Home TOP NEWS Μηλιώτης: «Μόνο η Ομόνοια έκανε πρωταθλητισμό με παίκτες από τα σπλάχνα της»

Μηλιώτης: «Μόνο η Ομόνοια έκανε πρωταθλητισμό με παίκτες από τα σπλάχνα της»


Η Ομόνοια ανακοίνωσε χθες την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κωνσταντίνο Παναγή αλλά και τους νεαρούς, Ανδρόνικο Κακουλλή και Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Στο πλαίσιο αυτό παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, ο γενικός διευθυντής των Ακαδημιών των «πρασίνων», Ανδρέας Μηλιώτης.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την πολιτική της Ομόνοιας να προωθεί τα νεαρά ταλέντα: «Με την έλευση του κ. Παπασταύρου δόθηκε το μήνυμα ότι ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους είναι η ανάδειξη κυπρίων παικτών και η καθιέρωση τους. Θεωρώ ότι για αρχή έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι δέσμευση από τον πρόεδρο το κεφάλαιο Κύπριος ποδοσφαιριστής και ευελπιστώ θα υπάρξει και συνέχεια».

Για το ότι οι νεαροί έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα: «Τα τελευταία χρόνια η κατάκτηση τίτλων και η προκρίσεις σε ομίλους στην Ευρώπη οφείλονταν στους νεαρούς. Στα προκριματικά πέρσι σκόραραν τα δικά μας παιδιά. Στην κατάκτηση του προπέρσινου πρωταθλήματος έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα γκολ τους».

Για την εξέλιξη των νεαρών: «Τα γεγονότα μιλούν από μόνο τους. Καμιά άλλη ομάδα δεν έκανε πρωταθλητισμό με ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της. Είναι ακόμη μεγαλύτερο το επίτευγμα αυτών των παιδιών γιατί δεν τους χαρίστηκε κανένας. Εμείς που βλέπαμε την προοπτική τους δηλώναμε χρόνια πριν ότι έχουμε παίκτες στις ακαδημίες που μπορούν να στελεχώσουν επάξια την ομάδα».

Για τη συνεργασία με τη ΜΕΑΠ: «Υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την ΜΕΑΠ ούτως ώστε οι ποδοσφαιριστές που προορίζονται για να ανεβούν, να πάρουν μια γεύση από το ανδρικό ποδόσφαιρο».

Για το αν θα γινόταν η στροφή στους νέους και χωρίς την έλευση Παπασταύρου: «Σίγουρα όλες οι προϋποθέσεις δίνονται από το εκάστοτε συμβούλιο. Από εκεί και πέρα αν δεν ερχόταν ο κ. Παπασταύρου και αν δεν γινόταν η εταιρεία η Ομόνοια ίσως να αναγκαζόταν να στραφεί στα δικά της παιδιά λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αναλόγως της ηλικίας. Ακολουθείται θεματολογία βάση της οποίας μπορούν να ανταποκριθούν συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες».

Για το αν ο Γιανίκ Φερέρα έχει εικόνα από τις Ακαδημίες: «Ο κ. Φερέρα και το τιμ του παρακολουθεί αγώνες και κάποιες προπονήσεις. Υπάρχει αρκετό ταλέντο».

Πηγή: 24sports.com.cy