Home TOP NEWS Μεταγραφική τέλος… και ανησυχούμε!

Μεταγραφική τέλος… και ανησυχούμε!


Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού έχει λάβει και επίσημα τέλος.

Η ομάδα μας μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προχώρησε σε συνολικά εννέα αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών και πρόσθεσε στο ρόστερ της οκτώ.

 

 

Έφυγαν:                                               Ήρθαν:
Μάρκο Τσέποβιτς                                   Άνταμ Μάθιους
Ερνέστ Ασάντε                                       Μπρούνο Φελίπε
Γιόρντι Γκόμεθ                                        Μπράντον Μπάρκερ
Έρικ Μποτεάκ                                         Νεμάνια Μίλετιτς
Τόμας Χούμποτσαν                                 Ρομάν Μπέζους
Κίκο                                                        Μορέτο Κασάμα
Αμπντουλαχί Σέχου                                  Καρίμ Ανσαριφάρντ
Μαξιμιλιάνο Λοβέρα                                 Φώτης Κίτσος
Κάσπερ Χοράτσκα

Ήταν μια μεταγραφική περίοδος στην οποία όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως ανέμεναν περισσότερα πράγματα. Δυστυχώς φτάνουμε στο τέλος μιας μακράς μεταγραφικής και είμαστε υποχρεωμένοι να γράψουμε ξεκάθαρα ότι ανησυχούμε με τον προγραμματισμό που έγινε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αυτό που πραγματικά προβληματίζει, είναι ότι η ομάδα προγραμματισμού είχε μπροστά της άπλετο χρόνο και συγκεκριμένα ένα ολόκληρο τρίμηνο για να στελεχώσει το ρόστερ. Και κάναμε πολύ υπομονή στηρίζοντας τις κινήσεις που δεσμεύονταν ότι θα πραγματοποιήσει. Εντούτοις άφησε αυτή την “χρυσή” ευκαιρία, αλλά και την μεγάλη προοπτική που δημιουργήθηκε από την απευθείας είσοδο της ομάδας μας στους ομίλους, ανεκμετάλλευτη.

Οι άνθρωποι που χειρίστηκαν τα θέματα μεταγραφών δεν χρησιμοποίησαν το μπόνους του χρόνου και έτρεχαν την “δωδεκάτη” για να εξασφαλίσουν θετικές απαντήσεις και υπογραφές από ποδοσφαιριστές που ήταν στο στόχαστρο, κάτι που τελικά δεν έγινε πότε, ενώ όπως φάνηκε δεν υπήρχε ούτε και εναλλακτικό πλάνο.

Είναι γεγονός ότι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την περίπτωση Λαμκέλ Ζε  και με την περίπτωση που αποκάλυψε ο Σταύρος Παπασταύρου, τον Σεμπαστιάν Άντερσον, όπως επίσης και για τον Μάξι Λοβέρα.

Η ομάδα μας την φετινή σεζόν θα έχει να δώσει σίγουρα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη, οι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχουν αυξηθεί, θα έχουμε τα πλέι – οφ, αλλά και το κύπελλο και το γεγονός είναι ότι μένει χωρίς βάθος στο ρόστερ και κανείς δεν ξέρει πως θα ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα που την περιμένει το επόμενο διάστημα.

Αμυντικά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε καλά στελεχώμενοι. Επιθετικά όμως η ομάδα μας χρειαζόταν το κάτι παραπάνω για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ένας εκ των ποδοσφαιριστών της, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ θα αναγκαστεί να απουσιάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν κρίνουμε σήμερα την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχουν αποκτηθεί. Νέοι και παλιοί, μαζί και το τεχνικό τιμ το οποίο φέτος θα δουλέψει από την αρχή της σεζόν θα κριθούν για το έργο τους στο τέλος της σεζόν. Όλοι όμως ελπίζουμε να μην μας βρει και πάλι να τρέχουμε να σώσουμε τη χρονιά.

Μια χρονιά που οι συγκεκριμένες ανάγκες στο ρόστερ φωνάζουν από μακριά…