Home TOP NEWS «Πού είναι τώρα οι….άλλοι»

«Πού είναι τώρα οι….άλλοι»

Σε προηγούμενο μου άρθρο, μίλησα για “soft” προσέγγιση ολόκληρου του οικοδομήματος στα παιχνίδια του Europa League. Φυσικά, όλα όσα αφορούν τον τρόπο που προσεγγίσαμε το παιχνίδι, είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, αφορά την αγωνιστική ετοιμότητα και την πληρότητα του ρόστερ, κάτι που θα γίνεται ακόμα πιο έντονο όσο προχωράμε μες τη χρονιά.


Τις τελευταίες εβδομάδες, από τη στιγμή που αρκετός κόσμος διαμαρτυρήθηκε για τον ελλιπή και καθυστερημένο προγραμματισμό, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ επικίνδυνο μοτίβο. Σε κάθε μας νίκη, μια στρατιά από ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ αρχίζει την επίθεση σε άλλους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ λέγοντας «πού είναι αυτοί που έλεγαν για τον προγραμματισμό τώρα;», λες και αυτοί που μιλήσαν για τον προγραμματισμό δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Λες και αυτοί που ήθελαν να αποκτηθεί για παράδειγμα επιθετικός πριν τις 30 Αυγούστου, γουστάρουν να χάνουν. Και λες και αυτοί που έκαναν τον προγραμματισμό είναι αλάνθαστοι και υπεράνω κριτικής. Υπενθυμίζω ότι πέρσι αποφασίστηκε το ξήλωμα ενός πολύ επιτυχημένου μοντέλου και φέτος δοκιμάζουμε χωρίς τεχνικό διευθυντή. Εννοείται πως το μοντέλο επιβάλλεται να περάσει από μικροσκόπιο.

Στον προχθεσινό αγώνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ που έχει 4 κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ (δείγμα του ότι ο προγραμματισμός έγινε για σχήματα με 2 κεντρικούς αμυντικούς) και δεν έχει επιθετικογενές wing back στα δεξιά, παρατάχθηκε με σχήμα 3-5-2. Επιθετικό δίδυμο ήταν δυο wingers, ο βασικός επιθετικός μπήκε στο γήπεδο αλλαγή μιας αποκτήθηκε 31 Αυγούστου και ο άλλος επιθετικός του ρόστερ είναι τραυματίας, το εξάρι μας δεν ανταποκρίθηκε μιας και αποκτήθηκε 15 Αυγούστου, το κορυφαίο ταλέντο της Κύπρου δεν αγωνίστηκε μιας και ξανανέβηκε στην πρώτη ομάδα πριν μια εβδομάδα (σ.σ. Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στον ίδιο, αλλά διαχρονικά σε τέτοιες καταστάσεις τα κάνουμε σκ@τ@) και το βασικό μας δεκάρι, μπήκε σε σχήμα χωρίς δεκάρι αλλαγή, αφού και αυτός αποκτήθηκε μετά τις 15 Αυγούστου. Σε όλα αυτά, δεν ανάφερα το φιάσκο Λαμκέ Ζε. Που κάποιος θα μου πει «τι φταίει η ΟΜΟΝΟΙΑ που είναι αυτός τρελός;» αλλά η απάντηση είναι εύκολη, «φταίει που δεν έκανε σοβαρή έρευνα για το χαρακτήρα του». Και σε όλα αυτά δεν ανάφερα και κωλοτούμπες τύπου «ο προπονητής είναι χαρούμενος με το ρόστερ» και ενώ δυο μέρες μετά ανακοινώνουμε Γκάρι Χούπερ.

Στον φετινό προγραμματισμό έγιναν λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα σε κάποιες θέσεις να εξακολουθούν να υπάρχουν ποσοτικά και ίσως ποιοτικά προβλήματα και σε άλλες, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας που χειρίστηκε το μεταγραφικό. Στον φετινό προγραμματισμό ήρθαν (και) εξαιρετικοί παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει πως ο προγραμματισμός έγινε έγκαιρα και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ολοκληρωμένος. Για την ώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ πληρώνει την προηγούμενη πρόταση είτε με βαθμούς είτε με γκρίνια.

Στην πορεία, όταν Ανσαριφάρντ, Μπεζούς, Κασάμα, Λοΐζου, Κούσουλος είναι στο 100%, η ποιότητα της εντεκάδας θα ανέβει κατακόρυφα και η ομάδα θα καμουφλάρει τις αδυναμίες και τα λάθη της, ώσπου να έχει την ευκαιρία να τα διορθώσει. Το όποιο καμουφλάρισμα όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε και να μαλώνουμε σε όποιον λέει τα αυτονόητα, ότι έγιναν λάθη.

Μεγαλουργήσαμε, μετά την κλείσαμε, μετά την ξανανοίξαμε, μετά απογειωθήκαμε, μετά προσγειωθήκαμε ανώμαλα κι ακόμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν το πήραμε απόφαση ότι η κριτική, η καλόπιστη, είναι καλό πράγμα και επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε αλλεργικοί σε αυτήν. Όλοι το ίδιο θέλουμε στο τέλος της ημέρας. Και όλοι αυτοί που κάνουν κριτική, μια χαρά θα στηρίξουν και στηρίζουν ήδη την ομάδα. Ο μόνος τρόπος να βελτιωθούμε όμως είναι να αποδεχθούμε τα λάθη μας.