Home TOP NEWS Ουζόχο: Η κριτική, η διαγραφή του λογαριασμού του και οι… σκέψεις αποχώρησης...

Ουζόχο: Η κριτική, η διαγραφή του λογαριασμού του και οι… σκέψεις αποχώρησης από την Εθνική Νιγηρίας


Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, Φράνσις Ουζόχο, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα”, καθώς του ασκείται έντονη κριτική λόγω των εμφανίσεων του που είχε με την φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας στα παιχνίδια με Σαουδική Αραβία, Μοζαμβίκη και Γκάνα.

Μάλιστα ο Νιγηριανός κήπερ μετά την έντονη κριτική και τα “πυρά” που δέχεται προχώρησε στην απενεργοποιήση του λογαριασμού του στα ΜΚΔ και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα “X” (πρώην twitter).

Μετά την διαγραφή του λογαριασμού του Ουζόχο, η ιστοσελίδα “medium.com” έρχεται κι αναφέρει ότι, ο Νιγηριανός κήπερ κάνει σκέψεις ακόμη και για να αποχωρήσει από την Εθνική της χώρας του, μετά και την έντονη κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

Αυτούσιο το δημοσίευμα:

“Ο Φράνσις Ουζόχο, ο καταξιωμένος Νιγηριανός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα της αποχώρησης από τους Super Eagles, καθώς πρόσφατα απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στα social media στο X.com, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την απογοητευτική εμφάνιση της Νιγηρίας στον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA εναντίον της Ζιμπάμπουε, όπου εξασφάλισε την ισοπαλία. Τα αποτελέσματα έχουν αφήσει τους οπαδούς απογοητευμένους, αμφισβητώντας τις πιθανότητες της ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού «Uzohof» του Uzoho έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με τον έντονο έλεγχο και την πίεση που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές στη Νιγηρία. Ο τερματοφύλακας αντιμετώπισε κριτική στην προηγούμενη ήττα της ομάδας από την Γκάνα και για το ότι δέχθηκε αυτά που κάποιοι θεωρούσαν «φθηνά γκολ» στα πρόσφατα διεθνή φιλικά εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και της Μοζαμβίκης. Με τους οπαδούς να εκφράζουν απογοήτευση και δυσαρέσκεια, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι ο Uzoho μπορεί σύντομα να χωρίσει τους δρόμους του με τους Super Eagles, προσθέτοντας άλλο ένα στρώμα αβεβαιότητας στο μέλλον της ομάδας.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα έχουν τροφοδοτήσει εκκλήσεις από τους οπαδούς προς τον επικεφαλής προπονητή, Χοσέ Πεσέιρο, να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του νούμερο ένα τερματοφύλακα των Super Eagles. Παρά τις προκλήσεις, ο Φράνσις Ουζόχο παραμένει εξέχουσα προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο της Νιγηρίας.

Παίζοντας στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Uzoho είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα από τότε που έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2017. Το ταξίδι του περιλαμβάνει το να είναι μέλος της ομάδας που εξασφάλισε τη νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17 της FIFA 2013 και να υπηρετήσει ως βασικός τερματοφύλακας της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2018 στη Ρωσία.

Το δράμα που εκτυλίσσεται γύρω από την πιθανή αποχώρησή του προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του αφήγηση.”