Home TOP NEWS Μεταγραφικά: Το αστείο του Φερέρα, οι ρεαλιστικές ανάγκες και η πραγματικότητα

Μεταγραφικά: Το αστείο του Φερέρα, οι ρεαλιστικές ανάγκες και η πραγματικότητα


Δεν απέφυγε την ερώτηση για τα μεταγραφικά ούτε και χθες το βράδυ ο Γιανίκ Φερέρα. Και όσο το παράθυρο Ιανουαρίου είναι ανοικτό μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσει, μετά τους αγώνες και στις δημοσιογραφικές του διασκέψεις.

Ρωτήθηκε λοιπόν ο Φερέρα για τον αριθμό μεταγραφών που θα ήθελε να κάνει και απάντησε, λέγοντας αστειευόμενος… «12»! Ανάγκη για μεταγραφές σίγουρα υπάρχει και μέσα από αυτή του την υπερβολή, ο προπονητής θέλησε να την καταδείξει.

Βλέπει μεν την βελτίωση στην ομάδα το τελευταίο διάστημα, όμως είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο πως υπάρχουν στο ρόστερ ελλείψεις. Και αν θα έπρεπε εμείς να υποδείξουμε σήμερα τις θέσεις στις οποίες η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, τότε ο αριθμός των επιτρεπόμενων κινήσεων μέσα στον Ιανουάριο δεν θα ήταν αρκετός.

Και εξηγούμαστε. Η προετεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένη. Η ενίσχυση στα άρκα της μεσοεπιθετικής γραμμής επιβάλλεται. Και δεν αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή αλλά σε δύο wingers. Από τη στιγμή που ο Ζαχαρίου είναι παροπλισμένος εδώ και καιρό, ο Μπάρκερ μετά βίας ανταποκρίνεται σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, τότε οι πρώτες δύο κινήσεις θα ήταν αυτές.

Ο Ρομάν Μπέζους, ο οποίος ήρθε στην ομάδα για να καλύψει τη θέση του επιτελικού μέσου, για την ώρα δεν καταφέρνει να δώσει ιδιαίτερα πράγματα. Και δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος ο Ταραπουλούζης ο οποίος έκανε αναφορά πρόσφατα στο γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής είναι επηρεασμένος από τα γεγονότα στην πατρίδα του. Το γεγονός επίσης ότι ο Παπουλής είναι σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία κάνει την ανάγκη απόκτησης του… λεγόμενου 10ριου, ρεαλιστική.

Είναι και δύο θέσεις στην αμυντική γραμμή που ενδεχομένως να μπορούσαν να φρεσκαριστούν με κάτι νέο. Αυτή του κεντρικού αμυντικού και αυτή του αριστερού οπισθοφύλακα. Ο Λανγκ και ο Μίλετιτς ψάχνουν να βρουν σταθερότητα, ο Γιούστε είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς ενώ κλείνει σε λίγες μέρες τα 34 του χρόνια. Αριστερά η αστάθεια του Λέτσιακς και το γεγονός ότι τη θέση σήμερα καλύπτει ο πολύ καλός, αλλά δανεικός, Κίτσος θα μας έβαζε σε σκέψεις.

Στην επίθεση θα θεωρήσουμε πως είμαστε καλυμμένοι αφού οι Ανσαριφάρντ, Κακουλλής και Χούπερ μπορούν να ανταποκριθούν. Τώρα αρχίζουν να μπαίνουν για τα καλά στο πετσί της ομάδας οι δύο ξενόφερτοι και περιμένουμε από αυτούς πολλά.

Πάμε τώρα και στην πραγματικότητα. Χθες γνωστοποιήθηκε από επίσημα χείλη πως ο Μάταβς είναι εκτός ομάδας. Εφόσον λυθεί το συμβόλαιο του και αποχωρήσει, θα αντικατασταθεί από ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Και από κει και πέρα, όπως λέχθηκε πρόσφατα, για να γίνεται προσθήκη στο ρόστερ θα πρέπει πρώτα να προκύπτει αποχώρηση.

Πάντως θέση ξένου ανοικτή στο ρόστερ υπάρχει την οποία μπορεί η ομάδα να εκμεταλλευτεί για επιπλέον μεταγραφή. Ανάγκες σίγουρα υπάρχουν και αν παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία θα πρέπει η ομάδα να την κυνηγήσει.

Στο κάτω κάτω η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος δεν αφορά μόνο στο δεύτερο μισό της παρούσας σεζόν αλλά προσφέρεται και για κίνηση ή κινήσεις που θα αφορούν και στο μέλλον.

Παράδειγμα προς αποφυγή είναι η περασμένη χειμερινή περίοδος όταν αποκτήθηκαν τελευταία στιγμή οι Λοβέρα, ο οποίος πρόσφερε όμως αποχώρησε και δεν επέστρεψε, και ο Μάταβς ο οποίος αποτελεί μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων πολλών χρόνων.