Home TOP NEWS Όσα είπε ο Δημήτρης Γρηγόρη στη Cytavision

Όσα είπε ο Δημήτρης Γρηγόρη στη Cytavision


Καλεσμένος στην εκπομπή της Cytavision Goal N Roll ο Δημήτρης Γρηγόρη ο οποιος δέχθηκε ερωτήσεις εφ όλης της ύλης.

Αναλυτικα:

Που αφιερώνεται την κατάκτηση του τίτλου; Την  κατάκτηση την αφιερώνουμε στον 12ο μας παίκτη. Όλες μας τις επιτυχίες. Και στον πρόεδρο την αφιερώνουμε.

Ποιος ήταν ο πιο αγχωμένος; Όλοι ήμασταν αγχωμένοι. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το άγχος μας μακριά από την ομάδα.

Ο πιο χαλαρός ποιος ήταν; Θα έλεγα ο πρόεδρος. Το πίστευε. Έβγαζε αυτοπεποίθηση και τη μεταδίδει. Είναι άνθρωπος που συγκρατεί τα συναισθήματα του. Είπε στους ποδοσφαιριστές ότι τους πιστεύει. Είχαν παίξει δύο δυνατά παιχνίδια. Να μπουν στο γήπεδο, τους έχει εμπιστοσύνη.

Υπήρξαν πριμ στα συμβόλαια για το κύπελλο; Υπάρχουν πριμ όμως δεν είναι κάτι που συζητάμε. Οι παίκτες πάντως είναι μια χαρά.

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε. Ερχόμαστε από την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο προπονητής ήθελε να δοκιμάσει κάποιους παίκτες, κάποιοι είχανε φυγει. Χάσαμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και χάσαμε το παιχνίδι.

Για τον σχεδιασμό: Είναι σε συνεχή εξέλιξη. Ναι δεν ήμασταν καλόι όμως πήραμε δύο τίτλους. Φανταστείτε όταν καταφέρουμε να είμαστε καλόι τι ΟΜΟΝΟΙΑ θα βλέπουμε. Δουλέυουν όλοι. Κάποιοι θα έρθουν και κάποιοι θα φύγουν. Δεν έχουν παρθεί ακόμη αποφάσεις. Συζητούμε για να φέρουμε τον τεχνικό διευθυντή.

Για τον Πετσουαόλι και τον ΤΔ; Δεν ισχύει σήμερα αυτό το όνομα. Πάμε για τρεις επιλογές που βλέπουμε εδώ και καιρό. Περιμέναμε το τέλος της σεζόν. Είμαστε σε συζητήσεις και με τους τρεις και είμαστε κοντά. Ένας εκ των τριών θα είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής. Έρχεται για να αναλάβει τα καθήκοντα του. Θα είναι υπέυθυνος για τον προγραμματισμός. Ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν σε συνεργασία με τον προπονητή και να συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Ποια είναι η φιλοσοφία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Θέλουμε να επενδύσουμε σε νεαρά παιδιά. Επενδύουμε πολλά λεφτά στην ακαδημία. Θέλουμε το Κυπριακό στοιχείο στην ομάδα και το έχουμε αποδείξει. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον Κύπριο. Θέλουμε νεαρούς από το εξωτερικό για να τους αναπτύξουμε. Θέλουμε και παίκτες με πείρα. Προπσαθούμε να ρίξουμε και τον μέσο όρο. Υπάρχουν ήδη κάποια παιδιά που έρχονται σιγά σιγά στη πρώτη ομάδα.

Αν έχει εντοπιστεί ήδη κάτι;  Δεν μπορώ να απαντήσω.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αλλαγή στην Κύπρο με τους επενδυτές; Κι εμείς έχουμε επενδυτή. Η ερώτηση είναι, θέλουμε οι Κυπριακές ομάδες να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη;/ Αν ναι, χρειάζονται οι επενδυτές. Σε όλες τις χώρες τώρα υπάρχουν επενδυτές. Το ποδόσφαιρο είναι το χρήμα σήμερα. Οι παίκτες, τα μισθολόγια… είναι πολλά τα εκατομμύρια. Όπως είναι το ποδόσφαιρο ναι χρειαζόμαστε τους επενδυτές. Για να ανταγωνιστείς άλλες χώρες.

Τα έσοδα αυξάνονται με τις Ευρωπαϊκές πορείες. Όσο πιο καλά πας στην Ευρώπη τόσο περισσότερο προσελκύεις σπόνσορες για να έχουν την ΕυρωπαΪκή διαφήμιση. Εδώ όμως η κάθε ομάδα δουλεύει μόνη της. Δεν είναι όπως στο εξωτερικό όπου υπάρχει μία κεντρική διαχείρηση. Σαν ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως είμαστε ανοικτή σε όλες τις ιδέες. Εμείς θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου.

Θα τύχει στήριξης ο Σωφρόνης όπως ο Σπιλέφσκι; Μετά τον Μπεργκ ήρθε ο Λένον, ήρθε ο Φερέρα μετά. Δεν είναι μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι που φέγυει ένας προπονητής για την ομάδα. Ο Κόουτς έχει συμβόλαιο, πιστεύουμε σε αυτόν. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο με το επιτελείο του. Τον πιστεύουμε. Είναι άνθρωπος παθιασμένος. Το μεταδιδει αυτό στις προπονήσεις και στο γήπεδο. Βγάζει το 100 τοις εκατό από όλους. Δεν τους αφήνει να ησυχάσουν λεπτό.

Για τον Μπέζους; Έχουμε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Τον είδαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ που πήρε την ομάδα πάνω του. Χθες δεν ήταν μόνο το ακυρωθέν γκολ. Ήταν η γενική του παρουσία. Είναι ευαίσθητος άνθρωπος. Ασχολείται πλύ με τη χώρα του και προσπαθεί να βοηθάει. Είναι πολλοί οι παράγοντες που δεν μπόρεσε να αποδόσει. Τώρα τον βλέπουμε αναγεννημένο. Βγάζει και πάθος στους αγώνες. Ίσως είναι δουλειά του προπονητή.

Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κέρδιζε το κύπελλο τι θα λέγατε για Σωφρόνη; Δεν θα άλλαζε κάτι. Ο τελικός ήταν τελικός με μοιρασμένες πιθανότητες. Δεν θα αξιολογήσεις έναν προπονητή μέσα από ένα παιχνίδι αλλά από πολύ περισσότερα. Η νίκη πρόκριση επί του Αποέλ,  μετά επί της Πάφου, δεν θα τα ξεχνάγαμε.

Για τον αριθμό μεταγραφών; Πρώτα θα αποφασιστεί ποιοι θα φύγουν και μετά… Αποφασίζουν όλοι μαζί. Το σκάουτινγκ τιμ, ο προπονητής το επειτελείο. Θα πρέπει να ενημερώσουν τη διοίκηση, να αιτιολογήσουν αυτά που θα μας πουν.

Πότε πιστέψατε ότι το κύπελλο θα κατέληγε κοντά σας; Στόχος μας ήταν, λόγω και της κακής πορείας στο πρωτάθλημα, το κύπελλο και για την έξοδο στην Ευρώπη. Το πιστεύαμε από το παιχνίδι της Καρμιώτισσας.

Για το επεισόδιο με το δακρυγόνο στο λεωφορείο: Είδα το βίντεο. Ήταν 5-6 άτομα και υπάρχει υλικό. Καταγγείλαμε στην αστυνομία το ότι έγινε. Δύο δακρυγόνα ρίχθησαν. Κτυπήθηκε φυσιοθεραπευτής μας ενώ έπεσε και μέσα στο λεωφορείο. Και μόνο αν σημαδέψεις μπορείς να βάλεις στο λεωφορείο το δακρυγόνο μέσα. Καταγγέλλουμε σκοπιμότητα. Θεωρούμε πως αυτός που το έκανε το έκανε επίτηδες.

Τι ζητάτε από τον αρχηγό; Μας είπαν για 200 άτομα. Δεν ήταν έτσι. Καταδικάζουμε σίγουρα αυτό που έγινε από αυτά τα άτομα όμως τι προσπαθούσαν να κάνουν οι αστυνομικοί. Δεν μας απάντησαν ακόμα στην επιστολή. Θα ζητήσουμε και συνάντηση με τον Υπουργό. Το ίδιο περιμένουμε και για τους βανδαλισμούς στο Σωματείο. Έχουμε εικόνα από κλειστό κύκλωμα. Έγιναν και συλλήψεις και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα γίνει. Αυτό πάντως είναι τρομοκρατία.

Για τη συμφωνία: Τώρα το Διοικητικό ΣΥμβούλιο του Σωματείου θα επεξηγήσει τη συμφωνία στα μέλη του και ακολούθως θα πρέπει να εγκριθεί. Ακόμα δεν υπάρχει πάντως κάποια ενημέρωση. Εφόσον εγκριθεί θα πάει στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Η εκτίμηση λέει ότι θα εγκριθεί: Πιστεύω ότι θα εγκριθεί γιατί είναι καλή συμφωνία για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Για τους όρους: Θα σας πως την ιδέα της συμφωνίας. Σκοπός μας ήταν να γίνει ο συνετερισμός. Σωματείο και ποδοσφαιρικό θα είμαστε ένα. Θα δουλεύουμε μαζί.

Πως θα γίνει στη πράξη; Είμαστε πλέον συνέταιροι σε όλα. Πορευόμαστε μαζί σε όλα τα τμήματα.

Για το ιδιόκτητο γήπεδο: Το είπε ήδη ο πρόεδρος. Με αυτή τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για ιδιόκτητο γήπεδο. Είναι το όνειρο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑτη και τώρα μπορεί να γίνει. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Βρέθηκε και ο χώρος; Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Δεν θα πω για κάτι που υπάρχει τώρα.

Το Μακάρειο; Αν μας το δώσουν το θέλουμε

Για το προπονητικό κέντρο; Περιμένουμε την τελευτάια άδεια. Είναι θέμα χρόνου. Μόλις βγει θα το δούμε κι αυτό.

Για το γήπεδο; Με αυτή τη συμφωνία μπορεί να κάνει επένδυση και να μεγαλώσει το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αν τα νούμερο βγαίνουν για το γήπεδο θα το προχωρήσει. Χρειάζονται σωστές μελέτες.

Χωρητικότητα; Πρέπει να είναι ένα γήπεδο κοντά στις 15 χιλιάδες. Ο μέσος όρος είναι γύρω στις 10-12 χιλιάδες.

Για τους ξένους διαιτητές; Κάθε χρόνο η διαιτησία γίνεται καλύτερη. Ήρθαν μικροίο πάνω και πρέπει να τους εμπιστευτούμε. Η έλευση καλών ξένων βοηθάει. Το είδαμε και στον τελικό. Θέλουμε να συνεχιστεί η κάθοδος των ξένων μέχρι να είναι έτοιμοι οι δικοί μας να αναλάβουν τα ηνία.

Για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο: Έκανε κάποιες καταγγελίες ο πρόεδρος μας. Ο φάκελος είναι στο Γενικό εισαγγελέα. Ότι είχε να πει ο πρόεδρος το είπε και περιμένουμε. Για όσα γίνονται τελευταία δεν έχω κάτι νέο να πω. Περιμένουμε τις έρευνες.

Για τη συμφωνία η χρονική διάρκεια: Είναι αορίστου χρόνου. Δεν υπάρχει τερματισμός και γι’ αυτό έγινε ο συνεταιρισμός. Μπορείς πλέον να επενδύσεις στο όνομα ΟΜΟΝΟΙΑ. Όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Δεν είναι σωστό να μπω σε λεπτομέρειες. Ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη. Θα γίνουν οι τοποθετήσεις μετά που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία. Είναι σωστή και για τα δύο μέρη. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο κόσμος. Είναι μία πολύ σωστή συμφωνία και για τους δύο.

Η εταιρεία θα λειτουργά ξεχωριστά όμως ένας εκ των μετόχων της εταιρείας θα είναι και το Σωματείο.