Home TOP NEWS «Θέλω να καθιερωθώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ κι αν έρθει κάτι από το εξωτερικό...

«Θέλω να καθιερωθώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ κι αν έρθει κάτι από το εξωτερικό καλοδεχούμενο»


Στη Λαρνακα συναντήθηκε ο Νικόλας, με τον αθλητικογράφο της ιστοσελίδας protathlima.com, Γιωργος Νικολαου, του οποίου παραχώρησε συνέντευξη.

 

Αναλυτικα:
Η συνέντευξη έγινε στο Coffeehouse στην Οδό Αρτέμιδος στην Λάρνακα, το οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Αρχικά μιλώντας μας για τον τραυματισμό του και την επέμβαση που έχει κάνει, μας ξεκαθάρισε πως σε ένα μήνα περίπου (μέσα Ιουλίου) θα μπορέσει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Στην συνέχεια απάντησε σε σχετική ερώτηση για την σεζόν που πέρασε, καταθέτοντας την άποψη του για το τι πήγε λάθος στο πρωτάθλημα και η ομάδα έμεινε νωρίς πίσω στο πρωτάθλημα. Ο Κύπριος διεθνής είπε πως: «Κάπου το χάσαμε στην διαχείριση Κύπρου-Ευρώπης» τονίζοντας την δυσκολία που υπάρχει. Πρόσθεσε σε αυτό πως η Ομόνοια είχε θέμα στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού εκεί χάθηκαν οι περισσότεροι βαθμοί.

Αναφερόμενος στην περίοδο που δεν αγωνιζόταν τόνισε πως έκανε υπομονή και δούλευε, ενώ στην συνέχεια δέχθηκε ερώτηση για το πρώτο του παιχνίδι με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο.

Σε εκείνο το παιχνίδι έγινε αλλαγή από το 20΄ και ο ίδιος είπε: «Να σας πω την αλήθεια ήταν κάτι το πολύ δύσκολο για εμένα γιατί είχα να αγωνιστώ σχεδόν 3 μήνες. Μετά το πρώτο παιχνίδι που μπαίνω να παίξω να βγαίνω στα 20 λεπτά, νομίζω για ένα ποδοσφαιριστή είναι ότι χειρότερο. Δεν ένιωθα καλά, ήμουν πολύ λυπημένος. Ο προπονητής μου εξήγησε από την ώρα που βγήκα ότι το έκανε για να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας και μου είπε να μην απογοητεύομαι  και μετά μου έδωσε ξανά την ευκαιρία».

Ο νεαρός στόπερ των πρασίνων δεν δίστασε να απαντήσει στο γιατί τον είχε περιθωριοποιήσει ο Γιανίκ Φερέρα, απαντώντας μάλιστα με καλά σχόλια για τον πρώην προπονητή του: «Ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο, δεν είχαμε πολλά ευρωπαϊκά και δεν χρειαζόταν να κάνει πολλές αλλαγές. Δεν μου έδωσε την ευκαιρία αν και στις προπονήσεις με βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν είναι ότι δεν με συμπαθούσε, πάντα μου μίλαγε θετικά, μου έλεγε ότι του αρέσω απλά δεν μου έδωσε την ευκαιρία» ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως σε ένα διάστημα η ομάδα είχε μερικές συνεχόμενες νίκες και ήταν λογικό να μην ήθελε να αλλάξει κάτι ο προπονητής του.

Μιλώντας για την αποθέωση που γνώρισε τους πανηγυρισμούς του κυπέλλου, ο Παναγιώτου έσταξε μέλι για τον κόσμο της Ομόνοιας: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο, ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί από την πρώτη στιγμή με στήριζε και το ένιωθα αυτό. Πάντα έλεγαν τα καλύτερα. Νιώθω ότι ο κόσμος της Ομόνοιας με αγάπησε και τους αγάπησα και εγώ πάρα πολύ».

Στην συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στην νέα σεζόν με τον ποδοσφαιριστή να απαντά στο αν νιώθει ότι φέτος είναι η χρονιά που μπορεί να καθιερωθεί από το ξεκίνημα στο αρχικό σχήμα. Σε ερώτηση για το αν νιώθει ότι φέτος ξεκινά με διαφορετικά δεδομένα απάντησε θετικά.

Συνεχίζοντας, μιλώντας για την συμμετοχή αρκετών Κυπρίων στην Ομόνοια είπε: «Είναι κάτι ωραίο  αυτό που φτιάχνεται στην Ομόνοια» και έκανε αναφορά στην στήριξη που έχουν.

Αναφερόμενος στην μετακίνηση του από την Ανόρθωση στην Ομόνοια είπε: «Ήμουν στρατιώτης τότε (2019). Ήρθε η Ανόρθωση και μου είπε πως δεν με χρειάζεται άλλο και την επόμενη μέρα ο κύριος Νεόφυτος (Λάρκου) μίλησε με τον πατέρα μου και τον κύριο Πανίκκο και έδειξε ενδιαφέρον για εμένα. Μόλις άκουσα για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας… Ήταν τιμή μου που μια μεγάλη ομάδα με ήθελε και μετά από ένα μήνα πήγα στην Ομόνοια».

Αφού η συζήτηση πήγε στους ανθρώπους που τον πήραν στην Ομόνοια, ο Παναγιώτου δεν δίστασε να κάνει ειδική αναφορά στους Νεόφυτο Λάρκου και Σίμο Ταραπουλούζη.

«Ο κύριος Νεόφυτος και ο κύριος Σίμος με πίστευαν από μικρό. Ο κύριος Σίμος με είχε στην Ανόρθωση και ο κύριος Νεόφυτος στις μικρές Εθνικές. Με γνώριζαν πολύ καλά, πίστευαν σε εμένα και ελπίζω να τους δικαίωσα».

Απαντώντας στο ποιος προπονητής άφησε την σφραγίδα του σε αυτόν, έκανε ειδική αναφορά στον Χένινγκ Μπεργκ αλλά και σε άλλους προπονητές. Ανάμεσα σε άλλα είπε: «Έμαθα πάρα πολλά από τον κύριο Μπεργκ σε τακτική. Σε βάζει μέσα στο παιχνίδι, σου εξηγεί πολύ καλά. Μετά ήρθε ο Λένον, άλλη φιλοσοφία. Και από εκεί μαθαίνεις πάρα πολλά»

Στην ερώτηση για το ποιος συμπαίκτης του τον βοήθησε περισσότερο, ο Παναγιώτου έκανε αναφορά στους άλλους κεντρικούς αμυντικούς των πρασίνων που ήταν μαζί του τα τελευταία χρόνια, τον Κούσουλο και τον Φώτη Παπουλή.

Μετά την αναφορά στον Φώτη Παπουλή και τον Έκτορ Γιούστε, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τους δυο αυτούς ποδοσφαιριστές, με τον νεαρό να λέει τα καλύτερα: «Τους αγαπώ και τους δυο πάρα πολύ, είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Με τον Έκτορ δεθήκαμε πάρα πολύ, με βοηθούσε πάρα πολύ, είναι από τους καλύτερους με την μπάλα στα πόδια. Ο Φώτης είναι είδωλο για όλα τα παιδιά, ήρθε στην Ομόνοια και άφησε το δικό του στίγμα και αυτός».

Ο Παναγιώτου μετά από σχετική ερώτηση για τον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε να αντιμετωπίσει, έκανε αναφορά στους Ζάιρο και Κβιλιτάια, ενώ τόνισε πως το παιχνίδι με την Πάφο (2-0) ήταν το καλύτερο του από πλευράς απόδοσης.

Μετά από ερώτηση για το πως ένιωσε μετά το γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Παναγιώτου είπε: «Ήταν όνειρο για εμένα. Τέλειωσε το παιχνίδι και ακόμη δεν το πίστευα, μπορεί να μου πήρε και ένα μήνα να πιστέψω ότι κατάφερα να σκοράρω με την Γιουνάιτεντ. Αξέχαστη στιγμή, θα μου μείνει για πάντα».

Αφού σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκε στην μεσαία γραμμή, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το πως αξιολογεί τον εαυτό του αγωνιζόμενο και σε άλλες θέσεις, με την απάντηση του να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην ερώτηση για το ποια επιτυχία έζησε πιο έντονα, ο νεαρός απάντησε την πρόκριση απέναντι στην Φλόρα Ταλίν, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στο κύπελλο απέναντι στην ΑΕΛ, αφού έζησε την διαδρομή ως βασικός.

Στο τι θεωρεί ότι χρειάζεται η Ομόνοια για να καταφέρει να επιστρέψει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ο Κύπριος στόπερ απάντησε: «Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και σιγά σιγά να βάζουμε στόχους».

Τόνισε πως στόχος του ιδίου είναι να καθιερωθεί στην Ομόνοια και αν έρθει κάτι από το εξωτερικό θα είναι καλοδεχούμενο.

Όταν τον ρωτήσαμε για την Εθνική ομάδα, έδειξε αισιόδοξος ότι θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον, ενώ ξεκαθάρισε πως γενικά είναι δύσκολο το έργο για την Εθνική ομάδα, αφού έχουμε μπροστά μας ψηλά εμπόδια. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Κλείνοντας, έδωσε την δική του άποψη για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αναφέροντας: «Πιστεύω πολύ στον Κύπριο ποδοσφαιριστή, εμείς στην Ομόνοια παίρνουμε την ευκαιρία μας να αγωνιστούμε, ενώ μπορεί κάποιες άλλες ομάδες να μην το κάνουν αυτό», ενώ συμπλήρωσε πως ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μπορεί να προσφέρει πολλά.

Στο τελικό του μήνυμα, ο νεαρός ευχαρίστησε τον κόσμο της Ομόνοιας, τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και έδωσε την υπόσχεση του για το μέλλον.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη μέσα από το πιο κάτω βίντεο: