Home TOP NEWS Παρουσίαση Μεσίνα και επεξήγηση κάποιων αλλαγών στους κανονισμούς – Παρόντες «Κούσου» και...

Παρουσίαση Μεσίνα και επεξήγηση κάποιων αλλαγών στους κανονισμούς – Παρόντες «Κούσου» και Άνταμ


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα παρουσίασε στους αρχηγούς, τους προπονητές και τους team managers των ομάδων Α’ Κατηγορίας τις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας για την χρονιά 2023 – 2024.

Ο κ. Μεσσίνα εξήγησε στους πρωταγωνιστές των γηπέδων σημαντικά πράγματα σε σχέση με την συμπεριφορά τους στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο. Τους τόνισε πως, σύμφωνα και με οδηγίες της UEFA, ο χρόνος καθυστερήσεων θα είναι αυξημένος αφού ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αγωνιστικός χρόνος.


“Ερχόμενος στην Κύπρο, βρήκα καλή ποιότητα διαιτητών. Έγινε πολύ καλή δουλειά από τον κ. Μάζιτς και έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά διαιτητών στην Κύπρο. Όμως, οι νέοι διαιτητές θέλουν χρόνο να αποκτήσουν εμπειρία. Οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό, το ίδιο άθλημα και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα του αθλήματος”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μεσσίνα.

Στη συνέχεια παρουσίασε σύντομα videos με φάσεις που αφορούν παραβάσεις για χέρι, offside, κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

Όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση (από kerkida.net)

Γιώργος Κούμας: “Καλωσορίζω τον κ. Μεσίνα, η εμπειρία του και η πορεία του του αποτελεί εχέγγυο για μια επιτυχημένη πορεία στην Κυπριακή διαιτησία. Ως ΚΟΠ παρέχουμε την καλύτερη εκπαίδευση στους διαιτητές μας. Ο κ. Μεσίνα είναι εδώ για να σας πει τους νέους κανονισμούς για να μπορείτε και εσείς να ενημερώνετε σωστά”.

Ντομένικο Μεσίνα: “Καλωσορίσατε. Φυσικά πρέπει να συνεργαστούμε για να δώσουμε ένα καλύτερο θέαμα στους θεατές. Μίλησα στους παίκτες και τους προπονητές. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε στην ίδια γραμμή. Έκανα δύο παρουσιάσεις με τους παίκτες και τους προπονητές. Η πρώτη είναι η παρουσίαση των νέων κανονισμών. Μετά μίλησα μαζί τους για τα καθήκοντα μας και τους στόχους μας για τη σεζόν και τις οδηγίες που έδωσα στους διαιτητές. Αν έχετε ερωτήσεις μη διστάσετε να με ρωτήσετε. Όμως μη με ρωτήσετε για τα χθεσινά παιχνίδια, θα υπάρχει ανάλυση στη σελίδα της ΚΟΠ”.

Επεξήγηση νέων κανονισμών…

“Οι αλλαγές δεν είναι πολλές και ούτε τόσο σημαντικές αλλά έχουν τη δική τους σημασία”.

“Ο χρόνος καθυστέρησης θα αυξηθεί. Είναι οδηγία της ΟΥΕΦΑ. Η Κύπρος είναι στον πάτο της λίστας σε σχέση με τον χρόνο που παίζεται το παιχνίδι. Πέντε λεπτά είναι πραγματικά πάρα πολλά. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον χρήσιμο χρόνο παιχνιδιού. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, όχι διακοπές κτλπ. Ο χρόνος που διαρκεί ο πανηγυρισμός του γκολ θα πρέπει να μπαίνει στις καθυστερήσεις”.

“Αν στο παιχνίδι μπει οποιοσδήποτε, παίκτης ή παράγοντας ή φίλαθλος μέσα και δεν επηρεάζει τη φάση, δεν ακυρώνεται το γκολ”.

Για τα πέναλτι…  “Όταν ένας παίκτης (εκτός του εκτελεστή και του κίπερ) την ώρα της εκτέλεσης έχει τα πόδια έξω από την περιοχή και το σώμα εντός τότε δικαιούται να μπει στη φάση την ώρα που κτυπά ο εκτελεστής. Όταν τα πόδια όμως είναι ξεκάθαρα μέσα τότε είναι παράβαση”.

Οι στόχοι της Κυπριακής διαιτησίας:

-Να διασφαλίσουμε την ομαλότητα των πρωταθλημάτων
-Να ανεβεί η ποιότητα της διαιτητικής ομάδας
-Βελτίωση της διεθνούς θέσης των διαιτητών μας
-Αναζήτηση νέων ταλέντων για να προωθηθούν στις ανώτερες κατηγορίες