Home TOP NEWS Ο Ανδρέας Δημητρίου για συγκρίσεις με Μπεργκ, το αγωνιστικό, τα συμβόλαια που...

Ο Ανδρέας Δημητρίου για συγκρίσεις με Μπεργκ, το αγωνιστικό, τα συμβόλαια που λήγουν και για τους νεαρούς

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Δημητρίου, παραχώρησε δηλώσεις στον Sport Fm (104.0) και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή κι αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν την ομάδα μας.


Οι δηλώσεις του:

Για την ικανοποίηση του κόσμου από την πορεία: «Ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος κυρίως από τον χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια. Συγκεντρωμένη, οργανωμένη, με πειθαρχία, σταθερή, στα δύο εξ αυτών ήμασταν και αποτελεσματικοί. Παρόλο που αντιμετωπίσαμε ομάδες με ποιότητα στον μεσοεπιθετικό χώρο δεν κατάφεραν να σκοράρουν εναντίον μας και η τεχνική ηγεσία δούλεψε πολύ για να καταφέρει η ομάδα να έχει αυτά τα αποτελέσματα. Αναγνωρίζουμε την ομαδική και ατομική βελτίωση και αυτό πιστώνεται στην τεχνική ηγεσία. Θέλουμε να διατηρήσει η ομάδα αυτά τα στοιχεία. Είναι το αγωνιστικό πλάνο που κάποτε βγαίνει τέλεια, κάποτε βγαίνει πιο λίγο».

Για την άνοδο κάποιων παικτών που για λίγο καιρό δεν αγωνίζονται και επέστρεψαν και αποδίδουν πολύ καλά, όπως Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Λοΐζου κλπ: «Θα προσθέσω και τον Νικόλα Παναγιώτου. Είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά και αυτό είναι πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ καλύτερο για έναν παίκτη να μπει σε μία ομάδα που δουλεύει για να βγάλει τον καλό εαυτό του. Η ομαδική βελτίωση φέρνει και την ατομική. Πολύ πιο δύσκολο ένας παίκτης να αποδώσει όταν η ομάδα δεν είναι οργανωμένη και πειθαρχημένη στο γήπεδο».

Για τη δουλειά που κάνει πάνω σε αυτό η τεχνική ηγεσία: «Εντοπίζουν λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τακτικά στοιχεία, ατομικά και έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών και μπορούν να του μιλήσουν στη γλώσσα του. Είναι πολύ σημαντικό να κάτσει ένας άνθρωπος να συζητήσει με έναν ποδοσφαιριστή παρά ένας φίλαθλος».

Για τις συγκρίσεις που γίνονται με την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ που κατέκτησε το πρωτάθλημα: «Πολύ ωραίο και κρίσιμο ερώτημα. Είναι νωρίς να μπούμε σε τέτοιες συγκρίσεις. Τα στοιχεία που βγάζει η ομάδα κυρίως στα ντέρμπι, ναι, είναι παρόμοια, αλλά χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο δείγμα για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Βγάζει πολλά από εκείνα τα στοιχεία της κατάκτησης του πρωταθλήματος όμως».

Αν θεωρεί πως οι ομάδες που είναι στα ψηλά θα παραμείνουν εκεί έως το τέλος: «Θεωρώ πως ναι, διότι οι διαφορές είναι μικρές. Βαθμολογικές αλλά και όσον αφορά στην ποιότητα και στην αγωνιστική εικόνα. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια μεταξύ αυτών των ομάδων κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτές κάνουν τη διαφορά. Στην πορεία θα δείξει εάν μία ομάδα μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Πιστεύω όμως ότι έτσι θα είναι μέχρι τέλους το σκηνικό και η ομάδα που θα αντέξει περισσότερο θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα».

Αν προτιμάνε τα ντέρμπι στην Ομόνοια παρά τα παιχνίδια με μικρές ομάδες: «Μας αρέσει πολύ να παίζουμε σε μεγάλα γήπεδα και όταν παίζεις εκτός έδρας και πάλι γεμίζει η κερκίδα είναι ωραίο το συναίσθημα. Ανάλογα με τον πληθυσμό της Κύπρου, είναι πολύ-πολύ υψηλό το ποσοστό, ίσως και ρεκόρ για τον αριθμό ανθρώπων που παν στο γήπεδο. Αγαπά ο Κύπριος το ποδόσφαιρο, βλέπεις πλέον και πολλές γυναίκες, παιδιά, οικογένεια. Θέλουμε να το προστατέψουμε αυτό».

Για το ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Είναι από τα κλασικά ντέρμπι στο κυπριακό ποδόσφαιρο και το καθένα αφήνει τη δική του ιστορία. Ο σεβασμός μας είναι δεδομένος, διαθέτει βαριά φανέλα, φέτος δημιούργησε καλή ομάδα και θα είναι χαρά μας που θα παίξουμε σε ένα μεγάλο γήπεδο και ευχόμαστε να είμαστε που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος της ημέρας».

Για τον Μάθιους: «Είναι από τους αγαπημένους του κόσμου της Ομόνοιας. Συνήθως παίζει στο ίδιο επίπεδο, σταθερός, αυτό που λέμε ξέρεις τι θα πάρεις από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ώριμος και συγκεντρωμένος».

Για τα συμβόλαια που λήγουν το Καλοκαίρι: «Είναι αρκετά ναι, υπάρχει ένα πλάνο για το θέμα αυτό, για την ώρα δεν μπορούμε να αναφερθούμε περαιτέρω».

Εάν θα είναι από την Ομόνοια ο επόμενος νεαρός Κύπριος που θα φύγει για μετεγγραφή στο εξωτερικό: «Θα το δούμε. Παίζουν ήδη σε μια μεγάλη ομάδα, διεκδικούν τίτλους και παίζουν σε ομάδες, σκεφτείτε πόσοι τα ονειρεύονται αυτά. Και οι παίκτες μας έχουν τη δυνατότητα να τα ζήσουν αυτά. Γνωρίζουμε ότι παρακολουθούνται οι ποδοσφαιριστές, είναι αυτό που λέμε στα ραντάρ. Θα διαπραγματευτούμε για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή εάν έρθει πρόταση, φτάνει να ικανοποιηθεί η ομάδα, είναι όλοι παίκτες με πολύ μεγάλη αξία. Θέλουμε να πετύχουν οποιαδήποτε όνειρα έχουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό που κάνουν είναι ήδη πολύ μεγάλο και χρειάζεται να δουλεύουν σκληρά καθημερινά για να διεκδικούν τη θέση στην ενδεκάδα».

Για τα αγωνιστικά: «Κούσουλος και Σίμιτς θα είναι εκτός. Ο Κασάμα ταλαιπωρήθηκε από βαριάς μορφής ίωση, έχασε δέκα προπονήσεις, με τον Απόλλωνα δεν ήταν έτοιμος, τώρα είναι καλά και θα δούμε».