κατά την ταπεινή μου άποψη, από μόνα τους, η ιστορία αλλά και ο όγκος οπαδών που έχει να επιδείξει ένας σύλλογος, δεν δίνουν εκείνο το πλεονέκτημα σε μία ομάδα έναντι των αντιπάλων της, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Πλέον αυτό που μιλάει είναι το χρήμα. Αν το έχεις τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα σύνολο ποιοτικών ποδοσφαιριστών που να κουβαλούν και τη δυνατή προσωπικότητα ώστε να μπαίνουν, χωρίς το αίσθημα κατωτερότητας, στον αγωνιστικό χώρο και απλά να αποδεικνύονται ανώτεροι των αντιπάλων τους. Είτε τους ακολουθούν 20000 κόσμος, είτε 200… είτε έχουν καταγεγραμμένους 50 τίτλους, είτε κανέναν.

Το παράδειγμα του Άρη Λεμεσού είναι μπροστά μας. Από τη δεύτερη κατηγορία στα σαλόνια της Ευρώπης, να καταγράφει την πρώτη του ιστορική νίκη και να θέλει περισσότερα. Και δικαίως να τα αξιώνει. Εφόσον μπορεί, γιατί όχι;

Υπάρχει δηλαδή κάποιος σήμερα που να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Άρης Λεμεσού θα είναι σοβαρός διεκδικητής του τίτλου; Και ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή. Στην Καρμιώτισσα παίζουν πλέον μπάλα οι επενδυτές, το ίδιο ισχύει και σε Ακρίτα Χλώρακας και Πάφο. Ομάδες άσημες οι οποίες έχουν δυνατούς οικονομικά ανθρώπους πίσω τους και θέλουν να δουν ψηλά.

Οπότε πλέον από μόνη της η φανέλα, η ιστορία δεν παίζουν κάνενα ρόλο. Μπορεί ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να δώσει μία επιπλέον ώθηση όμως μέχρι ενός σημείου. Άρα το να γίνεται σήμερα επίκληση σε «βάρος φανέλας» είναι, κατά τη γνώμη μου, αναχρονιστικό.

Κι εμείς, είμαστε ακόλουθοι/οπαδοί μίας πολύ μεγάλης ομάδας η οποία έζησε στο πετσί της τα χρόνια της ανυποληψίας. Καμία φανέλα δεν μπόρούσε, όταν ο σύλλογος δεν διέθεται τα απαραίτητα, να την ξελασπώσει.

Η επιστροφή μας στην κορυφή πραγματοποιήθηκε μόλις βρέθηκε ο άνθρωπος που ήταν διατεθειμένος να επενδύσει. Έκανε σωστές επιλογές σε ανθρώπους, καταρτίστηκε ένα ρόστερ με παίκτες προσωπικότητες και τα καταφέραμε.

Και σήμερα, μετά την κακή περσινή σεζόν, έχουμε όλα τα φόντα να επανέλθουμε στην πρώτη θέση. Αυτό όμως θα γίνει μόνο αν η ομάδα κάνει το κάτι παραπάνω μέσα στο καλοκαίρι από τους αντιπάλους της. Αυτό είναι που περιμένουμε να δούμε!

Χρίστος Ανδρονίκου