Home TOP NEWS Γιατί είναι κρίσιμο το βράδυ της Πέμπτης

Γιατί είναι κρίσιμο το βράδυ της Πέμπτης

Τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να πάρει το θετικό αποτέλεσμα η ομάδα μας στο Βέλγιο αναφέρει σε κείμενο του στην ιστοσελίδα 24sports.com.cy ο δημοσιογράφος, Πέτρος Παπαγιώργης.


Αυτούσιο το κείμενο:

Το ματς της Πέμπτης (21:30) με την Γάνδη στο «Τζελάμκο Αρένα», το πρώτο δηλαδή σκέλος των αναμετρήσεων για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λινγκ, δεν είναι τελικός για την Ομόνοια. Είναι όμως ένα κρίσιμο ματς γιατί κρίνεται εν πολλοίς η πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Και όχι μόνο. Θα εξηγήσουμε μετά.

Ένα θετικό αποτέλεσμα, επιτρέπει στην Ομόνοια να αισιοδοξεί ότι θα αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ. Έχουμε αναφέρει ξανά ότι πέραν του οικονομικού – 3,63 εκατομμύρια ευρώ είναι τα έσοδα για είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ, τα δε έσοδα για συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λινγκ 2,94 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και διαφορά υπέρ του Γιουρόπα στα μπόνους ισοπαλίας και νίκης – αλλά υπάρχει και το «στάτους». Άλλο «στάτους» δίνει στην ομάδα η συμμετοχή στο Γιουρόπα και άλλο η συμμετοχή στο Κόνφερενς.

Οι «παλιοί» κυρίως θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος για την δύσκολη προσπάθεια της Πέμπτης.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Ένα θετικό αποτέλεσμα μετά τις μέτριες εμφανίσεις στα δυο τελευταία φιλικά, εμβολιάζει τους ποδοσφαιριστές με την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει των προσεχών αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και αντιστρέφει το κλίμα αμφιβολιών και δυσπιστίας για τις δυνατότητες της ομάδας, που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον κόσμο και καταλαγιάζει τον έντονο εκνευρισμό που έχει συσσωρευτεί απέναντι στους υπεύθυνους του σχεδιασμού για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ενίσχυση της ομάδας.

Μέχρι να… δούμε, ένα είναι το βέβαιο: Οι «παλιοί»,κυρίως, θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος για την δύσκολη προσπάθεια της Πέμπτης.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα εντείνει τον υπάρχοντα προβληματισμό. Προέκταση μη αγωνιστική, αλλά εξ’ίσου σημαντική για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Είναι σαφές ότι η κρισιμότητα του αγώνα δεν αφορά μόνο την πορεία στην Ευρώπη.

Το πλάνο του Νιλ Λένον είναι να τοποθετήσει τους καλύτερους παίκτες στην καλύτερη θέση, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η πιο ανταγωνιστική –υπό τις περιστάσεις- ομάδα ώστε να πετύχει το στόχο, τον ξεκάθαρο στόχο που είναι ένα αποτέλεσμα που να δίνει ελπίδες για πρόκριση σε όμιλο του Γιουρόπα Λινγκ για δεύτερη φορά στη ιστορία της ομάδας

Η ομάδα για να το κατορθώσει αυτό το πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι, πρέπει να παρουσιαστεί σε top επίπεδο και στην άμυνα και στην επίθεση,

Ευθύνη του Νιλ Λένον πέραν του αγωνιστικού κομματιού, είναι να οργανώσει το συναισθηματικό και το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας . Και ακριβώς λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί είναι δύσκολο το εγχείρημα.

Απο ιστοσελίδα 24sports.com.cy (Του Πέτρου Παπαγιώργη)