Home TOP NEWS “Φιλοσοφική κρίση”

“Φιλοσοφική κρίση”

Όπως έχουμε προαναγγείλει από χθες βράδυ, η μέρα σήμερα ανήκει σε εσάς. Σήμερα έχετε το βήμα να εκφράσετε ανοικτά την άποψη σας. Έχουμε ήδη λάβει πάρα πολλά emails με απόψεις οι οποίες θα κατακλύσουν το OmonoiaNews. Χωρίς καμία λογοκρισία, ελεύθερα και δημοκρατικά!


(Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected])

Άποψη των φιλάθλων Χρίστου και Κωνσταντίνου:

Θεωρώ ότι η κρίση στην ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΣ δεν αφορά μόνο πρόσωπα, άτομα, βαθμολογικές θέσεις και καταστάσεις. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην φιλοσοφία μας, που το νέο οικοδόμημα δεν αντιλαμβάνεται ή/και προσπαθεί να αλλάξει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανήκει στον κόσμο της… ή μήπως δεν είναι έτσι;;; 
Κάποιοι δεχθήκαμε τη νέα τάξη πραγμάτων με τη δημιουργία της εταιρείας και παραμείναμε πιστοί. Σκεπτόμενοι ότι σε κάποια φάση θα επανέλθει στο κόσμο της, δίδοντας φωνή μέσα στην εταιρεία ή δημιουργώντας μια νέα κατάσταση διαχείρισης με εταιρεία λαϊκής βάσης.

Τόση μεγάλη είναι η αγάπη μας γι’ αυτή την ομάδα. Σκεφτήκατε ποτέ τι θα γινόταν εάν γινόταν κάτι αντίστοιχο σε κάποιους από τους αντιπάλους μας;

Εάν για παράδειγμα ο πρόεδρος τους έλεγε φτάνει με το Ε στο όνομα μας, είμαστε Κύπριοι; Ή εάν ο πρόεδρος τους έλεγε έχει 50 χρόνια είμαστε Λάρνακα, ας γίνουμε ομάδα Λάρνακας; Τα συστατικά στοιχεία της ομάδας με τη δημιουργία της εταιρείας έχουν αλλάξει. Έγιναν δεκτά με την ελπίδα ότι θα βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα και με την προοπτική συμμετοχής όλων μας στο νέο οικοδόμημα.
Παραθέτω πιο κάτω τα εξής παραδείγματα, που δείχνουν πως η ΟΜΑΔΑ έχει χάσει τον προσανατολισμό της στα χέρια άλλων:
  1. Εισιτήριο γηπέδου εναντία στην Βασιλεία στα 50 ευρώ:
    Το εισιτήριο έγραφε τη τιμή πάνω και κοστολογείτο στις 20 κορώνες.
    Μαζί με το εισιτήριο μας δόθηκαν ένα κουτί για τα 70χρονα της  της ομάδας, που είχαν ξεμείνει από 2 χρόνια προηγουμένως (Το κουτί περιελάμβανε και τα εξής: DVD που πλέον δεν έχουμε συσκευή που να μπορεί να αναπαράγει το περιεχόμενο, 1 σάλι της ομάδας και μερικά keyrings περασμένης δεκαετίας).
  1. Εισιτήριο 50 ευρώ για το τελικό κυπέλου:
    Μετά από πολλές αντιδράσεις του κόσμου άλλαξε η τιμή. Η ζημιά είχε ωστόσο ήδη γίνει.
    Όσοι πρόβαλαν να εκδώσουν το εισιτήριο, δεν νομίζω να εισέπραξαν τη διαφορά (εμείς πάντως όχι).
  1. Θέσεις στο γήπεδο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τελικό κυπέλλου:
    Σεβόμενοι ότι οι υπόλοιποι φίλαθλοι που έχουν season στη δυτική κερκίδα, επέλεξαν τις θέσεις μας στην Ανατολική, δεν υπήρχε καμία αντίδραση.
    Ωστόσο, στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια δόθηκαν οι θέσεις μας για τη camera στην Ανατολική κερκίδα. Η ομάδα επειδή επιλέγουμε ανελλιπώς τις συγκεκριμένες θέσεις, μας τιμώρησε δίνοντας μας θέσεις δίπλα από το corner.
  1. Τιμή εισιτηρίου στα ευρωπαϊκά παιχνίδια:
    Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι το ποσό στη τιμή των ευρωπαϊκών παιχνιδιών αρμόζει στην φιλοσοφία της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ;
  1. Τιμή εισιτηρίου για το ταξίδι στο εξωτερικό:
    1250 ευρώ;;;;;;Ενώ οι άλλοι ανακοίνωσαν πακέτο 400 και 500;
Γενικότερα μέσα από τις κινήσεις που γίνονται στο μεταγραφικό σκηνικό και πως λειτουργεί πλέον το οικοδόμημα, κάποιος καταλαβαίνει ότι γίνονται επιπόλαιες προσεγγίσεις και στην νοοτροπία του άμεσου κέρδους. Έρχονται παίκτες που δεν μπορούν να βοηθήσουν. Γίνονται μεταγραφές απλά για να γίνουν και τη τελευταία μέρα των μεταγραφών και πώληση παικτών χωρίς αναπλήρωση του κενού τους.
Τελευταίο θέμα που θα ήθελα να αναφέρω ειναι η πρωτοφανής εσωστρέφεια.
Εάν νομίζατε ότι υπήρχε εσωστρέφεια επί καιρό διαχείρισης από το σωματείο… Αυτά που βλέπουμε τα τελευταία 2 χρόνια είναι πρωτοφανή.
Δεν υπαρχει ενα άτομο ” the peoples champion” που θα βγει δημοσια να εναντιωθεί στις συνεχόμενες αδικίες εις βαρος της ομαδας μας. Ολα γινονται με το σταυρό στο χέρι.
Σε κάθε παράπονο οπαδών γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει ενόχληση και αντίποινα. Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω το video με το 10αρι που φωνάζουμε από πρόπερσι (στο μεταξύ ο άνθρωπος δεν μου φαίνεται για 10αρι).
Τέλος, καλώ τη Διοίκηση να κοιτάξει στον καθρέφτη εάν θέλει να βρει τις αιτίες.
Να επαναφέρει την ΟΜΑΔΑ στις βάσεις της και να επαναφέρει την φιλοσοφία, ιδεολογία και τις αξίες.