Home TOP NEWS To who is who του Ακινκούμι Αμό

To who is who του Ακινκούμι Αμό


Ο Ακινκούμι Αμό είναι και επίσημα η 8η μεταγραφή της ομάδας μας σε αυτή την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων.

Ο Αμό είναι 21χρόνος (7 Ιουνίου 2002) ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τη Νιγηρία και αποκτήθηκε από την ομάδα μας για να την ενισχύσει στο επιθετικό τρίτο, καθώς ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο δεξί φτερό, όσο και σαν επιτελικός μέσος.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός τα πρώτα του ποδοσφαιριικά βήματα τα έκανε στην Brightville Academy και στην συνέχεια μέχρι το 2020 αγωνίστηκε στην Sidos FC, μέχρι που ήρθε η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του για να αγωνιστεί στην Σκανδιναβία.

Ο Ακινκούμι Άμο το 2020 μετακόμισε στην Χάμαρμπι της Σουηδίας, όπου εκεί τον έμαθε αρκετά καλά και ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας μας, Γέσπερ Γιάνσον, σχηματίζοντας μια πολύ καλή εικόνα για τον ποδοσφαιριστή. Με την φανέλα του Σουηδικού συλλόγου ο Αμό έπαιξε συνολικά σε 42 παιχνίδια και κατάφερε να πετύχει 13 γκολ και να δώσει 5 ασίστ.

Η παρουσία του ποδοσφαιριστή στην Χάμαρμπι έκανε κλικ στους ανθρώπους της Κοπεγχάγης οι οποίοι κινήθηκαν με τον σύλλογο της Δανίας να τον κάνει δικό της. Στην Κοπεγχάγη ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας πλέον, πήγε τον Ιανουάριο του 2022 και σε αυτόν αγωνίστηκε συνολικά 14 φορές καταγράφοντας 1γκολ και 1ασίστ.

Να σημειώσουμε ότι ο Αμό είχε και 10 συνολικά συμμετοχές στην U17 της Νιγηρίας, ενώ ακόμη δεν έχει αγωνιστεί στην Εθνική ανδρών της πατρίδας του.

Η νέα πρόκληση στην καριέρα του λέει ΟΜΟΝΟΙΑ!

Ένας σοβαρός τραυματισμός που είχε ο Αμό μετά την μεταγραφή του στην Κοπεγχάγη δεν του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια στην Δανία.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας πλέον, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ήδη ακολούθησε αρκετές προπονήσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ και όπως φαίνεται είναι έτοιμος για μια νέα αρχή στην ποδοσφαιρική του καριέρα φορώντας φυσικά το τριφύλλι στο στήθος.

Πλέον για τον Αμό ανοίγεται μια νέα πόρτα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία και να πετύχει όλους του, τους στόχους με την πράσινη φανέλα.

Μερικές στιμγές του Αμό: