Home TOP NEWS Η δυναμική στα «φτερά», η τετράδα που σπάει και το επόμενο μεγάλο...

Η δυναμική στα «φτερά», η τετράδα που σπάει και το επόμενο μεγάλο στοίχημα


Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε το κυριότερο στοιχείο που δίνει σήμερα τη δυνατότητα στην ΟΜΟΝΟΙΑ να παρουσιάζεται ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα διαλέγαμε την ποιότητα, την ταχύτητα και σε γενικές γραμμές την ουσιαστική προσφορά των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σε σχέση με τη διετία που προηγήθηκε η διαφορά είναι τεράστια.

Η παρουσία του Γουίλι Σεμέδο στην ομάδα αποτελεί κλειδί, ο Λοΐζου στη μέρα του μπορεί να διαλύσει την αντίπαλη άμυνα, ο Αλιούμ μπήκε στο παιχνίδι φουριόζος και έδειξε ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Σίμιτς έκανε καλά παιχνίδια είχε έναν τραυματισμό που τον έβγαλε εκτός ρυθμού και περιμένουμε τη σταθερότητα του. Είναι τέσσερις παίκτες που κερδίζουν φέτος το στοίχημα.

Μέσα στον Ιανουάριο όμως η τετράδα θα σπάσει. Κι αυτό λόγω της αναγκαστικής απουσίας του Σεμέδο ο οποίος θα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του. To πρώτο παιχνίδι του Πράσινου Ακρωτηρίου στη διοργάνωση θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου όμως είναι βέβαιο ότι ο Σεμέδο θα ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού για να ενσωματωθεί κάποιες μέρες προηγουμένως με την αποστολή της χώρας του. Θα είναι στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στις 2 Ιανουαρίου, ίσως και σε αυτό με τον Άρη στις 6 του ίδιου μήνα.

Και με δεδομένο αυτό, υπάρχει σήμερα ένα ακόμα στοίχημα το οποίο η τεχνική ηγεσία πρέπει να κερδίσει. Ονομάζεται Ακινκούνμι Αμό.

Ο Νιγηριανός κατέγραψε σχεδόν ένα ημίχρονο σε φιλικό, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή αγώνα με τον Οθέλλο και τώρα περιμένουμε να τον δούμε να καταγράφει την πρώτη του συμμετοχή. Μέχρι τη φυγή Σεμέδο θα μεσολαβήσουν περίπου τρεις εβδομάδες και μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να κριθεί έτοιμος να μπει στο γήπεδο σε επίσημο παιχνίδι.

Έκανε αρκετή δουλειά όλους αυτούς τους μήνες από την αρχή της χρονιάς και τώρα μετράει αντίστροφα. Όσοι τον παρακολουθούν στο «Ηλίας Πούλλος», από τότε που άρχισε να παίρνει μπάλα, έχουν να πουν για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή όμως σίγουρα αυτό δεν είναι αρκετό. Γίνεται πολλή δουλειά πάνω στον νεαρό και ελπίζουμε πως όταν κληθεί να δώσει βοήθειες θα μπορέσει να δείξει και σε εμάς τις ικανότητες του και θα αποδείξει ότι όντως άξιζε η επένδυση και η αναμονή για να τον δούμε αγωνιζόμενο.