Home TOP NEWS Νεοφυτίδης: «Έχουμε γραπτώς διαβεβαίωση όλων των παικτών πως δεν θα κατέβουν στον...

Νεοφυτίδης: «Έχουμε γραπτώς διαβεβαίωση όλων των παικτών πως δεν θα κατέβουν στον τελικό κυπέλλου»

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στην Digital TV και την εκπομπή «Στην Κερκίδα» κι αναφέρθηκε στον τελικό κυπέλλου λέγοντας ότι αυτός είναι στον “αέρα” αφού οι ποδοσφαιριστές ζητούν όπως οριστεί στις 24 ή 27 Μαΐου.


Ο Σπύρος Νεοφυτίδης στις δηλώσεις του είπε ότι, υπάρχει γραπτή διαβεβαίωση από όλους τους παίκτες των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο Κύπελλο Coca – Cola ότι δεν θα αγωνιστούν στον τελικό εάν δεν επεκταθούν ή ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα στις 3 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Εντός των επόμενων ωρών θα υπάρχουν εξελίξεις. Ζητήσαμε γνωμάτευση από το νομικό τμήμα της FIFpro που ήρθαν σε επικοινωνία με την FIFA και φαίνεται ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τον τελικό του Κυπέλλου. Θα βγούμε εν ολίγοις με συγκεκριμένη ανακοίνωση και ενημέρωση ότι είναι πλέον στην ευχέρεια των ποδοσφαιριστών αν θέλουν να αγωνιστούν στις 3 του Ιούνη θα πρέπει να υπογράψουν οι ποδοσφαιριστές. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να γίνει ο τελικός».

Εννοείται επέκταση των συμβολαίων ή νέα συμβόλαια; «Ναι είτε νέα συμβόλαια είτε επέκταση των συμβολαίων. Είναι τεράστιο το θέμα γιατί παίκτες που έκαναν σύναψη συμβολαίων με νέες ομάδες είτε ποδοσφαιριστές που είναι με υποσχετική υπάρχει τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να αγωνιστούν με διπλά συμβόλαια. Από τις άλλες ομάδες ξεκινάν τα συμβόλαια τους τον Ιούνιο. Είτε και σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει την ομάδα, ποιος θα υποστεί τη ζημιά και ποιος θα δώσει τις αποζημιώσεις αν μείνει ο ποδοσφαιριστής για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός; Για την ίδια περίπτωση που είχαμε πριν δύο χρόνια με τον κορωνοϊό για να μπορέσουμε να κάνουμε επέκταση της ποδοσφαιρικής σεζόν που ήταν δηλωμένη στη FIFA, 31 Μαΐου της FIFA. Και εδώ είναι το μεγαλύτερο λάθος της ΚΟΠ ότι έπρεπε να έχουν τη λήξη της σεζόν δηλωμένη 30 Ιουνίου και όχι 31 Μαΐου. Θα πρέπει να υπογράψουν οι ποδοσφαιριστές. Θα έχουμε εξελίξεις εντός της μέρας θα προχωρήσουμε σε δημοσίευση της ενημέρωσης να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται».

Πώς αντιδρά η πλευρά των παικτών και των τεσσάρων ομάδων που διαγωνίζονται στο κύπελλο: «Ήδη έχουμε τη γραπτή διαβεβαίωση όλων των ποδοσφαιριστών και των τεσσάρων ομάδων ότι κανένας δεν θα κατέβει να αγωνιστεί. Υπάρχει μεγάλο θέμα γιατί πρέπει να υπογράψουν νέα συμβόλαια. Από τη στιγμή που μας δηλώνουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν να υπογράψουν νέα συμβόλαια αυτό σημαίνει ότι ο τελικός είναι στον αέρα και θα πρέπει να οριστεί την ημερομηνία που ήταν προκαθορισμένος που ήταν η 27η Μαΐου ή 24η Μαΐου».

Αν επικοινώνησε με τους προέδρους των ομάδων: «Οι ομάδες είναι θετικές να μην γίνει ο τελικός τον Ιούνιο, για πολλούς λόγους. Ο πρώτος, είναι για την υγεία τον ποδοσφαιριστών και την ασφάλεια τους γιατί πρέπει να ξεκουραστούν, ειδικά οι διεθνείς. Είναι εγκληματική αμέλεια να μη δίνει η Ομοσπονδία 15-20 μέρες ξεκούραση πριν την Εθνική».