Home TOP NEWS “Η Ομόνοια κ. Παπασταύρου υπήρχε πριν από εσάς και θα υπάρχει και...

“Η Ομόνοια κ. Παπασταύρου υπήρχε πριν από εσάς και θα υπάρχει και μετά από εσάς”

Όπως έχουμε προαναγγείλει από χθες βράδυ, η μέρα σήμερα ανήκει σε εσάς. Σήμερα έχετε το βήμα να εκφράσετε ανοικτά την άποψη σας. Έχουμε ήδη λάβει πάρα πολλά emails με απόψεις οι οποίες θα κατακλύσουν το OmonoiaNews. Χωρίς καμία λογοκρισία, ελεύθερα και δημοκρατικά!


(Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected])

Άποψη του φιλάθλου Ε.Χ:

Στο τι έγινε το 2018 και την αλλαγή ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν χρειάζεται να αναφερθούμε μιας και ότι έγινε δεν αλλάζει για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον. Βλέπουμε τα δεδομένα του σήμερα και το τι μπορεί να αλλάξει.

Στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος βρίσκεται ο Σταύρος Παπασταύρου. Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος μετά την τραγική πρώτη χρονιά των Ολίβα και Γκόμεζ έδειξε να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του εφαρμόζοντας ένα πειθαρχημένο και επαγγελματικό μοντέλο.

Τεχνικός Διευθυντής, τμήμα σκάουτιγκ και προπονητής γνώστες του ποδοσφαίρου δημιούργησαν μια δυνατή ομάδα που αποδεδειγμένα στελέχωσε το ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν αφού η ομάδα παρά τα μικρά σκαμπανεβάσματα έδειξε να ανεβαίνει επίπεδο, κατακτώντας διαδοχικά δύο πρώτες θέσεις και είσοδο σε ομίλους σε δύο διαδοχικές χρονιές. Μέχρι εδώ όλα καλά και άγια, είναι τρελός ο πρόεδρος και τα συναφή.

Τι άλλαξε;
Τα ταμεία άρχισαν να γεμίζουν: έσοδα από ευρώπη, εισητήρια διαρκείας, κάρτες privilage.
Ο διαχειριστής γλυκάθηκε φαίνεται και από επίδοξος επενδυτής μας βγήκε σκληρός επιχειρηματίας. Επένδυση σε ποδοσφαιριστές και προσωπικό τόση όση για να βγαίνουν τα νούμερα στο τέλος της χρονιάς. Φυγή ποιοτικών ποδοσφαιριστών (βλέπε Λούφτνερ, Ακιντόλα) και αντικατάσταση τους με αντικειμενικά κατώτερους (βλέπε Γιούστε, Ασάντε). Πρωτοφανής ανά το παγκόσμιο καθυστέρηση στις μεταγραφές για να κρατήσει τα έξοδα όσο το δυνατό πιο χαμηλά.

Αποδέσμευση του Τεχνικού Διευθυντή και στη συνέχεια του ενορχηστρωτή των επιτυχιών της ομάδας (είναι τρελός ο Νορβηγός!). Τυφλή εμπιστοσύνη σε άτομα αποδεδειγμένα ανίκανα να διαχειριστούν την μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου.

Τα όσα ακολούθησαν ήρθαν απλά ως φυσικό επακόλουθο των πιο πάνω. Η ομάδα να παραπαίει εντός και εκτός γηπέδου, το ρόστερ γυμνό, χωρίς ποιότητα και με ελλείψεις σε βασικές θέσεις, η διοίκηση να συζητά με τον Εθνικό για το Δασάκι της Άχνας, το κάζο του αιώνα με κάποιον Λακμέλ Ζε, αδυναμία στην πραγματοποίηση μεταγραφών κλπ.

Ας μην μιλήσουμε για το επικοινωνιακό κομμάτι. Ή μάλλον ας μιλήσουμε αφού εδώ κι αν έχουμε πολλά να πούμε. “Ο προπονητής είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ”, “οι καλοί ποδοσφαιριστές δεν ονειρεύονται να αγωνιστούν στην Κύπρο, έρχονται τέλη Αυγούστου”, “τον Ιανουάριο δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι ποδοσφαιριστές”, “η χρονιά κρίνεται ως επιτυχημένη (εδώ γελάμε)”, βίντεο ανακοίνωσης ποδοσφαιριστή με φανερή ειρωνεία προς τον κόσμο της ομάδας.
Κύριε Παπασταύρου ο κόσμος της Ομόνοιας δεν τα σηκώνει αυτά. Η Ομόνοια υπήρχε πριν από εσάς και θα υπάρχει και μετά από εσάς. Εάν νομίζετε ότι η κατάκτηση 2 τίτλων και η είσοδος σε ομίλους σας δίνει το δικαίωμα να εμπαίζετε τον πράσινο λαό είστε γελασμένος. Ο κόσμος βλέπει τι γίνετε και μπορεί να κρίνει καλύτερα από πολλούς τους οποίους εμπιστεύεστε τυφλά και οδηγούν την ομάδα στην καταστροφή.
Τι πρέπει να γίνει;
1) Επαναφορά του αποδεδειγμένα επιτυχημένου μοντέλου
2) Πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή ο οποίος θα στελεχώσει την ομάδα προγραμματισμού και το προπονητικό τιμ
3) Απομάκρυνση ΟΛΩΝ των επικίνδυνων κυρίων που διαχειρίζονται την κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια και τα έχουν κάνει μαντάρα
Τα πράγματα κ. Παπασταύρου όσο δύσκολο και να φαίνεται είναι απλά. Φτάνει να έχετε την ευθιξία να παραδεχτείτε ΔΗΜΟΣΙΑ τα λάθη σας, να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να απομακρύνετε από την ομάδα όλους όσους δεν είναι αντάξιοι της Ομόνοιας και να βάλετε την ομάδα ξανά σε επιτυχημένη τροχιά.