Home SPORTS NEWS Cairo24: «Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν φάκελο για να αναλάβουν το...

Cairo24: «Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν φάκελο για να αναλάβουν το Μουντιάλ του 2030»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «cairo24.com» η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν κοινό φάκελο για να αιτηθούν τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Δημοσίευμα από την Αίγυπτο βάζει την Ελλάδα στο «κόλπο» της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030! Σύμφωνα με το «cairo24.com» ο Αιγύπτιος Υπουργός αθλητισμού, Ασράφ Σόμπι είχε σύσκεψη με τους ομολόγους του από τη Σαουδική Αραβία και τη χώρα μας, ώστε να διευθετηθούν οι τελικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία και την υποβολή φακέλου για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ σε οκτώ χρόνια.


Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μετά την τελευταία επαφή των τριών πλευρών είναι έτοιμος ο φάκελος, ο οποίος θα κατατεθεί στη FIFA και για να εγκριθεί θα περάσει από Γενική Συνέλευση. Όσον αφορά τους Αιγύπτιους υπάρχει πρότζεκτ για την οικοδόμηση ενός μεγάλου, σύγχρονου γηπέδου στο Ελ Αλαμέιν για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Ο Ασράφ Σόμπι αναμένεται να παρουσιάσει τον φάκελο στην κυβέρνηση της Αιγύπτου τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Τη διοργάνωση του επετειακού Μουντιάλ για τα 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά, στην Ουρουγουάη, έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Κολομβία – Ουρουγουάη, Μαρόκο – Τυνησία – Αλγερία και Ισπανία – Πορτογαλία.

 

Πηγή:Gazzetta.gr