Home TOP NEWS Post Game: Αλλαγή αμυντικής εικόνας, ουσία μπροστά και κάπως έτσι… τρίποντο!

Post Game: Αλλαγή αμυντικής εικόνας, ουσία μπροστά και κάπως έτσι… τρίποντο!


Έκανε ακριβώς ότι χρειαζόταν η ΟΜΟΝΟΙΑ για να πάρει νίκη επί της Πάφου. Χρειάστηκε αποτελεσματικότητα στην επίθεση και βεβαίως, το βασικότερο, σταθερότητα, συγκέντρωση και περιορισμό λαθών στην άμυνα. Και το να σκοράρουμε δύο τέρματα στο «Στέλιος Κυριακίδης» ήταν θετικότατο, το να φεύγουμε ωστόσο με το μηδέν στην άμυνα από ένα παιχνίδι με μία επιθετική και ποιοτικότατη ομάδα, είναι σούπερ!

Έδειξε ξανά ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ του Σωφρόνη αρέσκεται στο να επιτείθεται, μπορεί όμως κάλλιστα και να αλλάξει το στυλ της παίζοντας πιο οπισθοχωρημένα. Το είδαμε και πέρσι αυτό, όταν έπρεπε να γίνει αναγκαστικά.

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κρατήσουμε από τον αγώνα. Αρχικά την επιλογή του προπονητή να τοποθετήσει ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παναγιώτου και Κουλιμπαλί. Ο Νικόλας ήταν καταπληκτικός. Έπιασε επίπεδα απόδοσης περσινά και ύστερα από τα δύο όχι και τόσο καλά του παιχνίδια με Δόξα και ΑΕΖ, δείχνει να επιστρέφει δριμύτερος. Ο Κουλιμπαλί ήταν σταθερός, έβγαλε αρκετές άμυνες, αυτό όμως που καταλαβαίνουμε είναι πως χρειάζεται επιπλέον ώθηση αυτοπεποίθησης.

Σταθερότατος ο Μάθιους στο δεξί άκρο ενώ ο Λέτσιακς, άρχισε τον αγώνα με κάποια λάθη όμως στη συνέχεια ήταν κι αυτός πάρα πολύ καλός. Ήταν σπάνιο αυτό που είδαμε χθες, αφού ο Μάθιους ήταν ο μπακ μας που έδωσε περισσότερα πράγματα επιθετικά, όχι πως αμυντικά δεν τα πήγε περίφημα, με τον Λέτσιακς να αποδείδει πάρα πολύ καλά αμυντικά και να περιορίζεται εκεί.

Στο χώρο του κέντρου ο Μπασιρού ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Ενδέχεται να έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι στα χρόνια παρουσίας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Έτσεξε ασταμάτητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, έκοψε, ντρίμπλαρε, είχε σωστές μεταβιβάσεις. Ήταν υπέροχος. Και δίπλα του ο Κούσου. Ο Γιάννος αυτή τη φορά είχε τις αντοχές και έδινε δυνάμεις και ενέργεια στην ομάδα σε ολόκληρο το παιχνίδι. Με τον Κούσουλο έτσι όπως τον είδαμε χθες η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκτά άλλη δυναμική αφού γίνεται πολύ πιο στιβαρή ομάδα στο γήπεδο.

Εξαιρετικός ήταν και ο Μπέζους. Είχε επίσης πολλά τρεξίματα, βοήθησε στη δημιουργία ενώ έδωσε δυνάμεις και όταν έπρεπε να αμυνθούμε. Έκανε γκολ το πέναλτι που κερδίσαμε και έδειξε το δρόμο προς την επιτυχία.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έκανε και ο Σεμέδο ο οποίος ήταν πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα που τον ένιωσε καλά. Σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ για να θέσει γερές βάσεις για τη νίκη. Υπήρξαν στιγμές που ένιωσε ότι υπήρχαν τρεις Σεμέδο στο γήπεδο. Ο άνθρωπος ήταν παντού για να βγάλει επιθέσεις αλλά και άμυνες. Ήταν κι αυτός κορυφαίος στο παιχνίδι μας χθες βράδυ.

Μια χαρά έκανε τη δουλειά του στο παιχνίδι και ο Κακουλλής. Ο Αυγουστή τον κράτησε λίγο πιο πίσω χθες βράδυ. Δεν τον έστειλε μπροστά να βγάλει πιέσεις και να σπαταλήσει δυνάμεις από το ξεκίνημα. Μπορεί να μην ολοκλήρωσε κάποια ιδιαίτερη φάση στο παιχνίδι όμως η ασίστ του στο δεύτερο γκολ ήταν όλα τα λεφτά.

Οι αλλαγές του Σωφρόνη έδωσαν τις δικές τους βοήθειες. Ο Αλιούμ πέρασε πρώτος στο δεύτερο μέρος, βοήθησε αρκετά αμυντικά ενώ έβγαλε 2-3 φορές την ομάδα μπροστά Ο Καρίμ μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα στο οποίο η Πάφος βγήκε μπροστά και έδωσε τις δικές του βοήθειες.

Φράνσον και Λοΐζου μπήκαν προς το τέλος του παιχνιδιού σε ένα σημείο στο οποίο έγνοια της ομάδας δεν ήταν να δημιουργήσει αλλά να κρατήσει πίσω.

Έκανε πολύ καλό παιχνίδι η ομάδα και αυτοί που θα πουν ότι στο τέλος της βραδιά πήρε τη νίκη χώρις να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, δεν θα έχουν άδικο.

Δεν είναι βέβαια τίποτε άλλο παρά τρεις βαθμοί αυτό που παίρνουμε από τον αγώνα, αλλά και την ώθηση και τη ψυχολογία για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Τώρα έχουμε μπροστά μας την ΑΕΚ στο ΓΣΠ…