Home TOP NEWS Ο Μάριος Αργυρίδης για το χρέος, τις μεταγραφές, το “Ηλίας Πούλλος” και...

Ο Μάριος Αργυρίδης για το χρέος, τις μεταγραφές, το “Ηλίας Πούλλος” και την ΓΣ

Ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, μίλησε στη Στέλλα Σωκράτους και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα της ομάδας μας


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την τακτική ΓΣ που είναι προγραμματισμένη για σήμερα: «Είναι σήμερα στις 18:00. Δεν είναι εκλογική. Θα κάνουμε απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, θα παρουσιάσουμε τους οικονομικούς λογαριασμούς για το έτος που έληξε 31/12/2021 και θα έχουμε εκλογή της νέας ελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου. Θα απαντήσουμε και σε ερωτήσεις των μελών. Προσδοκούμε ότι θα έχουμε αρκετό κόσμο. Θεωρούμε ότι η ΓΣ είναι η ευκαιρία να ενημερωθούμε και να ρωτήσουμε πράγματα που θέλουμε για τις δραστηριότητες του συλλόγου».

Για τον απολογισμό της χρονιάς: «Ήταν δύσκολη χρονιά λόγω κορωνοϊού και στα οικονομικά του σωματείο. Στα άλλα τμήματα δεν υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται στα κλειστά γήπεδα ή το γυναικείο ποδόσφαιρο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια μέσα στα οικονομικά δεδομένα του σωματείου, με γνώμονα να μη δημιουργούμε ελλείμματα, να είναι ανταγωνιστικά όλα τα τμήματα και να έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Τη χρονιά που πέρασε είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο και το Σούπερ Καπ στην πετόσφαιρα, που εδραιώνεται ως ένα τμήμα που πρωταγωνιστεί. Στο φούτσαλ κατακτήσαμε το Σούπερ Καπ, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου παρότι είχε πολύ μικρότερο προϋπολογισμό από Απόλλωνα και Σαλαμίνα, έχασε τη δεύτερη θέση στα μεταξύ μας παιχνίδια. Στην καλαθόσφαιρα τερματίσαμε πέμπτοι με πολύ μικρό προϋπολογισμό. Στην ποδηλασία είχαμε πολλές επιτυχίες, ως επίσης και στους δρομείς. Στο Beach Handball είχαμε αρκετά καλές παρουσίες στην πρώτη του χρονιά».

Για το χρέος και τα εισοδήματα του σωματείου: «Τα βασικά εισοδήματα είναι από τη συμφωνία που έχουμε με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είχαμε καλά εισοδήματα και λόγω της ευρωπαϊκής πορείας, το σωματείο δικαιούται ένα ποσό από τα ευρωπαϊκά έσοδα. Ευχαριστούμε τον Σταύρο Παπασταύρου για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται, καθιερώνεται πλέον να έχουμε επιτυχίες. Η συμφωνία που κάναμε είχε γνώμονα την οικονομική σωτηρία του συλλόγου και να έρθουν επιτυχίες. Συμβαίνουν και τα δύο και είμαστε ευχαριστημένοι. Θα κάνουμε οικονομική ανάλυση στη ΓΣ και τις επόμενες μέρες θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Υπάρχει μείωση στο χρέος στους λογαριασμούς που θα παρουσιαστούν μέχρι 31/5/2022, είναι μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις. Υπάρχει μείωση και σε αυτά που έχει να πληρώνει η εταιρεία και το σωματείο. Βοήθησε η συμφωνία με τον Έφορο Φορολογίας για όλα τα σωματεία, ένας νέος διακανονισμός. Έχουν μειωθεί τόκοι και επιβαρύνσεις».

Για τα μεταγραφικά στην ποδοσφαιρική ομάδα: «Δεν θέλω να επεκταθώ. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Είναι εξαιρετικό ότι η δουλειά συνεχίζει να γίνεται χωρίς διαρροές. Μπράβο σε όσους εμπλέκονται. Πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση. Όλα γίνονται με σκληρή δουλειά και υπομονή».

Για τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί για την ενίσχυση: «Όταν κυνηγάς κάποιους ποδοσφαιριστές πιθανόν να τους κυνηγάς για 1-2 χρονιές. Η ομάδα αγωνίζεται στις 18 Αυγούστου, αλλά σίγουρα θέλει προσπάθεια. Δεν είναι εύκολο όταν θέλεις να προσδώσεις ποιότητα στην ομάδα. Ανακοινώθηκαν και νέοι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες με επαγγελματικά συμβόλαια. Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε».

Για την Privilege Card και την παρουσία του κόσμου στην «Μέρα Ομόνοιας»: «Ο κόσμος χάρηκε την εκδήλωση. Έχουν καθήκον όλοι να προμηθευτούν την κάρτα και να πάρουν τα οφέλη στα διαρκείας, στις εκπτώσεις στην μπουτίκ και την ακαδημία».

Για την έρευνα που φέρνει την Ομόνοια ως την πιο δημοφιλή ομάδα στην Κύπρο: «Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Γνωρίζω ότι περίπου ένας στους τρεις φιλάθλους είναι Ομονοιάτες, ίσως και περισσότεροι. Είναι κάτι που θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Ο κόσμος που να ήταν απογοητευμένος ενθουσιάζεται, πανηγυρίζει, περηφανεύεται που είναι Ομονοιάτης».

Για το προπονητικό κέντρο: «Πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή, να πάρουμε τις εγκρίσεις από τον Δήμο Γερίου. Δεν είναι έργο που θα τελειώσει σύντομα. Γίνεται προσπάθεια για να γίνει σωστά και προγραμματισμένα».