Home TOP NEWS Ντέρμπι για τον κόσμο, όχι για τον Φερέρα που πιάνει και πάλι...

Ντέρμπι για τον κόσμο, όχι για τον Φερέρα που πιάνει και πάλι δουλειά


Από χθες είναι ξανά στην Κύπρο ο Γιανίκ Φερέρα, ύστερα από το ολιγοήμερο ταξίδι στην πατρίδα του, το οποίο σκοπό είχε τη διευθέτηση κάποιων δικών του προσωπικών ζητημάτων, αφού τώρα του δόθηκε η ευκαιρία μετά που ανέλαβε την ομάδα.

Σήμερα λοιπόν οι προπονήσεις επαναρχίζουν. Και μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό. Το ντέρμπι με το Αποέλ έχει πλέον αποκτήσει εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρα για την ομάδα μας. Αυτό δεικνύουν τα βαθμολογικά δεδομένα. Αν κερδίσουμε πλησιάζουμε και δηλώνουμε παρόντες, το ενδεχομενο να μην τα καταφέρουμε θα αποτγελέσει για εμάς βήμα προς τα πίσω, ενώ το άλλο αποτέλεσμα, η ισοπαλία δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Είναι πάντως πάρα πολύ σωστή η προσέγγιση του Φερέρα, ο οποίος, γνωρίζει μεν, δεν δείχνει ωστόσο να κόπτεται ιδιαίτερα για το αν το ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ έχει πολλαπλή σημασία για τους ποδοσφαιρόφιλους. Βλέπει αυτό τον αγώνα σαν όλους τους υπόλοιπους. Και καλά κάνει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι σε διαδικασία πλήρους επαναφοράς, αγωνιστικής-ψυχολογικής-βαθμολογικής, και το να επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή σε ότιδήποτε άλλο πέρα από αυτό της το στόχο δεν έχει καμία ουσία.

Βλέπουμε καλά διαστήματα στους αγώνες μας, βλέπουμε και σε ατομικό επίπεδο βελτίωση και αν έρθει και η σταθερότητα θα πάμε καλά και θα συνεχίσουμε νικηφόρα.

Προέκυψε πρόβλημα με τον Χάμπο στην Εθνική και θα περιμένει ο προπονητής την επιστροφή του για να δει την κατάσταση του. Αμφίβολος για την ώρα είναι και ο Γιούστε. Οι επιλογές πάντως θα είναι αυξημένες αφού οι Μάθιους και Μπασιρού είναι καλά. Δεδομένη η απουσία του Φάμπι όπως και του… μουντιαλικού Ανσαριφάρντ.