Home TOP NEWS Τα πεπραγμένα των νέων

Τα πεπραγμένα των νέων

Με τέσσερεις αγωνιστικές διανυθείσες στο πρωτάθλημα και άλλες τόσες στην Ευρώπη υπάρχει ένα καλό δείγμα για απολογισμό της Ομόνοιας και των αποκτημάτων του καλοκαιριού. Τα οκτώ ματς δεν είναι πολλά όμως ο βαθμός δυσκολίας αρκετών από αυτά βοηθά στον απολογισμό.


Η Ομόνοια έχει πραγματοποιήσει τη πρώτη εμφάνιση που αρμόζει σε πρωταθλήτρια ομάδα μόλις την περασμένη η Κυριακή στο ματς με την ΕΝΠ ενώ είχε ένα καλό διάστημα στο ματς με την ΑΕΚ και παρουσίασε θετικό πρόσωπο στα ματς με τη Γάνδη.

Το να βρίσκονται οι παίκτες με κλειστά τα μάτια και να έχουν αυτοματισμούς αυτήν τη στιγμή το θεωρώ απίθανο. Γιατί μέρος των μετεγγραφών έγινε καθυστερημένα με τους νεοφερμένους να είναι επί του παρόντος εκτός ρυθμού.

Οι παίκτες αυτοί πρέπει να προσαρμοστούν σε νέους ρυθμούς προπονήσεων μετά από ένα προηγούμενο διάστημα απραξίας. Αυτό προσπαθούν να κάνουν.

Η Ομόνοια θα χρειαστεί και άλλο χρόνο. Ελπίζει ότι ο χρόνος αυτός δεν θα είναι μακρύς και θα μπορέσει να «πατήσει» καλύτερα ως σύνολο. Και δε θα της στοιχίσει και άλλο.

Ο Μπρούνο Φελίπε (26.5.94) μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει σχεδόν με ιδανικό τρόπο όσα ξέραμε και δικαιώνει την Ομόνοια που τον ενέταξε στη δύναμη της. Με την αύρα του, την προσωπικότητα του, τη Βραζιλιάνικη φινέτσα -χαίρεσαι να τον βλέπεις να ξεχύνεται με εκείνο το ανάλαφρο στυλ με τη μπάλα στα πόδια ων παράλληλα σχεδόν σίγουρος ότι η απόφαση το θα είναι σωστή και βεβαίως τη δημιουργική και εκτελερσρικυτι ικανότητα αποτελεί βασικό γρανάζι στην πράσινη μηχανή. Έχει σημασία η εκτελεστική ικανότητα. Δεν ήταν κάτι για το οποίο φημιζόταν πριν έλθει στην Κύπρο. Παρ’ημίν όμως πέτυχε 3 γκολ σε 4 ματς όπου σε όλα ήταν βασικός Στη δε Ευρώπη σε 4 ματς ( στα 3 ήταν βασικός) σκόραρε μια φορά .

Ο Άνταμ Μάθιους (13.1.92) είναι ένας πολύ συγκροτημένος δεξιός μπακ χαφ με πειθαρχία στο παιχνίδι του και προσηλωμένος στην τακτική και στο πλάνο Ποτέ δεν θα τον δεις να κάνει περιττή κίνηση ή κίνηση ρίσκου. Είναι άψογος αμυντικά και γρήγορος στην αντίδραση. . Επιθετικά δεν ανεβαίνει πολύ αλλά όταν το κάνει οι σέντρες του είναι ξυραφιές. Έχει 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (όλες ως βασικός ) και 4 στην Ευρώπη. (3 ως βασικός). Έχει σκοράρει, μια φορά.

Ο Νεμάνια Μίλετιτς (16.1.91) είναι δυνατός στις μονομαχίες ,διαθέτει αυτοπεποίθηση, βγαίνει πρώτος στις φάσεις. Μεγάλος μπελάς για τον κάθε κυνηγό. Είναι γρήγορος και στην αμυντική παρέμβαση και στις προωθήσεις, είναι αθλητικός, εκρηκτικός και έχει μεγάλη επιτάχυνση. Υστερεί στην τεχνική πτυχή. Προωθείται στα στημένα, ενώ με αυτή του τη συνήθεια έχει πετύχει και ένα γκολ (με ΕΝΠ). Έχει τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα (βασικός) και 4 στην Ευρώπη (βασικός).

Ο Μπράντον Μπάρκερ (4.10.96 ) έχει μέχρι στιγμής τη λιγότερη προσφορά από όλους. Προσόντα διαθέτει –ντρίμπλα, γρήγορα πόδια, διείσδυση τεχνική- αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες, έχει αρκετά νεκρά διαστήματα παιχνίδι του και γενικά δεν έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί αναθέτοντας του σημαντικές ευθύνες. Χάι λάιτ το υπέροχο γκολ που πέτυχε μέσα στη Γάνδη με το που πέρασε στο ματς ως αλλαγή. Έχει 2 συμμετοχές (η μια ως βασικός) στο πρωτάθλημα και 3 στην Ευρώπη (μια ως βασικός).

Ο Ρομάν Μπεζούς (26.9.90) με το χρόνο που έπαιξε δεν μπορεί να κριθεί ων εμφανώς ακόμη εκτός ρυθμού . Η εμπειρία και η καλή του τεχνική κατάρτιση είναι δεδομένα. Στην Ομόνοια περιμένουν να βρει ρυθμό και να συμβάλει στην προσπάθεια. Έχει 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στις 2 ήταν βασικός, Το εξαίσιο γκολ που πέτυχε στο ματς με την ΑΕΚ με ανάποδο ψαλίδι είναι για την ώρα το καλύτερο που είδαμε στο πρωτάθλημα.

Ο Μορέτο Κασάμα (16.2.98) που στοίχισε αρκετά λεφτά στην Ομόνοια αφού αποκτήθηκε και ως επένδυση, ουσιαστικά, είναι ακόμη απών αφού είναι εμφανές ότι και αυτού του λείπει ο ρυθμός . Η απόκτηση του ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου Είναι ποιοτικός χαφ, κλασικό οχτάρι με κάθετη πάσα –κοντινή και μακρινή- και παίξιμο και πατά περιοχή. Έχει 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη μια ως βασικός. Στο ματς με τον Ακρίτα όπου έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή αποβλήθηκε. Στην Ευρώπη έχει δυο συμμετοχές ως βασικός.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (30. 4.90) άργησε και αυτός να ενταχθεί ( ανακοινώθηκε στις 30.8 με την Ομόνοια να καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσει να έλθει στην Κύπρο ) αλλά πρόλαβε να δείξει ότι τις δυνατότητες που όλοι ξέραμε άνκαι ανέτοιμος. Ο φορ που έλειπε από την Ομόνοια. Σωστή τοποθέτηση, άριστη χρήση το σώματος, «σπάσιμο» της μπάλας και προπαντός παραγωγικότητα. Ήδη πέτυχε το πρώτο του γκολ και αναμένονται τα υπόλοιπα, απουσιάζει για υποχρέωση της Εθνικής ομάδας του Ιράν και θα απουσιάσει κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Έχει 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τις δυο να είναι βασικός ενώ στη Ευρώπη έχει δυο (ναι ως βασικός).

Ο Φώτης Κίτσος (31.3.2003) αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη στη μια μέχρι τώρα συμμετοχή του στο ματς με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ . Ο μικρός είχε αγωνιστικό θράσος και μαχητικότητα παρά το ότι αγωνίστηκε στο πρώτο του Ευρωπαϊκό ματς και έδειξε ότι μπορεί να είναι ένα αξιόπιστο μπακ απ του Γιαν Λέτζιακς ενώ πήρε και τα εύσημα από τον προπονητή του. Και αυτός άργησε να ενταχθεί στην ομάδα (31.08).

Πηγή:24sports.com.cy (Του Πέτρου Παπαγιώργη)