Home TOP NEWS Ο Άντρος Παναγιώτου για το γιο του Νικόλα

Ο Άντρος Παναγιώτου για το γιο του Νικόλα


Μίλησε με τον Στέλιο Παπαμωυσέως στην εκπομπή του Σουπερ-Σπορ ΦΜ, «Δώσε Πάσα», ο Άντρος Παναγιώτου, ο πατέρας του Νικόλα μας.

Αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του πορεία, στην πολυετή παρουσία του στην Ανόρθωση, τις διακρίσεις του και τα υπολοιπα του ποδοσφαιρικά χρόνια σε ΑΕΚ Λάρνακας, Αναγέννηση και Νέα Σαλαμίνα.

Η κουβέντα βεβαίως έφερε και τη συζήτηση για τον Νικόλα…

Είπε αρχικά: «Περιμένω από το γιο μου πάντα να είναι σοβαρός, να δουλεύει με το κεφάλι κάτω και δεν αδικείται κανένας».

Αν περίμενε την εξέλιξη του: «Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Άλλοι το περίμεναν και μου το έλεγαν. Το γιο μου ποτέ δεν τον πήρα προπόνηση. Τον έπαιρνε η μητέρα του ή άλλοι. Εγώ απλά παρακολουθούσα, έβλεπα και άκουγα. Με ρωτούσε μάλιστα πολλές φορές «παπά δεν θα έρθεις γήπεδο;», εγώ του έλεγα όχι, όμως πάντα πήγαινα. Ποτέ δεν ήθελα να ξέρουν ότι είναι ο γιος μου. Και στην Ανόρθωση επί Παντελή, όταν θα υπέγραφε συμβόλαιο, δεν ήθελαν μάνατζερ, ήθελαν τον πατέρα του. Πήγα βρήκα τον Ανδρέα (Παντελή). Του είπα ήρθα για τον Νικόλα. Με ρώτησε «μα ο Νικόλας εν γιος σου;». Έγινε και η κουβέντα όταν πήγε στην Εθνική Κ17. Ο Νεόφυτος Λάρκου ήρθε και με βρήκε, διότι ήμασταν συμπαίκτες στην ΑΕΚ με τον Φυτο, και μου λέει… «μα ήντα άθρωπος είσαι εσύ;. Τι; του λέω. Σου βγάζω το καπέλλο μου λέει. Ούλλοι πιάννουν μας τηλέφωνο και μας λένε για το γιο τους. Εσύ δεν με έπιασες ένα τηλέφωνο. Αν δεν αξίζει, μου είπε ο Νεόφυτος, δεν θα τον καλέσω, όμως μου είπε να το προσέξω το μωρό διότι είναι εξελίξιμος. Του είπα ότι αν δουλεύει δεν θα τον αδικήσει κανένας». 

Ούτε τον συμβούλεψες για το που θα πάει; «Όχι. Μετά την προετοιμασία που έκανε στην Ανόρθωση και του είπαν ότι δεν τον χρειάζονται, πήγα στην ομάδα για να πάρω την ελευθέρα του. Μάνατζερ δεν ήθελαν. Μαζί συμφωνήσαμε και δώσαμε τα χέρια να μου δώσουν τα χαρτιά του να πάει όπου θέλει. Ήρθε σπίτι και έκλαιγε. Μου είπε «με απέκλεισαν». Σιγά το πράμα του λέω, πήγαινε να κάμεις το μπάνιο σου. Εκείνη την μέρα είχαμε ξένους και ήμουν πάνω που τα κάρβουνα. Του είπα πήγαινε και όταν έρθεις θα σου πω. Με είχαν πάρει τηλέφωνο από ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα και από ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν τότε 18 χρονών. Αποφάσισε του είπε, και έλα να μου πεις αύριο.  Την επομένη μου λέει, παπά επειδή ξέρω τον Νεόφυτο θέλω να πάω στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Να πάεις γιε μου του είπα. Όταν υπάρχει ενδιαφέρον από τέτοιες ομάδες είναι μεγάλη τιμή για έναν μικρό. H επιλογή είναι πάντοτε δική του». 

Αν πάει γήπεδο: «Δεν χάνω παιχνίδι».

Όταν ξεκίνησε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο Νικόλας: «Την πρώτη του χρονιά ήρθε και με ρώτησε αν θα ήταν καλύτερο να ζητήσει να πάει υποσχετική. ”Μα που να παεις υποσχετική ρε” του είπα. Να πάω να παίξω παιχνίδια και να έρθω πίσω, μου είπε. Ξέρεις που είσαι; του είπα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία. Μόνο που είσαι στους 22 είναι μεγάλη τιμή για σένα κι ας μην παίζεις. Μείνε εκεί δούλεψε του είπα. Ντάξει παπά μου, λέει. Την ιστορία του Νικόλα τώρα την ξέρουμε».

Για τους συμπαίκτες του: «Είναι σπουδαίο το ότι είχε μπροστά του τους Λανγκ, Λούφτνερ. Πήρε πολλά πράγματα από αυτούς. Τον βοήθησαν πολύ. Ήταν τόσο καλά παιδιά αυτοί. Πολλές φορές που του είπαν πρέπει να παίζεις εσύ».