Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορεία στην Ευρώπη | Ραμπάτ Άγιαξ (1985)

Πορεία στην Ευρώπη | Ραμπάτ Άγιαξ (1985)


Το 1985 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε στον πρώτο γύρο κόντρα στον Ράμπατ Άγιαξ της Μάλτας παίρνοντας την πρόκριση με δύο νίκες εντός και εκτός έδρας με 5-0.

Στη Μάλτα πήγε το Σεπτέμβρη του 1985 η ΟΜΟΝΟΙΑ, για να αντιμετωπίσει στο στάδιο «Λα Βαλέττα» τον Ράμπατ Άγιαξ. Τρεις χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσα στη Μάλτα σημείωσε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη με 5-0 επί της Ράμπατ Άγιαξ. Φοβερό το «τριφύλλι» εξασφάλισε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα. Στο 10′ ένας συνδυασμός τεσσάρων «πρασίνων» και ο Σαββίδης με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-0 για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη. Στο 68΄ο Κάντηλος με πέναλτι που κέρδισε ο Φάνης Θεοφάνους σημείωσε το 2-0. Στο 71′ ο Σαββίδης με σουτ πραγματικό κεραυνό τράνταξε τα δίκτυα. Στο 82′ ο Κάντηλος με σουτ έστειλε την μπάλα ν’ αναπαυτεί στη δεξιά γωνιά των δικτύων του τερματοφύλακα Γουντ. Ο επίλογος του ιστορικού εκτός έδρας θριάμβου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γράφτηκε στο 86′, όταν ο Ευαγόρας Χριστοφή μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα τον ξεγέλασε και επισφράγισε τον θρίαμβο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αγωνίστηκαν οι: Ανδρέας Χαρίτου, Νίκος Πατίκκης, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Κλείτος Ερωτοκρίτου, Μπόικο Δημητρόφ, Σωτήρης Τσίκκος, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ευαγόρας Χριστοφή, Σπάς Τζεβίζοφ (Τάκης Φιλίππου «Φαλκονέττι»), Γιώργος Σαββίδης (81′ Γιάννης Καλοθέου), Θεοφάνης Θεοφάνους.

Η πρόκριση είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα, όμως στο Μακάρειο έδωσαν το παρών τους 15 χιλιάδες Ομονοιάτες.

Εύκολη υπόθεση ο επαναληπτικός και νέος θρίαμβος με 5-0. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σαρωτική και σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι προκρίθηκε – για τρίτη φορά στην ιστορία της – στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4′ μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ του Τσίκκου. Στο 11′ ο Ευαγόρας με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Στο 45′ ο Φάνης Θεοφάνους μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 64′ ο Ευαγόρας με πισινή κεφαλιά έκανε το 4-0. Στο 67′ ο Κάντηλος με κοντινό σουτ σημείωσε το τελικό 5-0, ολοκληρώνοντας έτσι τον νέο θρίαμβο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου (78′ Χρίστος Χρίστου), Νίκος Πατίκκης, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής», Μπόικο Δημητρόφ, Κλείτος Ερωτοκρίτου, Σωτήρης Τσίκκος, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Σπάς Τζεβίζοφ, Ευαγόρας Χριστοφή (68′ Γιάννης Καλοθέου), Ανδρέας Χαραλάμπους, Θεοφάνης Θεοφάνους.