Home TOP NEWS Το ”Who is Who” του Μπεζούς

Το ”Who is Who” του Μπεζούς


O 32χρονος Oυκρανός διεθνής επιθετικός μέσος Ρομάν Μπέζους είναι από σήμερα το νέο απόκτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εντάσσεται στην ομάδα για να της δώσει μία διαφορετική επιθετική πνοή και να βοηθήσει στη δημιουργία.

Η καριέρα του Μπεζους:

Η επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα του Ρομάν ξεκίνησε το 2006 στην ομάδα της γενέτειρας του, την πόλη Κρέμεντσουκ, όπου και αγωνίστηκε για την τοπική Κρεμίν για μία διετία. Είναι ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στην Ουκρανία ωστόσο τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα του έδωσαν την ευκαιρία να αναδειχθεί και να προσελκήσει το ενδιαφέρον της Βόρσκλα Πόλταβα όπου και μετακινήθηκε το 2008.

Σε ηλικία 18 χρονών έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα αγωνιζόμενος σε ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας της Ουκρανίας και ένα στο κύπελλο.

Το ξέσπασμα για τον Μπεζούς ήρθε πολύ νωρίς. Ένα χρόνο αργότερα έγινε βασικό στέλεχος της Βόρσκλα. Στα 19 του χρόνια έπαιξε σε 20 αγώνες πρωταθλήματος. Κατέγραψε 24 συμμετοχές εκ των οποίων οι δύο στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα σε εκείνη την πρώτη του ουσιαστικά χρονιά σκόραρε 3 φορές και μοίρασε 2 ασίστ.

Roman Bezus - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Η καθιέρωση, η μεγάλη μεταγραφή στο τοπικό πρωτάθλημα και η πτήση για Βέλγιο

Μέσα στην επόμενη τριετία ο Μπεζούς έγινε αναντικατάστατο μέλος της Βόρσκλα καταγράφοντας συνολικά 155 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ουκρανίας, σκοράροντας 29 γκολ και μοιράζοντας 17 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Βόσκλα έπαιζε ως δεύτερος επιθετικός. Αυτή ήταν η θέση του. Και οι εξαιρετικές του παρουσίες προσέλκυσαν, όπως ήταν λογικό, της μεγάλη ομάδα της Ουκρανίας. Το 2013 η Δυναμό Κιέβου ενδιαφέρθηκε και όπως ήταν λογικό, ούτε ο Μπέζους μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση, ούτε και η μικρή Βόρσκλα.

Roman Bezus - Wikiwand

Έτσι η διετία 2013-2015 βρήκε τον Ρομάν στην Δυναμό. Κατέκτησε εκεί ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα.

Στα μέσα στης σεζόν 2014/15 παραχωρήθηκε στην Ντίπρο όπου ππαρέμεινε για ενάμησι χρόνο. Και κάπου εκεί, σε ηλικία 25 χρονών θα… μεταναστεύσει.

682 Roman Bezus Photos and Premium High Res Pictures - Getty Images

Η Σεντ Τρούιντεν θα ενδιαφερθεί για τον Ουκρανό και θα τον εντάξει στο δυναμικό της. Και είχε πάρα πολύ καλά δυομιση χρόνια εκεί. 70 παιχνίδια, 12 γκολ και 13 ασίστ ήταν ο απολογισμός του μέχρι την ημέρα που η Γκεντ, η τωρινή αντίπαλος μας στο Γιουρόπα Λιγκ έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει.

Roman Bezus of Sint Truiden during the Belgium Pro League match... News  Photo - Getty Images

Ο Τελευταίος σταθμός πριν την ΟΜΟΝΟΙΑ

Στα μέσα της σεζόν 2018/19 η Γάνδη έκρινε κατάλληλο τον Μπέζους για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Πλήρωσε 1,2 εκ Ευρώ για τη μεταγραφή του και τον απέκτησε.

Ήταν ποδοσφαιριστής της μέχρι προσφάτως αφού μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε μείνει ελεύθερος. Στα 3 1/2 χρόνια παρουσίας του στη Γάνδη ο Μπεζούς κατέγραψε 129 συμμετοχές εκ των οποίων αρκετές σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Σκόραρε 18 φορές, έδωσε 18 ασίστ.

Roman Bezus - Player profile | Transfermarkt

Και τώρα η Κύπρος και η ΟΜΟΝΟΙΑ

Είναι σε μία πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Είναι ποδοσφαιριστής με πλούσιο παλμαρές, έχει παραστάσεις από Ευρωπαϊκούς αγώνες ενώ έπαιξε και σε ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους. Το γεγονός ότι έχει 25 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του λέει πολλά. Είναι η επιλογή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη θέση του επιτελικού μέσου και ευχόμαστε στον Ρομάν να τα πάει περίφημα στη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του.