Home TOP NEWS Ξιούρουππας: “Θεωρώ υπερβολικές τις ανησυχίες του κόσμου”

Ξιούρουππας: “Θεωρώ υπερβολικές τις ανησυχίες του κόσμου”


O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Πανίκος Ξιούρουππας παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Τα όσα δήλωσε:

Για τον κόσμο και την «μουρμούρα» που επικρατούσε πριν την άφιξη Λαμκέλ Ζε: «Θεωρώ υπερβολικές τις ανησυχίες του κόσμου της Ομόνοιας. Ο πρόεδρος και η ομαδα προγραμματισμού έχουν δείξει ότι είναι οργανωμένοι. Ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να πέσουν οι υπογραφές καθώς τα συμβόλαια έχουν πολλές λεπτομέρειες. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή. Ήδη οι παίκτες που ήρθαν έχουν δείξει καλά στοιχεία. Θεωρώ υπερβολική την αντίδραση του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με ένα συμβόλαιο. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος βρίσκεται σε τέτοια ηλικία και αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο να κατεβεί στη Κύπρο».

Για τη δυσκολία της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Λαμκέλ Ζε: «Αντιλαμβάνεστε όταν ένας 25χρονος ο οποίος ανήκε σε μία δυνατή ομάδα, η Κύπρος δεν είναι και ο καλύτερος προορισμός όσο αφορά την καριέρα του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ένας παίκτης όταν παίξει σε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματά έχει πιθανότητές να ανελιχθεί. Μέχρι να κλείσει η μεταγραφή παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Το σημαντικό για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό παίκτη με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Εναπόκειται σε αυτόν και στο οικοδόμημα της Ομόνοιας. Να τον στηρίξει ο κόσμος και ο ίδιος θέλει να κάνει ένα restart στη καριέρα του. Είναι αυτές οι ευκαιρίες που περιμένουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές για να πάρουν μεταγραφή σε προηγμένα πρωταθλήματα».

Για το βάθος στο ρόστερ: «Θεωρώ ότι μία ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό και για να τα πάει καλά στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει 2-3 παίκτες στη κάθε θέση. Όσο πιο πολλούς ποδοσφαιριστές και λύσεις τόσο το καλύτερο. Όσο αφορά την ονοματολογία υπάρχει μία σιγή και σωστά πράττει η ομάδα προγραμματισμού».

Για την απόφαση να γίνουν 17 οι κοινοτικοί-ξένοι ποδοσφαιριστές: «Είναι κάτι που δεν με αφήνει σύμφωνο. Είναι κάτι που πρέπει να το ξανασκεφτούν όλες οι ομάδες και η ομοσπονδία. Είναι κάτι που επηρεάζει τους Κύπριος ποδοσφαιριστές και θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια».

Για την εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά: «Θεωρώ δυνατά δείγματα θα είναι τα προσεχή παιχνίδια με ΑΕΚ στο ΓΣΠ όπου νομίζω ο προπονητής θα δείξει ποιους προορίζει για το ευρωπαϊκό παιχνίδι.»