Home TOP NEWS Η Αστυνομία θα προτείνει επαναφορά της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων

Η Αστυνομία θα προτείνει επαναφορά της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων


Στη σύλληψη τριών ατόμων ηλικίας 23,25 και 27 χρόνων προχώρησε η Αστυνομία αναφορικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο στάδιο.

Σε δηλώσεις στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι οι τρεις τέθηκαν υπό κράτηση και εναντίον τους εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης για σωρεία αδικημάτων.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις καθώς η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τα επεισόδια. Σύμφωνα με τον κο Ανδρέου πριν από το παιγνίδι μικρή ομάδα οπαδών του Απόλλωνα επιτέθηκε σε αστυνομικό της τροχαίας ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Πρόσθεσε ότι στο 23ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε μετά την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά το πέρας του αγώνα έξω από το στάδιο, με οπαδούς των δύο ομάδων να ρίχνουν αντικείμενα προς τα μέλη της Αστυνομίας.

Εξάλλου πριν από το παιγνίδι μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να μπει με τη βία στο γήπεδο, αλλά τους απωθήσαν οι επιτηρητές.

Ο κος Ανδρέου τόνισε ότι η Αστυνομία προβληματίζεται σοβαρά για την ένταση των φαινομένων βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Τόνισε ότι δεν γίνεται να κινητοποιείται όλη η αστυνομική δύναμη για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία θα προτείνει την επαναφορά της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων.

Ο Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας μίλησε και στο ραδιόφωνο του Σούπερ Σπορ ΦΜ λέγοντας:

«Δυστυχώς τα επεισόδια γίνονται και πιο σοβαρά. Για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη. Για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κάρτα φιλάθλου θα πρέπει να ακολουθηθεί σωστά το πρωτόκολλο. Θα πρέπει ο καθένας να κάθετε στην θέση του. Εμείς το λέμε συνεχώς και η απάντηση είναι ότι γίνονται ελέγχοι. Σε όλα τα στάδια όμως βλέπουμε φωτοβολίδες κάτι για το οποίο δεν έχει ευθύνη η Αστυνομία, αλλά η ομάδα επιτήρησης του σταδίου. Αυτό καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας. Μας απασχολεί πάρα πολύ, για εμάς προέχει η ασφάλεια του κόσμου και κατά τα δεύτερο να μην δημιουργούνται διάφορες ζημιές και περιουσίες πολιτών. Υπάρχει στη νομοθεσία απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και αυτό μελετάται πλέον πολύ σοβαρά. Αυτό μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένους αγώνες, όχι κατ’ ανάγκη σε όλους», είπε.

Μετά από σχετική ερώτηση απάντησε: «Στον χθεσινό αγώνα έγινε κάτι που δεν ξανάγινε. Κάθε αγώνας είναι πολύ διαφορετικός, δεν μπορεί να προβλεφθεί που θα γίνουν επεισόδια. Η Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται εντός σταδίου, απλά επεμβαίνει εκεί και όπου χρειάζεται. Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να μην υπάρχουν αυτά τα επεισόδια και αυτό δεν είναι θέμα μόνο της Αστυνομίας»