Home TOP NEWS Βόμβες Νεοφυτίδης: Δάνεια σε ομάδες από την ΚΟΠ και αλλοίωση του πρωταθλήματος

Βόμβες Νεοφυτίδης: Δάνεια σε ομάδες από την ΚΟΠ και αλλοίωση του πρωταθλήματος


Ο Σπύρος Νεοφυτίδης έριξε «βόμβες» για το πρωτάθλημα, την ΚΟΠ και διαφαινόμενα δανεικά σε συγκεκριμένες ομάδες για να ξεπεράσουν δυσκολίες και ίσως για να… περάσουν επιτυχημένα τα κριτήρια της UEFA.

Ο εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» του Super Sport FM 104.0 με την Κατερίνα Κυριάκου και μίλησε για ένα ζήτημα που καλείται να απασχολήσει τους πάντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Έχουμε κάποιες σοβαρές πληροφορίες πως «έφυγαν» τεράστια κεφάλια σε διάφορες ομάδες για να ξεπεράσουν δυσκολίες. Θα έπρεπε να μπει μία ανεξάρτητη εταιρεία για να ελέγξει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, αυτό θα έπρεπε να το αιτηθούν τα Σωματεία. Έχουμε μάθει ότι δόθηκαν δανεικά σε διάφορες ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Δεν ξέρω εάν έχει δικαίωμα η Ομοσπονδία να κάνει τον τραπεζίτη και να δανείζει σε ομάδες. Δεν ξέρω πόσο δίκαιο είναι να δανείζεται ο ένας ένα ποσό και ο άλλος να μην παίρνει κάποιο ποσό.

Αν μιλάμε για τεράστια ποσά όπως διαφαίνεται από όσα γνωρίζουμε, υπάρχει παρέμβαση στο πρωτάθλημα. Φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά στα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Έπρεπε να ελεγχθούν τα οικονομικά από ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή και αυτό να ζητηθεί στη Γενική Συνέλευση.

Με αυτόν τον τρόπο που παρέχεται βοήθεια σε επιλεγμένες ομάδες, γίνεται «καθαρή» αλλοίωση του πρωταθλήματος, γεγονός είναι πως δόθηκε βοήθεια σε αρκετές ομάδες. Ποιος αποφασίζει να δοθούν αυτά τα λεφτά και με ποιον τρόπο παίρνουν τις αποφάσεις; Στο τέλος της ημέρας, εάν δόθηκαν δανεικά σε κάποιους ηγέτες ή προέδρους ομάδων που εγκατέλειψαν το «καράβι», τι ευθύνες «κουβαλάει» ένα σωματείο για να επιβαρυνθεί αυτό το δάνειο. Ποιο είναι το ρίσκο να πάρεις αυτά τα λεφτά. Τα Σωματεία πρέπει να νοιάζονται γι αυτά τα δεδομένα».

Από sport-fm.com.cy