Home TOP NEWS Έρευνα CIES: Πρώτο πρωτάθλημα σε ξένους το Κυπριακό και πέμπτο πιο γερασμένο

Έρευνα CIES: Πρώτο πρωτάθλημα σε ξένους το Κυπριακό και πέμπτο πιο γερασμένο

Το CIES Football Observatory δημοσίευσε τη μηνιαία του έρευνα για τον Νοέμβριο όπου καταπιάστηκε με τα δημογραφικά στοιχεία των 48 μεγαλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου, μεταξύ των οποίων βρέθηκε και το κυπριακό πρωτάθλημα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το Κυπριακό πρωτάθλημα καθώς είναι το πρώτο σε αριθμό ξένων παικτών ανάμεσα στις λίγκες που εξετάστηκαν, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ελληνικό πρωτάθλημα και είναι στοιχείο που έρχεται να δείξει ότι οι ξένοι παίρνουν περισσότερα λεπτά από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές κάτι που φυσικά επηρεάζει και την Εθνική ομάδα.

Untitled

Πέραν του συνολικού ποσοστού (70.8) ξένων στο πρωτάθλημα μας, υπάρχουν στην πρώτη δεκάδα (Τοp-10) της λίστας αρκετές ομάδες της Κύπρου και πιο συγκεκριμένα τέσσερα (4) κλαμπ που αποδίδουν έχοντας μπόλικους ξένους ποδοσφαιριστές. Στην κορυφή της λίστας «κάθεται» η Πάφος FC (92.3%), ενώ ακολουθεί ο Άρης (88.5%), δηλαδή οι νέες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, οι οποίες θέλουν να μπουν «σφήνα» στις παραδοσιακές. Πιο κάτω εντοπίζουμε την ΑΕΚ (81.5%) στην πέμπτη θέση, ενώ η δεκάδα «κλείνει» με την Δόξα Κατωκοπιάς (78.3%) που παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα παρά την ενίσχυση από το εξωτερικό.

Untitled

Το κυπριακό πρωτάθλημα βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα και σε άλλη μία κατηγορία, που και συγκεκριμένα σε αυτή για τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών του. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην πέμπτη θέση, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών φτάνει τα 27,73 έτη και το συγκεκριμένο νούμερο το ξεπερνούν μόνο η Κίνα (28,41), η Ιαπωνία (27,91), η Σαουδική Αραβία (27,9) και η Ελλάδα (27,8).

Στην συνέχεια εξέτασε την κατηγορία αυτή και σε επίπεδο ομάδων. Η Δόξα βρέθηκε στη τρίτη θέση έχοντας μέσο όρο ηλικίας τα 29,98, μένοντας πίσω μόνο από την κινεζική ομάδα Κινγκντάο Χαϊνιού και τη Λαμία 29,99.

Untitled