Home TOP NEWS Τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο μας και η πρόκληση που γίνεται ακόμη...

Τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο μας και η πρόκληση που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη


Τα παραδείγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πολλά και πλέον μπορούμε να λέμε ως Κύπριοι ότι το ζήσαμε κι εμείς. Ο Άρης Λεμεσού των… 300 φιλάθλων (σχήμα λόγου για χρόνια) είναι η νέα πρωταθλήτρια Κύπρου.

Κατάφερε να γονατίσει το Αποέλ στη μάχη για το πρωτάθλημα, να υποσκελίσει ομάδες παραδοσιακές όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, η Ανόρθωση, ο Απόλλων και σήμερα να τοποθετεί τη σημαία του στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Και αυτό που λένε σήμερα στον Άρη, είναι πως αυτό που έγινε δεν θα είναι κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε η Λέστερ. Το πιστεύουμε. Η ομάδα της Λεμεσού μέσα σε μία διετία, από την ημέρα δηλαδή που επανήλθε στην πρώτη κατηγορία, υπό νεό ιδιοκτησιακό, καθεστώς πέτυχε τρομερά πράγματα.

Ευρώπη με την επιστροφή της, τίτλο στην αμέσως επόμενη χρονιά. Παράδειγμα πάντως υπάρχει στο Αγγλικό ποδόσφαιρο με την ομάδα που από άσημη, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί και σήμερα να χαρακτηρίζεται, δικαίως, ως η κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο. Η Μάντσεστερ Σίτι.

Μία ομάδα, της οποία το… βάρος της φανέλας τώρα μόλις άρχισε να δημιουργείται. Τα τελευταία χρόνια δηλαδή. Αυτό είναι που θέλει, προφανώς, να πετύχει και ο Άρης. Να καθιερωθεί και να δημιουργήσει διαφορά από τους υπολοιπους.

Κι αυτό είναι που πρέπει να λάβουμε κι εμείς υπόψιν. Ότι τα δεδομένα στην Κύπρο έχουν αλλάξει δραματικά. Το βάρος της φανέλας παύει πλέον να υφίσταται και τη θέση του παίρνει το… βάρος της οικονομικής επιφάνειας/ευρωστίας/υγείας.

Ας το δούμε πολύ σοβαρά αυτό εάν και εφόσον επιδιώκουμε να επανέλθουμε στην κορυφή. Ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει, οι διεκδικητές αυξήθηκαν και θα αποτελεΊ πλέον για όλους τους μεγάλους, πολύ μεγαλύτερη πρόκληση η κατάκτηση τίτλων.