Home TOP NEWS Καλή ομάδα, με αδυναμίες όμως το Αποέλ

Καλή ομάδα, με αδυναμίες όμως το Αποέλ


Αναγνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο αγώνα. Το πρωτοπόρο Αποέλ είναι εκεί που βρίσκεται σήμερα στη βαθμολογία, όχι τυχαία. Είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, δείχνει ομάδα δυσκολοκατάβλητη ενώ παρουσιάζει απόλυτη συνέπεια με τους μικρούς αφού δεν έχει χάσει κανέναν βαθμό με αυτούς.

Πέρα από την ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ του, είναι ομάδα με βάθος και επιλογές. Θεωρούμε ωστόσο ότι υπάρχουν στοιχεία στα ΟΜΟΝΟΙΑ υπερτερεί και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο επερχόμενο ντέρμπι.

Αρχικά το γεγονός πως πρόκειται για ομάδα η οποία δεν διαθέτει ιδιαίτερη ταχύτητα μεσοαμυντικά στον κεντρικό διάδρομο είναι κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Με τους Κρέσπο, Πέτροβιτς και λίγο πιο μπροστά τον Κοσταντίνοφ θεωρούμε ότι μπορούμε να τους κάνουμε ρήγματα.

Στα άκρα της μεσοπιθετικής γραμμής οι Λοΐζου και Σεμέδο μπορούν να ταλαιπωρήσουν τους Ζέφτε και Σεμπάκ ή Σούσιτς. Θα είναι οι θέσεις στο γήπεδο όπου μάλλον υπερέχουμε. Από κει και πέρα η δυναμη του Αποέλ είναι σίγουρα τα άκρα της μεσοεπιθετικής του γραμμής, η ικανότητα του να κτίζει το παιχνίδι οργανωμένα, με υπομονή και αυτοματισμούς ενώ μπορεί άμεσα να αλλάξει ταχύτητα και να βγει μπροστά απειλητικά. Διαθέτει επίσης έναν Κβιλιτάια, τον οποίο όσο κι αν κατηγορούν οι ίδιοι οι Αποελίστες είναι τρομερή η δουλειά που κάνει στο γήπεδο. Ο Ντάλσιο είναι σε καλό φεγγάρι ενώ και ο Βιγιαφάνες μπορεί να δώσει πράγματα επιθετικά, αν και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του με τον Ρομάν στη θέση που αγωνίζεται.

Εκεί θα χρειαστεί να γίνει καλό παιχνίδι από όλους μεσοαμυντικά. Κούσου και Μπασιρού στο κέντρο, Νικόλας και Κουλιμπαλί στην άμυνα θα πρέπει να είναι αλάνθαστοι. Το ίδιο κι όσοι κληθούν να καλύψουν τις θέσεις στα άκρα της άμυνας.

ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ είναι ομάδες με δυνατότητες αλλά και τρωτά σημεία και σίγουρα η τακτική θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Το ματς το Σάββατο αρχίζει από το μηδέν και οι πιθανότητες για τα τρία αποτελέσματα θα είναι μοιρασμένες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.