Home TOP NEWS Φερέρα: «Μπορούμε να κερδίσουμε… μετά το ματς να είμαστε περήφανοι για τον...

Φερέρα: «Μπορούμε να κερδίσουμε… μετά το ματς να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας»

Μιλησε στους αθλητικού συντάκτες ο Γιανίκ Φερέρα ενόψει του αυριανού παιχνίδιού με τη Σέριφ.


Η ομάδα είναι σε καλύτερη ψυχολογία απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα, μετά και τη νίκη επί της Ανόρθωσης, και αναμένουμε να ακούσουμε από τον προπονητή μας για την προσέγγιση του στον αγώνα στον οποίο για να φτάσουμε στο στόχο θα πρέπει να κερδίσουμε με 3 γκολ διαφορά.

Οι τοποθετήσεις του:

Για τα σημεία κλειδιά που θα βοηθήσουν για τη νίκη και την πρόκριση: «Το να σκοράρουμε τέρματα. Αυτό θα είναι το κλειδί. Να σκοράρουμε τρία γκολ περισσότερα από αυτούς. Ακόμη κι αν δεχθούμε πέντε, να βάλουμε οκτώ, αυτό είναι το κλειδί».

Γιατί θεωρεί ότι η Ομόνοια έχασε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι: «Συμφωνώ ότι στο πρώτο παιχνίδι η Σέριφ ήταν πιο δυνατή και σε φυσικές δυνάμεις. Το ότι σκόραρε στο πρώτο λεπτό της έδωσε ψυχολογία και δεν ήταν εύκολο για την Ομόνοια να αντιδράσει. Ξέρετε πώς μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο. Να είσαι καλός και να δεχθείς γκολ, σε κτυπά. Η διαφορά ήταν πνευματικά και στη φυσική δύναμη. Δεν έχουν μόνο καλούς παίκτες αλλά και δυνατούς, το ξέρουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε».

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα πέραν από Μάθιους, Φαμπιάνο, Μπασιρού: «Όχι, μόνο οι τρεις αυτοί είναι εκτός».

Αν θεωρεί τη Σέριφ καλύτερη ή την Ομόνοια ή αν είναι ισοδύναμες: «Νομίζω είναι δύσκολο να πεις ποια είναι καλύτερη. Στο πρώτο παιχνίδι η Σέριφ έκανε αυτό που έπρεπε για να κερδίσει. Αν εμείς αύριο κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε και κερδίσουμε θα είμαστε καλύτεροι. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτούμε το αυριανό ματς, έχουμε 90 λεπτά για να κάνουμε το θαύμα να συμβεί».

Αν σχεδιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Έκπληξη!»

Πόσες πιθανότητες δίνει στην Ομόνοια να προκριθεί: «Όσο έχουμε έστω και 1% θα πάμε για να το κάνουμε. Αν έχουμε 1% ή 99% δεν αλλάζει κάτι. Για ποσοστό μπορείτε να πείτε εσείς. Εμείς έχουμε 90′ για να κάνουμε το θαύμα».

Για το αν πιστεύει στα θαύματα: «Ναι, πιστεύω».

Αν πιστεύει ανεξαρτήτως του αν προκριθεί ή όχι- πως μπορούν να νικήσουν: «Σίγουρα πιστεύω. Αν δεν πίστευα δεν θα ταξιδεύαμε στη Μολδαβία. Στο τέλος του αγώνα, νίκη, ήττα, ισοπαλία, θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας και να σκεφτόμαστε πως κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλουμε μετά το αυριανό ματς να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας».